Nikako se ne bih slozio da je edinih 3% lihvarski postotak. Covjek nudi uslugu da brzo i pouzdano otkupi ogromne kolicine kripta te je po meni tih njegovih 3% skroz ok. Da hocu anonimno prodati par sto tisuca eura kripta bez razmisljanja bih radije dao njemu tih 3% nego da se tresem i razmisljam dal ce mi netko organizirati sacekusu ili uvaliti lazne eure.
Uostalom, ni Bitcoin Store i ostale mjenjacnice nisu imali nista manji postotak za prodaju bez dokumenata a uz to nisi ni mogao previse odjednom prodati.
3% je odvratno. OK ti je jer nema boljeg, a boljeg nema jer smo budale koje su prelako došle do novca pa se razbacujemo s njim bez razmišljanja.
3% je često godišnji prinos nekog fonda, 3% je do nedavno bila trogodišnja stopa inflacije. 3% je jebeni legalni kriminal, odvratno i bezobrazno iskorištavalnje ljudi i gramzivi pokušaj brzog bogaćenja.
Svaka čast svima njima na poslovnom modelu koji će ih obogatiti, al meni osobno bi se gadilo tako doći do novca. Gori su od banaka, a banke mrzim više od ičega na svijetu.
Zbog čega imaš takav stav?
Pa Western Union ljudi koriste puno duže, gotovo 150 godina, i bez problema plaćaju 10 % provizije, pa čak i više, i nije im problem platiti toliku proviziju jer WU je prvi počeo nuditi tzv. napredniju uslugu gdje si praktički instantno nekome mogao poslati novce bilo gdje u svijetu.
Slanje novca u inozemstvo je naravno bilo moguće i na druge načine, međunarodnom poštanskom uputnicom ili bankovnom doznakom ali jesi li probao kada slati novac na takav način?
Ako si slao novac u petak, druga strana bi dobila novce tek u utorak ili srijedu.
Dakle, ljudi su za bolju i bržu uslugu bili spremni platiti puno više.
Kada u Fini ili pošti plaćaš račune, provizija ti je isto blizu 2 %.
Kripto mjenjačnice isto uzimaju određeni postotak na kupovinu ili prodaju kriptovaluta.
Dakle, ako želiš određenu uslugu koja uključuje sigurnost, potpunu anonimnost bez kyc i želiš kupiti ili prodati veći iznos novca i sve riješiti brzo i jednostavno, Edo je vjerojatno jedna od najboljih opcija.
Ako kažeš da je uzimati 3 % provizije na nuđenje određene usluge nemoralno i odvratno, gotovo kriminal, da li smatraš da bi jedino ispravno bilo da Edo to radi potpuno besplatno, iz altruizma i želje da pomaže drugim ljudima?
Da li bi ti bio spreman ponuditi takvu uslugu nekome nepoznatom na Internetu, za kupnju ili prodaju nekoliko stotina tisuća eura i više potpuno besplatno, uz sve rizike koje to donosi (a čovjek pri tome ima i određene konkretne troškove povlačenja kripta sa svog računa, putovanja i sl.)?
Ili smatraš da je u redu uzimati određeni postotak za ovakvu uslugu ali puno manji?
Ako da, koliki bi to postotak trebao biti, 1 %, ili 0,5 % ili 0,2 % ?
Čuj, meni osobno 3 % provizije ne znači gotovo ništa jer se za toliko često promjeni cijena btc u 24 ili 48 sati.
kada govorimo o kriptu, dok se dogovoriš s nekim o kupnji ili prodaji kripta i nađeš s njim idući dan, možeš izgubiti i puno više od tih 3 % pa mi ovakve rasprave, iskreno, nemaju nikakvog smisla.
A što se tiče optužbi za prevaru, neka onaj koji ih je prvi spomenuo ovdje pokaže neke dokaze i činjenice, pa onda možemo razgovarati o tome.