Pages:
Author

Topic: Merit alması gereken başlıklar hangileri ? - page 3. (Read 26210 times)

hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Yani konuyu, ekseninin dışına çıkarmak istemezdim ama konuyu komple incelediğimde @PHI1618'in kendisine ait bir tane post'u paylaşmazken, bir çok arkadaşın post'uyla ilgili yönlendirme yapmasını çok önemli buluyorum.
Kesinlikle bu konuda büyük övgüyü hak ediyor.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
dannybrown'dan DEFI hakkında güzel bir yazı.


https://defipulse.com/  hacimde acayip bir artış var.Son günlerde kripto paralardaki artışta  etkilemiş olabilir.
Arkadaşlar bu defi olayı için kısaca p2p kredi diyebiliriz.Yani bankaya gidip kredi çekmek istediğinizde teminat gösterirsiniz ya işte bu defi sektöründe de atcoinlerinizi teminat olarak gösterebilirsiniz ve kredi çekebilirsiniz.Düşük krediler için pek mantıklı görünmesede genel anlamda harika bir sistem diyebiliriz.
Bir diğer yandan insanlara borç vererek faiz geliri elde edebilirsiniz.Bir bakıma bankaların ortadan kalkmasının ikinci adımı olarak görebilirsiniz.

Eğer bu hızda giderse bu yıl 10 milyar dolara kadar bir hacim bekleniyor p2p kredi sisteminde.
Bu hizmeti veren projeler ethereum alt yapılı olduğu için pos sisteminden önce  harika bir fırsat olarak gördüm ve biraz daha ethereum aldım.
şuan yaklaşık 3.5 4milyon civarında ethereum p2p kredi sistemi için kilitlenmiş durumda.

İşte bu tür şeyleri görünce dolardan türk lirasından çıkıp tam anlamıyla kripto paralara dalasım geliyor ne yalan söyleyim.
Bu anlattığım şeyin TAMAMEN MERKEZİYETSİZ OLMASI HARİKA BİR ŞEY YAHU !

Olayın ciddiyetini anlamak için aslında sessizce oturup biraz düşünmek lazım.Bitcoin icadından sonra belkide  en büyük şey bu !
Ethereum ekosisteminin dünyadaki finansal sistemi gerçek manada nasıl değiştirebileceğini göreceksiniz.
O yüzden ethereum için 3-4k dolar gibi bir hedef belirledim.
Pos sistemi ile de bu  gerçekleşecek bence.



legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Kalemder'den "İmza Kampanyaları İçin Bazı Öneriler" başlıklı güzel bir içerik.


İmza kampanyaları için bazı öneriler:

Chipmixer başvuruları devam ediyor bildiğim kadarıyla. Yeni alımlarda dilerim arkadaşlar kabul edilir. ChipMixer başvurusunda neler etkili bilmiyorum ama bazı tavsiyeleri daha önce yazmıştım farklı konularımda. Bu konuda çok soru sorulduğu için düşüncelerimi belirtmek istiyorum. Bugün olmasa yarın lazım olur. Uyulduğu takdirde forumun kalitesinide artıracak öneriler bence.

Globalde, bir üyenin güvenilir ve aktif üye olduğuna karar vermeden önce şunlara bakarlar;

* Trust listenize aldığınız kişilerin itibarı. (Yargılarına güvendiğiniz kişiler)
* Sizi trust listesine ekleyen üyeler. (Sizin yargılarınıza güvenen üyeler)
* Farklı kişilerden kazandığınız merit sayısı (Katma değer bilgi üretim oranı)
* Dağıttığınız meritlerin adil şekilde dağıtımı (İyi - Çok iyi - Süper bulduğunuz mesajlar)
* Positiv feedbackler ve nitelikleri

Bütün bunlar sizi tanımayan birinin gözünde itibarınızı etkiler. Özellikle böyle etkinliklerde bunlar göz önüne alınıyordur muhtemelen. Veya dikkate alınacaktır zamanla.

Bu yüzden;
* Yargılarına güvendiğiniz (tercihen 10) kişiyi trust listenize eklemenizi,
* Merit kazanmanız adına, Forumda Kaliteli Yazılar üretmenizi
* Pozitif feedback alabilmeniz için, İnsanları severek sıcak ilişkiler oluşturmanızı,
* Kazandığınız meritleri kalite derecesine göre adil dağıtmanızı,
* Trust listelerine girebilmeniz için, Yargı gereken konulara katılıp kendinizi ifade etmenizi,

Öneriyorum!

Bütün bunları yaparken merit kazanmak, trust veya feedback almak için değil samimiyetle forumda aktif olarak yapmanızı öneriyorum. Kendinizi ifade etmek sizi rahatlatacak, özgür kılacak ve sizi diğer üyelere tanıtacaktır.

Başarılar dilerim. Güvenli forumlar...

Not: Devamı gelecek




Bugüne kadar çok fazla imza kampanyasına katılmadım. Yine de şunu fark ettim ki bu alanda forum anlayışı değişiyor. Projelerin kendilerinin havadan oluşturduğu token ödemeli kampanyalar tercih edilmiyor. Zaten bu bana göre, bir proje için özgüven eksikliğidir. "Proje tutarsa öderiz, tutmazsa herkes batsın" mantığı bedava emek sömürüsüdür doğal olarak.

2017 yılındaki ico çılgınları da bittiğine göre artık token ödemeli kampanyalara kullanıcıların destek olmaması gerektiğini düşünüyor pek çok kişi. Burada reklam, görüntülenme satın almak istiyorsanız kullanıcılara direkt nakite dönüşebilecek cinsten ödeme yapmanız gerekiyor. Zamanla btc-eth veya diğer para eden cinsten ödemelerin olduğu kampanyalar artacak bence. Bunun olması, kullanıcı tercihlerine ve tavrına bağlı tabi ki!

Ayrıca, reklam kampanyası açan şirketlerde belirli bir kalite arayışındalar. Bu yüzden forumda kaliteli içerikler üretmek her zamankinden önemlidir. Direkt nakit ödeme yapacak bir kampanyanın bütçesi de sınırlıdır. Sınırlı olan bir kampanya haliyle daha seçici olmaya çalışıyor. Bence forumu bir blog mecrası olarak kullandığımızda aktiflik artacaktır. Aktiflik artıkça burayı reklam alanı olarak kullanmak isteyen şirketlerin sayısı da artacaktır.

Şu aşağıdaki içerikler, direkt olarak bu konuyla bağlantılıdır aslında. Kaliteli Yazı =/ Adil Merit Sistemi =/ Güvenli Trust(yargı) Sistemi

Kaliteli Yazı Nedir? Forumda Değerli Bir Yazı Yazmanın Püf Noktaları
İtimat Ettiğiniz Üyeler? Trust List - Trust Feedback - DT1 Nedir?
Merit Felsefesi - Neye verilir? Nasıl Alınır? Kaynak Başvurusu - Analiz Araçları


legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Geç gördüğüm oldukça güzel bir içerik hazırlanmış.


Bu postta Bitcoin adreslerinden bahsedecegim, mutlaka denk gelmissinizdir. Farkli BTC adresleri bulunuyor, bazilari 1 ile basliyor, bazilari 3 ile bazilari bc ile basliyor. Peki tam olarak nedir bunlar?

Bu adresler sirasiyla:

Legacy Adresler (P2PKH)

1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa
1BvBMSEYstWetqTFn5Au4m4GFg7xJaNVN2

bu sekilde baslayan adreslere legacy address diyoruz, Bitcoin ilk ciktigindan beri bu adresler kullaniliyor.


Segwit Adresleri (P2SH)

3J98t1WpEZ73CNmQviecrnyiWrnqRhWNLy
3EeFc6HZJpKDNqtUWhXk3i44GxTfz39UHs

bu adresler ise Segwit adresleri. Uzun bir suredir bu adresler daha populer, nedenlerini anlatacagim. Listenin sonunda ise Bech32 adreslerimiz var.


Native Segwit (BECH32)

bc1qskegeyqyzt3fz2yxjcayy5qzvtk4pdvnq7343y
bc1q34aq5drpuwy3wgl9lhup9892qp6svr8ldzyy7c

bu adresler ise Bech32 adreslerinden olusuyor.


Peki bu adreslerin ve adres tiplerinin arasindaki farklar nedir? Neden birden cok adres tipi var?

Legacy adresler: (P2PKH)

Hic bir artisi yok, belki arti olarak her yerde kullanilabilir oldugunu soyleyebiliriz. Eksileri olarak her transaction'un kapladigi alan (byte) buyuk oldugundan transactionlarin confirmation suresi ve feeleri daha yuksek.


Segwit adresler: (P2SH)

Artilari:

20-25% daha az fee odeyerek ayni transaction daha ucuza gonderebilirsiniz, byte basina dusen satoshi (sat/byte) orani ne kadar yuksek olursa o kadar cabuk confirmation alirsiniz.
Butun eski walletler ile uyumlu, hic bir sikinti yasamadan herhangi bir yerden, bir yere gonderebilirsiniz.

Eksileri:

Kismen eski bir teknoloji oldugu icin daha iyi bir alternatifi var.
Adresler karisik olabiliyor.



Native Segwit adresler: (BECH32)

Artilari:

40-45% daha az fee odeyerek transaction yapabilirsiniz. Bu protokolde transaction boyutlari ciddi miktarda kucuk oldugu icin genel olarak transactionlariniza bir miktar fazla satoshi odeyerek (diger adres tiplerinden yine daha ucuz) kucuk transactionlarinizi bile tek blokta konfirme ettirebilirsiniz.

Fee konusunda oldugu gibi boyutu kucuk oldugu icin tek bir bloga cok daha fazla transaction sigdirilabilir, bu sayede blok basina dusen transaction sayisi artarken, bekleyen unconfirmed transaction sayisi dusecektir, zaman gectikce cok daha ucuz feelere ve hizli transactionlara sebep olacak.

Butun adres sadece kucuk harf ve bazi sayilardan olusuyor, bu sayede akilda kalici olmasi, 1ABC241DEfg23HJk32mNoOp2894ryZvQWx gibi sapir sacma bir adres gormeyeceksiniz.

Eksileri:

Bech32 protokolunun aktif kullanilmasi ve yayginlasmasi icin BTC gondereceginiz kisinin Bech32 guncellemesini almis olmasi lazim, fakat Bech32 cikali hemen hemen 2 sene olmak uzere oldugu icin bir cok firma ve cuzdan coktan destekliyor. Daha fazla bilgi icin Bitcoin Bech32 Adoption sayfasina goz atabilirsiniz. (Bazi sitelerin guncellemeleri outdated olabilir, kendinizin kontrol etmesini oneririm.)


Peki hangi adresi kullanmaliyiz?

Eger sik sik BTC transactionu yapiyor ve transaction yaptiginiz isletmeler/exchangeler/cuzdanlar Bech32 destekliyorsa, kesinlikle Bech32 kullanmaniz daha iyi olacaktir.

legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Bir kaç içerik;



Ben Twitch-Mixer-Dlive gibi platformlardan ( genelde Twitchden ) oyun yayınlarını izlemesini seven biriyim oynamasını beceremediğim için izliyorum genelde  Youtube den daha çok ssport dan Premier Lig maçları ,  NBA ,  yada komedi skeçlerini izliyorum, Twitch gibi platformlardan da oyun yayını izliyorum.
Burada en beğendiğim oyun-oyuncular-yayıncıları paylaşacam sizlerinde takip ettiği yayınlar varsa onlarada göz atmış olurum diye düşündüm.

1- Mixer > Ninja > Fortnite
2- Twitch > Mithrain > Pubg
3- Twitch > Reverse2k > Fortnite
4- Twitch > SoPrecious > Apex Legends
5- Twitch > Danucd > Pubg


Bir çok büyük teknoloji şirketini içinde barındıran bir bölge. barındırdığı firmaların hisselerinin yatırımcılarına kazandırdığı müthiş rakamlar nedeniyle zaman zaman kripto para piyasası ile karşılaştırılır. Amazonun bir hissesi 2006 yılında 50 USD civarındayken bugünlerde yaklaşık 1.800 USD .


Bildiğim kadarıyla bu bölgede hayat şartları da çok pahalı. Özellikle kiralar ve eğitim giderleri çok yüksek.

Stajyer maaşları ortalama olarak aşağıdaki fiyatlardan başlıyormuş stajyerin bir iki basamak üstte iseniz 10.000 USD civarı bir maaşınız olabiliyor(muş).
tabi hayat pahalılığından dolayı paranın çokta hayrını gördüklerini sanmıyorum.

facebook  : 8.000 $
microsoft  : 7.100 $
salesforce : 6.450 $
amazon    : 6.400 $
apple       : 6.400 $
yelp         : 6.400 $
yahoo       : 6.000 $
vmware    : 6.000 $
google      : 6.000 $
nvidia       : 5.800 $
intuit        : 5.400 $
adobe       : 5.100 $
qualcomm: 5.000 $



Stajyer maaşlarına ilişkin kaynak; https://www.glassdoor.com/blog/highest-paying-internships-2017/




İstatistikler bunlar....

Actual EOS Votes: 410,375,342.3020 EOS (39.22%)
Total Staked: 584,476,254.6344 EOS (55.86%)
Total EOS Supply: 1,046,291,989.3593 EOS
Number of voting accounts: 74,692 accounts
Total number of EOS accounts: 1,698,494 accounts
The stats on eosauthority.com was last updated on 21st January 2020 08:01:08 UTC .



BP lerin oy dağılımı...



Türkiye'den bir bp çıkaramadık varya yanarım yanarım ona yanarım....

Günlük değişimlerden bazıları........




Günlük payları ve blok pay ları



Burdaki listeden anlaşılacağı üzere huobi ve okex gibi yerler bir borsa değil aynı zamanda bir platformdur !!!!!!



En iyi 21 Blok Üreticisi EOS Mainnet'i çalıştırıyor. Topluluktan alınan oylara göre seçilirler. Bu oylar her zaman değiştirilebilir. İlk 21'de her değişiklik yapıldığında, yeni bir program yayınlanır ve yeni Blok Üreticileri eskilerinin yerini alır. Bu sayfa lansmandan beri tüm programları (seçim sonuçları) izler.

EOS Mainnet lansmanından bu yana toplam BP seçim (zamanlama) sayısı: 1.612

İlk programın tarihi (Genesis): 14 Haziran 2018

Son programdan bu yana geçen süre: 1 gün

Blok üreten BP'ler (tüm zamanlar): 60





Daha detaylı bakmak için https://eosauthority.com/voting sitesini ziyaret ediniz.......








legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Amfibi hayvanlar kimdir nelerdir konu hakkında bilgilendirici bir yazı.

Dünya denizlerinde takip cihazı taşıyan canlıları görebileceğiniz ve nabız, bulunduğu su derinliği gibi bilgileri  alabileceğiniz bir haritadır. yine haftalık, aylık olarak kullandıkları rotayı ve en çok hangi ülkelerde bulunmuş bu canlıları takip edebilirsiniz. Harita üzerinde bulunan canlılar. Balina, köpek balığı, fok, deniz aslanı, kaplumbağa, yunus ve timsah.

Öncelikle bu sistem canlıların alışkanlıklarını tespit etme amacı ile kurulmuş ama farklı bilgileri de insanlara sunduğu bir gerçek. örneğin su sıcaklıklarından dolayı köpek balıkları hangi mevsimde nerede olmayı seviyor veya mevsim değişikliklerinde, su sıcaklığı eksildiğinde veya yükseldiğinde hayvanlar nereye göç ediyor gibi ilginç bilgileri bizlere sunuyor.

Uzun süredir takip ettiğim bir sitedir bazen hayvanları karada görme imkanınız var yani bir şehirin ortasında bir köpek balığı görürseniz eğer bunu sistem hatası olarak düşünmeyin Smiley bir kaç sebebi var birincisi hayvan ölmüştür cihaz merkezde görünüyordur veya hayvan sağlık problemi yaşıyordur kıyıda problem giderilene kadar cihazdaki güncellemeler yapılıyordur, yine nakil zamanlarında hayvanlar otoyolda gözükebiliyor gibi. merak edenler için ekleme yapayım Türk sularına pek fazla canlı girmiyor ama yunanistan civarında çok fazla köpek balığı ve kaplumbağa görebiliyoruz. yine haritadaki canlılar cihaz takılanlar olduğu için elbette burada köpek balığı var yok demek mümkün değil.

Buradan siteye ulaşabilirsiniz : ocearch.org

Sinyal veren veya yuvarlak olarak deniz ortasinda gözüken simgelere tıklayın sağ tarafta canlı ismi, cihazın ne zaman takıldığı, cihazın monte edilmesini ve diğer bilgileri bulabilirsiniz.


Yine Movebank.com isimli site Tüm dünyada karada ve denizde yaşayan hayvanlar hakkında güzel bilgiler veriyor. Siteye kayıt olup yeşil noktalara tıklarsanız eğer Cihazı takan kişi ile iletişim kurabilir ve canlı hakkında harita üzerine nerelere gitmiş nerelerde durmuş bilgi alabilirsiniz. benim Ankara, Samsun, Kars civarlarında gördüğüm ilginç hayvanlar var. Ankara da kanada Turnası, Kars da Mısır Akbabası gibi güzel hayvanlar mevcut Smiley yine farklı detaylar yakalarsanız bu konu hakkında sohbet etmek isterim.

Mısır akbabası hakkında ekran görüntüsü. Show movement data on map derseniz eğer rotası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz Smiley

Pembe renkli yerler Mısır akbabasının dolaştığı yerler. haritayı daha da yaklaştırıp pembe noktalara tıklarsanız eğer size o bölgedeki hareketlerini gösterir.


Wikipedia üzerinden mısır akbabası ve kanada turnası :
Mısır Akbabası
Kanada Turnası

Kullandığım iki ilginç siteyi paylaşmak istedim umarım keyif alırsınız.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
Bthd hocam döktürmüş, detaylı inceleme yapıp paylaşmış sağolsun

Fiyat olarak token başı 0.35 usd ve kişi başı maximum 250.000 dolar belirlenmiş. 250k üst sınır koymalarının sebebini daha çok kişiye ulaşabilmek olarak anlatmışlar. 250k ile yaklaşık 710k max alım yapabiliyorsunuz. Alt sınır var mı bilmiyorum ben denemek için 200 dolarlık bir başvuru yaptım kabul edildi.

Elixxir'den farklı bir icodan bahsedilmiyor xx coin derken. Daha önce 8 milyon dolar toplanmış şimdi 15 milyon daha toplamayı planlıyorlar.

Monero ile kıyaslayan arkadaşlar için monero daha çok gizlilik sağlayan bir transfer aracı olarak konumlandırıyor kendisini. Bu projede ise XX network'ten yani komple içerisinde merkeziyetsiz uygulamalar v.b. bulunan bir ağdan bahsediliyor. Bu seferde hot yada blockstack gibi alternatiflerden bahsedilebilir ancak XX kuantum teknolojisine karşı dahi korunabilirlikten bahsederek fark yaratıyor diğerlerine göre. Dediklerini yapabilir - yapamaz konusunda bir şey diyemem.

Her şeyi tam olarak çözemedim ancak yaratılan ekosistem aşağı yukarı şöyle:

xx network: kuantum korumalı ağın genel adı, üzerinde P2P, merkeziyetsiz uygulamalar oluşturulmasına izin veren bir zincir.
xx collective: genel topluluk uygulaması, ağı takip etme, ağdaki yeni gelişmeleri takip etme ve ağ üzerinden uygulama indirme v.b. özelliklerden söz edilmiş.
xx messenger: XX network'un ilk çalışan uygulaması. Tamamen kontrolün kullanıcıya ait olduğu sohbet uygulaması çalışma prensibinde key paylaşımı yöntemi v.b. bahsedilmiş o kısmı çok net incelemedim ama mesajları uçtan uca şifrelerken bölüp, parçalayıp karıştırıp taşıyarak güvenliği arttıracakmış. Key'e sahip olmadan mesaja ulaşılması mümkün olmayacak v.b.
xx Coin: ekosistemin para birimi, kuantum koruma ve gizlilikten bahsedilmiş.
Cmix: Node'lar yardımıyla gizliliğin oluşmasını sağlayan yapı - Ön işleme / Karıştırma / Ön hesaplama gibi daha önce hiç duymadığım kavramlardan bahsedilmiş.

Cmix'in çalışma biçimi şöyle görsellendirilmiş:


**Alım süreciyle ilgili genelde yatırım kelimesi yerine gizliliğin geliştirilmesine yardımcı olmak ifadesi kullanılmış ama token fiyatı stabil olmayacağına göre bu öyle yada böyle bir yatırım süreci.

Edit:Genel lansman ve duyurularda en çok göze sokulan kelime kuantuma dirençli ibaresi, kendilerini bu yönle diğerlerinden üstün görüyorlar.

Son Edit: 200 dolarlık öylesine başvuru yapmıştım ama şöyle bir düşününce buradaki herkes abuk subuk en az 3-5 ico yada kişi tarafından tokatlanmıştır. Tokatlanacaksak bile böyle adamlara tokatlanalım bari.

legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
member
Activity: 539
Merit: 20
2019 yılının güzel bir özeti olmuş. Raporu kontrol ettim yaklaşık 50 sayfa. Gayet güzel noktaları Türkçeye çevirip bize ulaştırmış




2019 yılında ilk beş para birimi incelendiğinde Ether ve XRP değer kaybederken, Bitcoin, Litecoin ve Bitcoin Cash 2019 yılını bir önceki yıla oranla karlı bir şekilde kapattı.
En fazla kayıp yaşayan XRP oldu -%45 . Başlangıç fiyatı 0,35 $ iken yıl sonunda 0,19 $ oldu.,
En fazla değer kazanan BTC oldu. % 95 Başlangıc fiyatı 3.693 $ iken Yıl sonu 7.195 $ oldu.




İlk 30 para birimine bakıldığında bir önceki yıla oranla dominance oranını arttırabilenler Sadece Tether ve Bitcoin Oldu
Bitcoin dominance oranını %56,3'den yüzde 71,5'e yükseltirken,
Tether %1,85 'den 2,35 yükseltebildi.




CoinGecko üzerinde takip edilen borsa sayısı 270'den 400'e ulaştı.
Borsalar arasında normalleştirilmiş günlük 1 milyar USD hacim ile liderliğin sahibi Binance
2. sırada ise 110 milyon USD hacimle Coinbase bulunuyor.




Stabil coinler arasında en çok spekülasyonun döndüğü Tether Stabil coin pazarının hakimi olmaya devam etti..




Masternode'ler içerisinde Piyasa değerine göre yıllık en iyi kazanıma sahip olan DASH olurken 2. Horizen 3. Energi oldu.

member
Activity: 539
Merit: 20

Şahsen paylaşımını beğendim. airdrop'lar belki eskisi gibi kazandırmıyor olabilir ama yinede bu işi çok sıkı takip edenler var. Bu site onlar için çok faydalı olabilir.

Airdrop furyası boğa sezonu ile beraber sona erdi ve artık neredeyse bountyler de can çekişiyor. Ancak olası bir yeni boğa sezonunda, iyi ref sayılarına ulaşanlar, takipçilerine subdomain ve özel domain adresi ile web sitesi oluşturma imkanı veren bu ücretsiz servisi www.myairdropsite.com kullanabilir.





Özellikler:
ÜCRETSİZ  HOST, WEB SİTESİ VE BLOG
SEO OPTİMİZE
ÖZEL GÖRÜNÜM
TAAHHÜT YOK
GÜNLÜK GÜNCELLEME
CMS İLE YÖNET
KENDİ ALAN ADINIZ

myairdropsite'den ücretsiz bir alt domain - birikiseskontrol.myairdropsite.com- alabileceğiniz gibi, kendi özel domain adresinizle kullanabilme imkanınız da var.
full member
Activity: 406
Merit: 158
İki başlık da benden gelsin arkadaşlar.

Coinlerin Gerçekte Kullanım Oranları : https://bitcointalksearch.org/topic/m.53524994

Projelerin Github Aktiflikleri : https://bitcointalksearch.org/topic/m.53585171
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Güzel bir konunun devamında güzel bir mesaj içeriği.




Binance genelde token sayısı fazla olan projeleri listeliyor sanırım. Bunu özellikle mi seçiyor bilmiyorum. Ancak gelecekte fiyat hareketlerini değerlendirebilmek adına bu yukardaki görseli buldum ve bence çok önemli.
Grafiklerde turuncu olanlar henüz dolaşıma çıkmamış token'leri temsil ederken, pembe olanlar dolaşımdaki miktarı temsil ediyor. Çubuk uzunlukları da toplam token sayıları hakkında fikir verebilir.
Bittorent, Matic, Wink, Perlin, Kava, Troy ve Band için sayıların çok da iyi şeyler söylemediğini düşünüyorum.

Celer Dışında hepsi biraz sıkıntı aslında. Celer bile henüz yarıya yarıya... Yani en iyi durumdakinin dolaşımdaki adedi 2 katına çıkacak.
Alım-satım yaparken bu konuya dikkat etmenizi öneririm.





Elbette sadece bu tabloya bakarak yorum yapılmaz, proje ne zamandan beri var, kilitli duran kısmın hacmi makul ve/veya mantıklı geliyor mu, kilidin nasıl ve ne şekilde açılacağı baştan net bir şekilde beyan edilmiş mi, proje bu iş planına uyumlu bir şekilde ilerliyor mu vb vb. Tüm bu unsurları bir arada değerlendirip yorumlamalı ama bu tabloyu da kesinlikle el altında tutmak gerek.


Evet kilit açılma süreci çok önemli.
Şimdi aşağıda sizin için bir çalışma yaptım ve hepsini google'da aratıp siz tek tek uğraşmayın diye baktım  Wink
Önceden söyleyeyim hepsi google'da basit aramayla bulundu öyle kırp-yükle paylaş yapamadım. Forum üzerinden resimi editlemeyi de bilmediğim için orijinal paylaştım. Bilenler kodları paylaşırsa editlerim.
Dikkatimi çeken şu oldu; Binance IEO'larının alayının 2023' e kadar tokenlerin tamamını dolaşıma alacakları görülüyor. (Bir kaçı 2025'e kadar uzuyor. Ama genelde 2023 son!)


Örneğin Bittorrent 2022'ye kadar hepsini açacak.

Quote

Matic;
Quote

WinK;

Quote

Harmony (ONE);
Quote

Fetch;


Quote

Perlin;
Quote

Kava;
Quote

Elrond;
Quote

Troy;
Quote

Band;
Quote
sr. member
Activity: 1470
Merit: 449
Arkadaşlar içinde bulunduğunuz memleketimin insanını tanıyın artık. Daha şimdi dışarıda bir işimi halletmek için 2km kadar yürüdüm. Afedersiniz yolda yürürken insanların balgamlarını görmekten tiksindim artık! Ağzındaki pisliğini nereye çıkaracağını bilmeyen insan topluluğumuz var. Siz çekici de çifte standart diyorsunuz. 2KM yolu gidip geldim en az 10 tane gördüm bu şekilde.

İnsanımız eğitimsiz desem olmuyor, ahlaksız desem bizden ahlaklısı yok!
Yani sanırım en güzel cümle şu: Birbirimize saygımız hiç yok. Yola tüküren, çöp atan, yolda yürürüken sağına soluna bakmadan sigarasının dumanını pöf pöf ağzından çıkaran, kalabalıkta yürürken elini kolunu millete çarpan vs. vs... Uzar gider bu. Bence önce temel şeylerden başlayalım. Saygı, sevgi, hoşgörü... Bunları aşarsak kimse engelli basamağının önüne araba park etmez, yolda yürürken sağını solunu düşünür. Yoksa boşa kürek çekmiş oluruz, öyle de yapıyoruz.
elimizdeki meritler sıfırlandıktan sonra yazmayın arkadaşlar şöyle postlar:)

Senin açtığın konuya merit verecektim son 2 meritim kalmıştı. Bugün gelen meritleri hep 2şer 2şer dağıttım ama sonra bu postunu gördüm. @muslol ve sana kalan 2 meriti pay ettim Smiley jopen herkese 2şer meritlemiş bizi sevmiyor diye düşünmeyin sizinki kardeş payı oldu Smiley
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
Arkadaşlar içinde bulunduğunuz memleketimin insanını tanıyın artık. Daha şimdi dışarıda bir işimi halletmek için 2km kadar yürüdüm. Afedersiniz yolda yürürken insanların balgamlarını görmekten tiksindim artık! Ağzındaki pisliğini nereye çıkaracağını bilmeyen insan topluluğumuz var. Siz çekici de çifte standart diyorsunuz. 2KM yolu gidip geldim en az 10 tane gördüm bu şekilde.

İnsanımız eğitimsiz desem olmuyor, ahlaksız desem bizden ahlaklısı yok!
Yani sanırım en güzel cümle şu: Birbirimize saygımız hiç yok. Yola tüküren, çöp atan, yolda yürürüken sağına soluna bakmadan sigarasının dumanını pöf pöf ağzından çıkaran, kalabalıkta yürürken elini kolunu millete çarpan vs. vs... Uzar gider bu. Bence önce temel şeylerden başlayalım. Saygı, sevgi, hoşgörü... Bunları aşarsak kimse engelli basamağının önüne araba park etmez, yolda yürürken sağını solunu düşünür. Yoksa boşa kürek çekmiş oluruz, öyle de yapıyoruz.
elimizdeki meritler sıfırlandıktan sonra yazmayın arkadaşlar şöyle postlar:)
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334

Binance genelde token sayısı fazla olan projeleri listeliyor sanırım. Bunu özellikle mi seçiyor bilmiyorum. Ancak gelecekte fiyat hareketlerini değerlendirebilmek adına bu yukardaki görseli buldum ve bence çok önemli.
Grafiklerde turuncu olanlar henüz dolaşıma çıkmamış token'leri temsil ederken, pembe olanlar dolaşımdaki miktarı temsil ediyor. Çubuk uzunlukları da toplam token sayıları hakkında fikir verebilir.
Bittorent, Matic, Wink, Perlin, Kava, Troy ve Band için sayıların çok da iyi şeyler söylemediğini düşünüyorum.

Celer Dışında hepsi biraz sıkıntı aslında. Celer bile henüz yarıya yarıya... Yani en iyi durumdakinin dolaşımdaki adedi 2 katına çıkacak.
Alım-satım yaparken bu konuya dikkat etmenizi öneririm.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
full member
Activity: 406
Merit: 158
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Pages:
Jump to: