Ben uzun zaman önce foruma üye oldum sadece okuyorum bazen mesaj yazıyorum. Burada bitcoin teknik makalesini ezbere ingilizce yazabilecek kapasitede adamlara bir konu hakkında görüş bildirip onlardan merit toplamak oldukça zor öncelikle bunu belirteyim. bazen forumda uzunca bir yazı oluyor gidip çay dolduruyorum ve sigara yakıp keyifle okuyorum. ingilizce terimler, anlamadığım noktalar artık ne varsa o mesajla ilgili olarak inceliyorum. Bu yazılan mesajın altına kendi görüşümü bildirmem ve hatta o mesajın içerisinde merak ettiğim bir konuyu sormam forum için çok faydalı olmadığını düşünüyorum... bu benim görüşüm sorup cevap beklemektense kendi başıma bulup öğrenmek daha cazip geliyor ama aynı konuya sonra bir bakıyorum mesela stake.com dan veya başka bir imzadan para kazanmak için birisi çok alakasız ve hızlı bir şekilde mesaj atmış çıkmış oluyor. aslında konuya mesaj atanlar konuyu açan kişinin söylediğini dolaylı yoldan ve aynı şekilde söylüyor. yani açılan konu çok kaliteli ve konuya 130 mesaj gelmiş ama atılan mesajların 90 tanesi tamamen imzadan para kazanmak için yazılmış mesajlar.
Forumun kalitesini arttırmak için merit sistemi getir ama imza kampanyalarına bir göz at. merit sistemi ile 1.000.000 mesaj tasarruf ediyorsan imza için atılan mesajlar 5.000.000 adet zarar ediyorsun (eğer kar/zarar olarak bakıyorsak)
Kısacası Merit forumun kaliteli olmasını sağlabilecek bir sistem değil.
Mesela son zamanlarda dikkat ettiğim * arkadaşımız. fazla mesaj yazmasından şikayetçi değilim yazdıklarını genel olarak mantıklı buluyorum tamam imzaya mesaj kasmak için çok fazla efor sarfediyor yani 20 tane ekran kartına sahip rig gibi çalışıyor maşallah ama...
Şimdi bu arkadaşın normalde eski sisteme göre Hero member olması gerekiyordu. bu kullanıcının önüne merit sistemi ile geçeceğine imza kampanyalarını bir düzene oturt sonrasında, multi hesabın önüne geçmek için IP tespit sistemi getir ve multi kullanan kim var kim yok A-Z banla gitsin. herkes tek hesap kullansın, hesap satışı yasaklansın sonrasında bu arkadaş 3308 post yerine 600 post atsın ama özen göstersin bana kalırsa forum kalitesi böyle olur. Abi sen kalkıp mesaj başına şu kadar btc veriyorum diye imza başlatırsan forum yönetimi bunun önüne geçmez ve izin verirse o zaman forum kalitesinden kimse bahsetmeyecek. TR bölümünde 500.000 mesaj varsa eğer emin olun bunların 350.000 adeti çöptür. kimse kusura bakmasın ama durum bu. * kardeşimiz üzerine alınmasın yani kötüleyici bir yazı olmadığını düşünüyorum rahatsızlık duyarsa eğer ilgili bölümü silerim.
Bilgileri şu şekilde :
Name: *
Activity: 504
Merit: 26