NEO ekibi kesinlikle çok çalışkan ve oldukça güzel şeyler yapıyor fakat karşısında Ethereum olduğu için de biraz arka planda kalmıyor değil. Ethereum projesinin vizyonunu, teknolojisini ve kullanım oranları gibi tüm detayları bir köşeye koysak yine de Vitalik Buterin gibi önemli bir isim projeyi çok açık ve net bir şekilde ön plana çıkartıyor. Anket sonucunda da bunu görmek mümkün, konuyu ilk açtığım zaman NEO 10 oy kadar önde gidiyordu fakat kısa bir süre sonrasında Ethereum aradaki farkı kapatmayı başardı. Güncel olarak 1 oy farkı var ve yarına kadar sonuçlarda değişiklik olacağını kestirmek de çok zor değil.
Neo ekibi çalışkan diyorsun ancak son zamanlarda zincirdeki spam ataklar konusunda biri çıkıp açıklama bile yapmadı. Resmen fud yayılmasına izin veriyorlar.
Haklısın, Türkçe kaynaklarda bu konu hakkında hiçbir bilgi yer almıyor. Yabancı kaynakları kontrol etme fırsatım olmadı henüz, eğer ki yabancı kaynaklar üzerinden bilgi edinebilirsem bu başlık altından sizi de bilgilendireceğim. Henüz bende bu konu hakkında bir açıklama görmedim, açıkçası son zamanlarda piyasayı da çok takip edemiyorum.
Ben takip ettiğim kadarıyla sana anlatayım. Neo'daki free transasction'un manipüle edilmesi durumu var. Şu an birileri ağı kastırmak için spam transferler yapıyorlar. Şu an için buna önlem alınmadı. Büyük ihtimalle free transaction dönemi bitecek ve transaction için bir satoshi GAS istenecek. Burada da sorun şu toplanan fee'ler nodelara dağıtılırsa bu nodelar GAS fiyatını manipüle edebilir ve kazandıkları fee'ler ile daha çok NEO alıp platformu daha merkezi bir duruma getirebilirler. Eğer toplanan fee'ler Neo holderlara dağıtılırsa sorun kalmaz. Benim görüşü bu spam transactionların sorumlusu nodeler. fee gelmesi için sistemin kasmasına neden oluyorlar. Bu arada 10000 tps/s ile övünüyoruz ancak şu an Neo block başına 500 işlem ile çalışıyormuş. Bunun sebebi de free transaction manipülasyonunun önüne geçmekmiş.