'Hesap varisi ' konusu kullanıcı yararına iyi düşünülmüş bence olması gereken bir şey, insanlar herhangi bir durumda hakkını alabilmeli. Zaten Tc Merkez Bankasının duruma el atması, borsalar için belirli kriterler getirmeleri kaçınılmaz olacaktır. Hatta banka statüsü bile verilebilir.
Açacaksanız bence biraz acele etmenizde fayda var, yakında çıkabilecek hukuksal engellerle karşılaşabilirsiniz.
Merhaba utkuy,
Merkez bankasının yapmış olduğu açıklamadan haberdarız. Açıklama Blockchain teknolojisi üzerinde durulmuş. Şuan ki durumda MİCROSOFT, IBM gibi firmalar blockhain alt yapı oluşturmaya çalışan firmalardır. 2 ay önce Akbank bununla ilgili çalışma başlattı.
Biz de Merkez Bankası ve ilgili kurumlarla sayısal teknolojiler ve sanal paralarla ilgili bir çalışma başlattık. Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Hazine ile neler yapılabilir diye masaya oturuyoruz. Belli periyotlarla toplanıp konuyu tartışıyoruz."
"Tüm kurumlar kendi görev ve sorumlulukları içerisinde ama birbirleriyle örtüştüğü etkileştiği alanlarda ortak kararlar alabilmeli birlikte hareket etmeli. Biz de kurum olarak kendi sorumluluk alanlarımız içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İleride Maliye'nin de bu çalışmalara dahil olması beklenebilir"
İlgili yazıdan alınan bir metindir.
Burada bahsedilen konu Merkez bankasının blockchain ile ilgili bir çalışma başlattığını bahsetmektedir. Blockchain teknolojisine geçilmesi bankaların alt yapı oluşturması zaman alacaktır. Şuan'da çıkarılacak bir yasa, düzenleme halinde Türkiye'deki piyasa yurt dışındaki borsalara gidecektir.
Ayrıca bazı haber siteleri blockchain yazılması gereken yere blokchain yazmışlar. 2017 Yılında bir yasa çıkacağını düşünmüyoruz.
Ayrıca burada önemli bir konuya dikkat çekmek isteriz.
Wikipedia’yı anlamayan, blockchain teknolojsini hiç anlayamaz
Ben idaremizin wikipedia ile ilgili kararını önemsememiz gerektiğini düşünüyorum. eğer Wikipedia’nın işleyişini anlayamıyorsanız, mesela blockchain teknolojisinin hayatımızı nasıl değiştireceğini de kavrayamazsınız. Ne olur? Türkiye, dördüncü sanayi devrimini de uzaktan izler. Neden? Yönetim kapasitemiz son derece 20inci yüzyıldan kalma olduğu için elbette. 21inci yüzyıl meselelerine 20inci yüzyıl refleksleri ile yaklaşamayız. İşte bu nedenle bu yeni teknolojilerin ne manaya geldiği üzerine düşünmemiz gerekiyor.
Türkiye’nin kendi idari kapasitesinin erozyonu üzerine zaten dikkatle düşünmesi gerekiyordu. Şimdi yeni teknolojilerin dünyayı süratle değiştiriyor olması, idari kapasite erozyonunu sandığımızdan daha akut bir problem haline getirdi. Kamu idari reformu tasarlarken gündeme alınması gereken başlıklardan biri de budur.
Dün yapılan açıklamanın sabahında Merkez Bankasının bu açıklaması manidardır.