Da ne bi drugi put zaredom radio mjesecni pregled dva mjeseca unazad kao sto je bio slucaj prosli put, evo zadnji dan ovog mjeseca pregleda aktivnosti naseg boarda tijekom Lipnja 2022. Bolje ikad nego nikad.
Svi screenshotovi, chartovi i tablice su napravljene uz pomoc @DdmrDdmr Merit Dashboard and @TryNinja Ninjastic.space kojima se ovom prilikom zahvaljujem jer bez njih ne bi bilo ni ovog pregleda.
Broj postova tijekom Lipnja 2022.Nakon vise mjeseci konstantog pada, nakon rast u odnosu na prosli mjesec; tijekom 6/2022 u nasem boardu napisano je 320 psotova sto je poprilican rast u odnosu na 5/2022 tijekom kojega je napisano samo 236 postova sto nam je bio najgori rezultat ikada. Svi znamo sto je uzrok takvom rastu, tako da steta da je opet ostao bez kampanje jer bez njega u kampanji mislim da cemo nazad na brojke iz 5/2022.
Ovaj chart najbolje pokazuje konzistentnost pada aktivnosti naseg boarda. Bude poneki mjesecs a vecom aktivnosti, ali to su najcesce iznimke a ne naznake promjene trenda. Ali sta je tu je, mi koji smo ovdje cemo i dalje pisati, a ionako nema opasnosyti da nam board ukinu tako da bolje da nam je board cist bez spama i gluposti pa makar bili i manje aktivni nego prije.
A evo i kako stojimo u usporedbi sa ostalim boardovima. Kao sto se vidi iz prilozenog, ni na ostalim boardovima ne cvatu bas ruze, pad je ocit na velikoj vecini boardova. Ono sto me cudi je kako forusmke glavesine nisu odlucile napraviti bar jos jedan ili cak dva nova lokalna boarda (tu prvenstveno mislim na Nigerijce i Pakistance koji su fakat dosta aktivni).
Na ovom chartu stojimo jos losije i bas je jako ocit taj pad clanova. Prije godinu dana bilo nas i je 40 a evo vidimo da se trenutno vrtimo na 20 i nesto clanova i to kad se broje i oni koji napisu makar 1 post u mjesec dana, sto je u biti dosta daleko od aktivnog clana.
Analiza merita za Lipanj 2022.Kao sto se vidi iz charta dolje prosli mjesec je bio dosta dobar; u navedenom razdoblju podijeljeno je 239 merita sto je dosta velik napredak u odnosu na 5/2022 tijekom kojeg je podijeljeno 164 merita. Ovo nam je ujedno i 5 najbolji rezultat od uvodjenja merita, sto je odlican rezultat s obzriom na koliicnu postova
Lista clanova koji su dijelii i primili merit
I za kraj serije chartova, merit/post ratio. Kao sto se vidi iz prilozenog prosjek nam je odlican (jedan od nasih najboljih uopce) te smo bas daleko dosli od razdoblja od prije godinu-godinu i pol kad smo redovno bili na samom dnu charta. S iozbirom na kvalitetu nasih clanova mislim da taj prosjek moze ici jos gore da je malo vise postova i kvalitetnih rasprava.
Dominacija @Daniel91 je kratko trajala jer je spammovic bio u kampanji tako da je naravno preuzeo svoje prirodno mjesto na vrhu. S obzirom d aje neko vrijeme bez kampanje biti ce zanimljivo vidjeti rezultate ovog mjeseca.
1.
slackovic [59]2.
Daniel91 [47]3.
Trofo [44]4.
dkbit98 [26]5.
casperBGD [22]6.
FatFork [21]7.
cryptofrka [20]8.
Pmalek [18]9.
sbogovac [15]10.
Rikafip [11]11.
CroBoy12 [6]12.