Kao sto sam jucer obecao, evo napokon i mjesecne analize naseg boarda za 5/2022. Pregled je napravljen uz pomoc @DdmrDdmr Merit Dashboarda i @TryNinja Ninjastic.spacea.
Broj postova za Svibanj 2022.Negativni trend se i dalje nazalost nastavlja: tijekom 5/2022 u nasem boardu napisano je samo 236 postova sto je poprilican pad u odnosu na 4/2022 i 296 postova te nam je to ujedno i all time low. Mislim da glavnog krivca za ovaj svi vez namo, ali posto je usao u novu kampanju, ocekujem bolje rezultate u slijedecem pregledu i prekid ovog trenda.
Cisto da se dobije bolji dojam o razmjeru pada aktivnosti kroz godine, od ~2000 postova 2018 do ~200 postova danas. Koliko vidim, dobar dio te aktivnosti je otpadao na altcoin sekciju, sto ne cudi jer je to vrijeme ICO booma.
U uspredbi sa ostalim boardovima mi smo i dalje negdje u sredini, ali pad kod nas je mislim jos primjetniji nego na nekim drugim boardovima sa kojima smo nekad bili podjednaki kao Talijanski ili Spanjolski dok smo danas daleko od njih.
Unatoc dosta velikom padu broja postova, broj aktivnih clanova se nije puno promjenio u odnosu na 4/2022, kad nas je 25 napisalo makar jedan post na nasem boardu.
Analiza merita za Svibanj 2022.Tijekom 5/2022 u nasem boardu podijeljeno je 164 merita, te smo i tu ostvarili pad u odnosu na 4/2022 koji u biti i ne cudi s obzirom na dosta primjetan pad broja postova. Unatoc padu to su i dalje super brojevi o kojima smo nekad samo mogli sanjati dok smo bili i 3x aktivniji.
Evo i liste onih koji su podijlili i primili merit na nasem boardu tijekom navedenog razdoblja. Lista nazalost nikad nije bila kraca, ali sta je tu je.
Kao sto se vidi iz prilozenog charta, 0.69 merit/post ratio nam je odlican (mislim cak da nam je ovo i najbolji rezultat otkad ja pratim tu metriku) sto mislim i zasluzujemo s obzirom na kvalitetu clanova koji pisu na nasem boardu a mislim da tu ima i prostora za napredak.
Lista aktivnih clanova naseg boarda tijekom Svibnja 2022.The king is dead, long live the king! Ono sto smo svi mislili da nije moguce se napokon dogodilo, slackovic je svrgnut sa trona te je Daniel91 odnio titulu najaktivnijeg clana naseg boarda za jedan post vise od trofe te je tako dosadasnji kralj spammera zavrsio na tek trecem mjestu. Ovo neprirodno stanje mislim da nece potrajati jer je upao u dobru kampanju, ali to je svakako dobra vijest za nas board jer bez aktivnog slackovica nemani aktivnog boarda.
1.
Daniel91 [30]2.
Trofo [29]3.
slackovic [22]4.
casperBGD [21]5.
dkbit98 [21]6.
Rikafip [17]7.
FatFork [15]8.
Pmalek [15]9.
cryptofrka [15]10.
CroBoy12 [13]11.
sbogovac [10]12.