NBATopshot konusunda aklıma bazı düşünceler geldi.Bunları sizinle de paylaşıp mantıklı-mantıksız şeklinde düşüncelerinizi paylaşmanızı isterim.Bana mantıklı geldiği için bu ihtimalleri düşünüp, ona göre moment toplayabiliriz.
Hepinizin bildiği üzere aslında yeni sayılan bir platform.Series 1 Common NFT’ler 33$ en düşük fiyatla satılırken, Series 2’de bu 3-4$ aralığına düştü.Daha yeni Series 3 paketler açılmasına rağmen gerek az CS vermesi, gerekse LeBron gibi oyuncuları vermemesi ayrıca arzın 60K üstüne çıkması sebebiyle 2$’dan alışlar mümkünken, 1$ bile bence bize göz kırpıyor.
Oyunun NFT’ler için farklı seçenekler getirebileceği ortada -ki Showcase Challenge’lar bunu gösteriyor.-Tek amacı sıraya girip Pack açmak olan bir siteden daha fazlası olmak için çabalayacaklar.Geçen gün bir yenilik olması için NBA’in 75. Yılı dolayısıyla, her serideki #75 seri numaralı NFT’ler işaretlendi.
Sitenin hala BETA sürümünde olduğunu unutmamak lazım.Şimdi aklıma gelen şeylerden birazca bahsedip, ona göre erken moment toplayıp gelebilecek yenilikler veya Showcase gereksinimlerine ucuzdan alıp, pahalıdan satarak bir Nev’i ticaret yapabiliriz bence.
Aklıma gelen bazı eklenebilecek şeyleri söylemek istiyorum :
1- Showcase Challenge’da belirli seri aralıkları arasında Momentler istenebilir.Örneğin 30K-33K arası en az 4 moment gibi bir farklı durum olabilir.Böyle bir durumda düşük serial’li NFT’ler de o haftalık değerlenecektir.Bu konuda yapabileceğimiz tek mantıklı şey 1-2$ gibi fiyatlardan biraz depolamak olacaktır.
2-Kobe, MJ gibi efsanevi oyuncuların Fandom Momentleri gelebilir ve bunlar için gereksinimlerde bence Kobe için Lakers oyuncularından 3-4 adet isteyecektir.Bu yüzden ucuz momentlerden Lakers oyuncularını kenarda 3-5 adet bulundurabiliriz.MJ için de Chicago Bulls oyuncuları isteyebilir.Bunlara ait bir Fandom olabileceğini düşünüyorum.
3-Archive serisi gibi Record serisi gelebilir.Bu Record serisinde geçmişte ve günümüzde NBA rekorlarını elinde bulunduran -bkz. Asist rekortmeni John Stockton 15.806 asist, ikinci Jason Kidd, üçüncü Chris Paul.Aynı şekilde sayı rekortmeni Kareem Abdul-Jabbar 38.387 sayı ardından Karl Malone gibi.- bu oyuncuların fandomları yapılabilir.
4-Avrupalı veya diğer kıta oyuncuları için ayrı bir Challenge yapılabilir sonuçta NBA geneli Amerika kökenli oyuncuların yer aldığı bir lig.Bu anlamda Türk basketbolcularımızdan Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu gibi eskiden oynayanların Momentlerinin ödül olarak verileceği ancak gereksinimlerde şimdiki oynayan Cedi, Furkan, Alperen gibi oyuncularımızın momentlerinin isteneceği bir etkinlik olabilir.Buna neden katılsınlar demeyin; unutmayın Fandomlar yapan kişi kadar üretiliyor eğer 2000-3000 kişi yaparsa size iyi kazandırabilir.
Bunların olabilme ihtimallerini düşündüm.Sizce olabilir mi?Olursa nasıl yenilikler bekliyorsunuz?
Nba ekibide aslında ne yapacağını tam olarak bilmiyorlar çünkü referans alacakları başka bir platform yok bazı çalışmaları güzel bazı çalışmalarıda iyi değil gerçi şuan beta aşamasında olduğu için çok görmüyorum. Elinde moment ve belli bir CS puanı yapanlara iyi paketlerde öncelik tanıyacakları bu sebeple uzun vadede CS puanı yapmak faydalı olacaktır.
Düşük fiyatlı momentleri satmamak lazım olası showcase gibi etkinliklerde değerlenen momentleri satmak daha kazançlı olacaktır. Daha öncede dediğim gibi WNBA momentleri fandom olanlar 15 puan common olanlar ise 20 puan dolayısıyla CS puanı yapmak için en mantıklı seçenek gibi görünüyor hem puan hem showcase zamanı fiyatı artarsa yüksek fiyattan satıp kârda elde edilebilir. 5-6 dolardan bütçem dahilinde WNBA momenti alıyorum.
Sadece çoklu alım ve arzları doğru bulmuyorum piyasada aşırı moment çoğalıyor buda fiyatların aşırı düşmesine sebep oluyor.