Kim neden alacak böyle bir coini anlamış değilim! Bi ara da halal coin vardı. Adam gider 3-5 kuruş birikimini btc alır, ltc alır, ethereum alır vs...Yani niye sizi tercih edecek? üstelik sadece türk borsasında alım yapılabilecek! Manipülatif işlem olmayacak!!! Adam kayırma olmaz diyorsunuz, oylama falan... yani burası Türkiye hocam
, bu iş güven işi, şahsen ben uzak dururum alana da mani olmam. Ha girer bittrex'e polo'ya şuraya buraya bakarız o zaman...
Ben de size saygi duyarim hocam; acik sozlulukten dolayi...
Bazi noktalar var:
Sozum size degil ama whitepaperinde inek resmi koyup ekipte gosterenlere para yatiranlar kim?
Adam ICO cikmis, coin karsiliginda mucevhere yatirim yapilacakmis.....
Hele birisi emlak piyasasinda buyuk oynayacakmis.
En vahimlerinden birisi Visayla anlasma yapacagini soyluyordu, milyon usd ler toplandiktan sonra Visa dan aciklama geldi de herkes bir guzel sogudu...
Forumda newbie olarak varim ancak piyasayi az da olsa takip ediyorum, piyasaya cikan bir kac buyuk ICO sahibiyle gorustum, gorusuyorum, yani o kadar da newbie degilim.
Aramizda "bu ekip baya kalabalik hadi bu coine dalalim" diyenler var, ama ekiptekilerin isimleri bile dogru degil ki! Adam uzaya mekik gonderecegim diye yaziyor, kimse sormuyor "nasil yapacaksin, NASA'yla anlasma mi imzaladin" diye ama ICO dan toplanan paralar milyonlarca USD. Sonra bakiyorsun forumda coine kufredenler, scam yapmakla suclayanlar.
Sorun sadece Coinde mi acaba?
Cin Hukumeti ICO lari yasaklamadan once buyuk coin firmalariyla toplanti yapti, sonra bu karari aldi. Orada neler konusuldu da bu karar cikti?
Bunca olumsuzluk varken Ethereum gibi bir gercek var ortada, Tezos gibi yenilikci fikirler var, adini kimsenin duymadigi bazi coinler var gercekci isler yapan, Waves var.... Bunlari nereye koyacagiz??? Onca basarisiz girisimin ardindan bazi basarili girisimler de cikabiliyor. yani hepsine tu-kaka diyemeyiz.
O yuzden de biz en bastan tavrimizi net olarak ortaya koyduk: cikacak olan coin al-sat coini olmayacak, gece siz uyurken bir anda 100USD olacak bir coin de degil.
Coini, guvendiginiz projelere yatirim yapmak icin kullanacaksiniz. yatirdiginiz para proje sahibi disinda kimsenin cebine gitmeyecek. Proje basarili olursa da dogal olarak para kazanacaksiniz.
Tekrar yorum icin tesekkurler. Basarili bir proje gorur ve yatirim yapmak isterseniz sizi de aramizda gormek isteriz...
Burasi Turkiye lafina yorumum yok.
Hocam newbie olmanız beni enterese etmiyor, buradaki birçok kişi de benden bilgilidir, daha bir mew hesabım bile yok, erc20'yi europecoin ile karıştırmış biriyim, ico'ya katılmayı bilmiyorum onu bırak bounty'e bile katılamıyorum cahilliğimden...Bununla
gurur duymuyorum ama gerçek bu!
Anladığım kadarıyla siz yarı waves yarı taas tarzı bir projesiniz. Waves gibisiniz çünkü icoları kendi coininizle destekleyeceksiniz. taas gibisiniz çünkü yatırım yapacaksınız. Buradaki en önemli ayrım tamamen yerlisiniz ve yerli projelere öncelik vereceksiniz ve uzun bir müddet yerli kalacaksınız gibi. Yani bir nevi kendi kripto dünyanızı oluşturmaya çalışıyorsunuz waves gibi...
Şimdi icolardan bahsetmişsiniz, eywallah saçma sapan icolar oldu ok! TLC diyelim (Türk Lirası Coin) ile ben bundan alıp daha sonra sizin seçtiğiniz (oylama falan geçelim bunları Türkiye'de seçimler referandum kediler trafo vs) icolara yatırım yapacağım, başarılı olursa para kazanacağım. Diyelim ki dediğiniz gibi oldu TLC'de manipülatif işlem olmadı bu icolarda durum nasıl olacak? Bu icolar nerede işlem görecek? Doğru düzgün ico olsa neden sizin paranızla yatırım yapacağıma BTC ile yapamayayım!?
İkincisi globalde işlem görmeyen her coin benim için coin değildir. Örneğin Pakistan'ın coini cryptopia'da işlem görüyor. Siz neden böyle yapmıyorsunuz da kolayca ikna edilebilecek Türk borsalarına yöneliyorsunuz?
Burası Türkiye sözüne de açıklık getireyim. Burada 2 milyarlık köprü 8'e mâl edilir, 80 yıllık birikimler 15 senede satılır 4'te biriyle IMF denetiminden borç ödenerek çıkılır ki her türlü dalavere rahatlıkla işlenir, can-mal güvenliği yoktur, kabadayılar tweeterda hergün adam vurma videoları yayınlar, dün bir polisin kadına Antalya'da sokak ortasında şiddet görüntüsü yayınlandı, dolar baskılanmaya çalışır ama bi yerden patlar, özel-kamu bankalara
talimat verilir, kamu bankaları batık krediyle dolar taşar, milyarlık vergiler yandaşlarla karşılıklı anlaşmayla(!) sıfırlanır, onun yerine halka mtv sigara alkol vs zam yapılır, en koyu yandaşın bile güvencesi yoktur takır takır görevden alınır istifa ettirilir, savaşa girdik girecez askeri yığınaklar vs...Dolar alana vatan haini gözüyle bakılır şimdi kolunda bilezik olana aynı muamale yapılıyor. Bir yıldan fazladır OHAL ile yönetilen bir ülkenin Çin'de olduğu gibi bir KHK ile tüm kripto piyasasını yasaklamayacağı ve sizin de içerisinde olduğunuz borsaları kapatmayacağı ne malum! Ayrıca Coin
AKC kısmına da takılmış durumdayım. saygılar.
Ellerinize saglik, lafi dolandirmadan gayet guzel noktalar isaret etmissiniz.
Sondan baslayalim: CoinAKC kismina hic takilmayin, bizim sloganimiz; kimsenin yasina, cinsiyetine ve goz rengine bakmadan ozgurlukcu ve seffaf bir platform kurmayi hedefliyoruz, onun disinda hic bir noktada degiliz.
1. Blockchain zincirinde oylama/fonlama yapilacak, eger zincire-halkaya kedi girerse onu bilemem. Ben giremez diye biliyorum.
2. Dogru duzgun YERLI icolar var zaten taslak halinde, ama projesini hayata gecirecek parasi yok, ekibi yok, arkasinda gucu yok, elinde kartviziti yok... Bunlari asmak icin cozum uretmeye calisiyoruz.
3. Burasi Turkiye, dogru! Turkiye yi Turkiye yapan da bizleriz. Ama o kadar da kotumser olmayin, ornegin blockchain alaninda soz sahibi olan adi-sani Turk onlarca kisi var, dunyada cok iyi taninan. Onun disinda gunluk siyaset konumuz disinda oldugu icin yorum yapamam. Zaten bildigimiz ve ugrastigimiz konular da degil dogrusu.
4. Projemiz sadece coin cikarmak olsaydi dediginiz dogru; verirsin coskuyu, kalabalik ekip resimleri, bir kac tane fake-flash isim, bir de 'Mars a yolculuk fikri' sonrasi Allah kerim...Amacimiz bu degil. Turkiye de blockchain yazilim ve projelerinin ortaya cikmasina onayak olabilmek, seffaf bir platform olusturmak, KKB-KGF-KOSGEB-Banka canka sarmalinda tikanip kalan proje sahipleriyle ortaklasa projeler uretebilmek, tikaniklik noktalarinda cozum uretebilmek.
Buna gore, sizin de elinizde belli bir guc olsa once Pakistana'mi yardim yaparsiniz? Biz de oyle yapmadik ve cikis noktasi olarak Turkiye yi sectik.
Amacimiz 'kolayca ikna edilebilecek Turk borsalarina yonelmek' degil. Oyle sandiginiz gibi Turk insani kolayca ikna olmuyor! Yine de yuzde bilmem kaclik bir kesim vardir kolay ikna olacak, ama hedef kitlemiz onlar degil. Aksine sizin gibi sorgulayan ve isin arka planini didikleyen insanlari hedefliyoruz.
5. Projemiz coin cikarmak olmadigi icin devletle sorun yasamayacagimizi dusunuyoruz. Bitcoin yasaklanabilir ama blockchaini yasaklamak doga kanunlarina aykiri. Cikis noktamiz bu; coin amac degil arac olarak kullanilacak. Coin alip-satip oradan para kazanmayi amaclamiyoruz yani. Bu projeye yatirim yapanlarin buna ihtiyaci da yok zaten.
Yorum ve detayli oldukca faydali aciklamalar icin tesekkurler.