Posto nemam sta pametno raditi do utakmice, rekoh da napravim i objavim pregled stanja domaceg boarda za prosli mjesec. Ovomjesecna analiza je napravljena zahvaljujuci @DdmrDdmr Merit Dashboardu i @TryNinja Ninjastic.spaceu koje savjetujem da provjerite ako zelite malo detaljniji uvid u stanje boarda.
Broj postova tijekom Listopada 2022Ovaj mjesec smo imali dosta dobar rast aktivnosti: sa 172 posta napisana u Rujnu dosli smo na vrlo pristojnih 291 napisan post. Iskreno vec sam se malo zabirnuo prosli mjesec jer nam je to bio najgori rezultat ikad, ali srecom to je bilo samo privremeno te smo se brzo vratili na standardne brojke, dobrim dijelom zahvaljujuc i povratki starog trolla. S obzirom na sve sto se dogadjalo ovaj mjesec te na povratak Slackovica, ocekujem da ovaj mjesec bude jos bolji.
Ovdje se najbolje vidi kako smo napokon zaustavili visemjesecni trend smanjivanja broja postova te nam je 10/2022 bio najbolji u zadnja 4 mjeseca te se nadam da ce tako i nastaviti.
A ovakva je situacija na ostalim boardovima: na vrhu su standardno rusi, pa onda daleko iza njih ostali. Kad se usporedimo sa drugima mi smo i dalje u donjoj polovici te se nadam da bi se to moglo uskoro promjeniti te se napokon vratimo gdje i pripadamo.
Po pitanju broja aktivnih clanova tu i dalje ne stojimo bas najbolje te smo pri samom dnu, uz boardove koji imaju daleko manje postova od nas. Jedino sto moze tjesiti da je to generalan trend na svim ostalim boardovima tako da nismo mi tu neka iznimka.
Analiza merita za Listopad 2022Odlican porast broja postova je pratio jednako takav porast vroja podijeljenih merita tako da nam je prosli mjesec bio jedan od najboljih uopce (tocnije drugi najbolji) te je samo 5/2018 sa 298 merita bio bolji od proslog mjeseca tijekom kojeg je podijljeno cak 261. S obzirom na dobru aktivnost ovaj mjesec, ocekujem da i on bude podjednako dobar po tom pitanju a ko zna, mozda i bolji.
Evo i liste svih koji su podijelili i primili merit tijekom proslog mjeseca na nasem boardu. Kao sto se da primjeitit, lista je malo veca nego proslih mjeseci te smo imali i pomoc od par clanova koji ne pisu na nasem boardu.
Napokon jedan chart gdje stojimo dosta dobro u usporedbi sa ostalima te smo 7 po broju podijeljenih merita, sto je odlican rezultat s obzirom na broj postova.
A ako je prosli chart izgledao dobro, ovaj izgleda jos bolje; prosli mjesec smo imali 0.9 merit/post ratio sto nam je mislim jedan od najboljih uopce, a mozda cak i najbolji (iskreno ne da mi se sada provjeravati). Mislim da cak i tu imamo jos prostora za napredak kad vidimo kakav ratio imaju neki drugi boardovi, iako je i ovo u stvari super.
Lista aktivnih clanova tijekom Listopada 2022Na kraju ovog pregleda, red je i objaviti listu aktivnih clanova tijekom navedenog perioda. Na zalost ovaj mjesec smo imali smanjenje broja aktivnih clanova (sa 25 na 21) unatoc povecanom broju postova ali dobro, sta je tu je, valjda ce ovaj mjesec biti bolji po tom pitanju. Ono sto je bitno je da je Daniel jos jednom ponio titulu najjaceg domaceg spamera, ali s obzirom da se kralj reaktivirao mislim da ce slijedeci mjesec titulu morati vratiti njemu. Ono sto takodjer strsi u oko je da je Shitshow bio cka treci najaktivniji clan te mu ovom prilikom zelim zahvaliti sto je brojnim clanova pomogao zaraditi te nepostojece satoshije sa kojima se mogu kupiti itekako stvarne stvari.
1. Daniel91 [44]
2. Pmalek [32]
3. Snowshow [29]
4. Trofo [29]
5. Lunorael [27]
6. FatFork [23]
7. cryptofrka [21]
8. dkbit98 [19]
9. BitGoba [14]
10. Rikafip [12]
11. casperBGD [12]
12. slackovic [11]