Hero Member olmak için 480, Legendary olmak için en az 775 gün önce foruma üye olmak gerekiyor. Bunları gözönünde bulundurmadan birkaç ayda bu seviyelere geleceğini düşünenler doğal olarak hayal kırıklığına uğruyor. Yapılan en büyük yanlışlardan biriyse internet sitelerinden haber alıp buraya yapıştırarak merit kazanılabileceğini zannetmek. Kendi fikirleriniz o paylaştığınız kopyala yapıştır haberlerden çok daha önemlidir burada. Belki bir iki ay sonra merit gelir ama doğru konuya doğru mesajı yazarsanız elbet bir gün kaliteli mesajınız fark edilir.
Kesinlikle haklısınız. Özellikle kaynak belirtilmeden yapılan paylaşımlar görüyorum.
Akademik çalışmalarda esas olan kaynak belirtilmesidir. Makale veyahut tez aşamasındayken yazılan her cümle, kaynak belirtilme zorunluluğu taşır. Eğer kaynak belirtilmemişse, o cümleler kişi tarafından kendisinin bulduğunun teminatı sayılır ve aslında alıntı olduğu farkedilirse de kişi hırsızlıkla itham edilir.
Benim, bilgi beyanı olan her oluşumda edindiğim hassasiyet budur. Eğer bir fikir var ise bunun ya kaynağı belirtilmeli, ya da tez sunmuşçasına savunması yapılmalıdır.
Söylediğiniz gün sayısı zorunluluğunu sayenizde farkettim, daha farketmediğim(iz) birçok detay var. Hele ki, aynı post içerisinde birçok kişinin mesajını alıntılamayı dahi bulamamış üyelerimiz var. bu doğrultuda damdan düşer gibi rütbe atlamak hem siteye karşı güdülen saygıda azalmayı hem de kalitesiz içerik zorunluluğunu ortadan kaldıracaktır.
Mesela, dalış bröve'lerinin uygulanan sistemlere göre dereceleri vardır. Bazıları bu dereceleri direk almak için sabunlama olarak bazı eğitmenlerden para karşılığı alırlar. Ama esas olan dalış sayısı ve beceri dediğimiz kavramların kişideki karşılığıdır. Bu yüzden kurt dalgıçlar dalış yapacakları buddy'lerine kaç dalış yaptığını, en son ne zaman daldığını ve daldıkları bölgeleri sorar, tanıma dalışı yaptıktan sonra kendi kafalarında ölçüp daha derin ve zorlu dalışlara beraber dalma kararı alırlar. Bu kişinin egosunu küçültmek adına yapılan bir eylem değil, karşısındakinin ve kendi hayatlarının emanetine karşılık aldıkları bir önlemdir.
Buradaki rütbe atlama sistemini de bu şekilde değerlendiriyorum. Olay elbette kampanyalardan para kazanmak. Ancak yüksek rütbeye uygun olmayan davranışlar olursa dalış misali banlanmak da o kadar kolay olur.