Evo i ovomjesecnog pregleda naseg boarda, cak par dana ranije nego prosli mjesec. Kao i svaki put do sada, pregled je napravljen uz pomoc @DdmrDdmr Merit Dashboarda i @TryNinja Ninjastic.spacea tako da hoce detaljniji pregled situacije, nek baci oko na te toolove.
Broj postova tijekom Rujna 2022 Kao sto se ocekivalo, pad aktivnosti je nastavljen: u navedenom razdoblju napisano je samo 172 postova sto nam je ujedno i najgori rezultat do sada. Iako sam i ja ovaj mjesec bio nikad manje aktivan, i dalje mislim da je glavni krivac za ovakvu malu brojku slackovic.
S obzirom da je ovaj mjesec na nas board navratio poznati troll, ocekujem da slijedeci pregled ipak imamo nesto veci broj postova i da makar na kratko zaustavimo ovaj negativan trend.
Ovaj screenshot bas ruzno izgleda i pokazuje razmjere pada aktivnosti od 2018 pa do danas. Doduse nismo mi to izuzetak jer je slican pad i na ostalim boardovima te na ostatku foruma. Negdje sam procitao podataj da je 2018 tjedno prosjecno pisano cca 350k prostova tjedno a da je trenutno ta brojka na 40 i nesto tisuca.
A ovako to izgleda kad se usporedimo sa ostalim boardovima. Sjecam se da kad sam tek poceo raditi ove preglede da smo se ravnopravno nosili sa talijanima i spanjolcima dok su nam njihove brojke danas nazalost dosta daleko. Ali dobro, to su velika trzista sa puno vecim brojem ljudi tako da smo mi u biti overachievali dok je ovo ipak donekle realniji odnos snaga.
Sto se tice broja aktivnih clanova, tu smo skoro na samom dnu te je to mislim ono sto moze najvise zabrinjavati. Srecom se u zadnje vrijeme pojavilo par novih clanova te se nadam da ce i ostati na forumu. A ko zna, ako ovaj bear market potraje ( a po svemu izgleda da hoce). mozda nam se vrate i neki stariji clanovi koji su za vrijeme bulla imali nekog drugog posla pa im se nije dalo navracati na forum.
Analiza merita za Rujan 2022Nakon odlicnog Kolovoza, u Rujnu je doslo do velikog pada te je podijeljeno 133 merita sto je pad od cca 40% (onako odokativno). Taj postotak lose izgleda, ali kad se uzme u obzir mali broja postova, ne treba uopce cuditi. Sada nam uostalom merit nije nikakav problem i ako je potrebno mislim da bez problema mozemo ici i na 300, samo da je kvalitetnih postova.
Evo takodjer i liste onih koji su dijelili i primali merit. Unatoc velikom padu lista i ne izgleda nesto losije od one iz Kolovoza, bar ne kad je broj onih koji su dijelili/primali merit u pitanju.
Standardna situacija na ovom chartu, rusi daleko ispred svih a mi negdje u donjem dijelu.
I za kraj ove serije chartova, merit/post ratio na kojem se vidi da u biti odlicno stojimo kad se usporedimo sa ostalim boardovima a mislim da i zasluzujemo s obzirom na kvalitetu clanova koji su svi redom u top signature kampanjama.
A za kraj ovog pregleda ide lista svih clanova koji su napisali makar 1 post na nasem boardu, kojih je prosli mjesec bilo 25 sto je u biti mali napredak u odnosu na prethodno razdoblje tijekom kojeg smo imali 22 aktivna clana. Proslomjesecnu manju aktivnost slackovica iskoristio je Daniel91 koji je (mislim po drugi put) odnio titulu najaktivnijeg naseg boarda. I kao sto prigodno ide u ovakvoj situaciji; the king is dead, long live the king!
1. Daniel91 [25]
2. Pmalek [20]
3. dkbit98 [17]
4. Trofo [15]
5. casperBGD [14]
6. FatFork [13]
7. sbogovac [10]
8. cryptofrka [9]
9. Domchi [8]
10. Lunorael [7]
11. Snowshow [7]
12. slackovic [6]