Bahsedildi mi göremedim ama yeni bir dizi geliyor. Rise of Empire Ottoman, bizden baya Türk oyuncular da var. Cuma günü sanırım ilk sezonu verecekler, umarım güzel bir yapım olmuştur da, soluksuz izleriz.
Şuraya bir fragmanı bırakıyorum;
https://www.youtube.com/watch?v=t3ISUY0l0WQdiziyi izledim bitirdim. yorumlayacam ama spoiler vermemeye çalışcam yinede izlemeden önce yorum okumamakta fayda vardır bence izleyin önce başkasının düşüncesiyle izlememiş olursunuz bence !
Dizi kurgu ve belgesel gibi olması açısından benim çok hoşuma gitti ayrıca ingilizce olması bence daha güzel olmuş ve fatihin çok dil bilen biri olduğunu vurgulamışlar fatihin zekasını kararlılığını imanını nitekim namaz sahnesi bile var kısmen belirtmiş taktir etmişler ve anlatıcılar gerçekten çok saygın isimler oyuncuların çoğu türkmüş gibi hatta yabancı oyuncular bile türklere benziyor bunlar beğendiğim tarafları
Fatihin tahtı elinden alınmış gösterildi hep anlatılan herkesin bildiği meşhur söz vardır halbuki '' eğer sen padişahsan gel ordularını yönet , eğer ben padişahsam sana emrediyorum gel ordularını yönet '' diye babasını tekrar başa getirdiği anlatılır fakat lala ların baskısıyla elinden alındığı gösterilmiş
Karşı taraf haklı cesur gaspedilen iyi savunan ve yalnız olarak gösterilmiş fatih ise neredeyse tamamen şansıyla fetih yapmış gibi verildi bana göre ..
Emrah Safa Gürkan senki olmaz öyle saçma tarih diye program yapan adamsın barima sen net olaydın güzel olmuş anlatımlar vs ama elin adamı diyorki cenevizli Giustiniani okadar iyi bir savaşçıydıki birtek adamı dahi ölmedi öve öve bitiremediler elin korsanını ama bizimkiler 2 ay boyuncu bütün saldırılarda yenildiler son gün hadi aldık dedi aldılar ve hiç kahraman yok nerede ulubatlı hasan derler adama
sonuç olarak zevkle başladım vasat olarak devam eden dizi kötüye yakın bir sunumla bitti diyebilirim
diziyi global olması ve izleyenlerin sadece türk olmaması ve netflix yayın anlayışı çerçevesinde anca bukadar olacağı kanaatindeyim daha netflix in kafasında gitseler padişah zağnosa zağnos Giustinian yi düdüklerdi ama şehzade orhanın avrupadaki kaçamakları birde anasının banyodaki sefası dışında osmanlıya neredeyse hiç el atmadılar cinsellik yönünden ki son dönemlerde en çok eleştiri alanda bu oldu dizilerin sex hatta eşcinsel hayata dair kurgulandığı yönündeydi ama film dediğim gibi kurgusal ve belgesel tadında olmasıyla benim hoşuma gitti.. en azından türk yapımı fatih filmlerinden çok daha iyiydi..