/snip
Naravno da tier1 karta ne može biti savršena jer je sigurno rađena pomoću nekog algoritma. Sigurno nisu išli na svaku lokaciju i provjeravali koliko stvarno tamo živi ljudi. Tako je, kako je.
Zarada sa atomtubeom je mjesečno 227usd, ako naravno radi cjelo vrjeme, a čitao sam ovdje da ste imali problema sa atomtubeom, dok sa airqinom možeš zaraditi po istoj cjeni tokena 1306$, a to znači da se atomtube samo malo ranije isplati, a da neračunam živce i sve sa atomtubeom, da moraš imati 5 uređaja u 4 različite kuće, pa stalno ići kod nekog provjeravati dali ti uređaj radi i to sve.
Tebi može biti sranje da kako vidim da si iz BG i da je neko već uzeo licencu za t1 uređaj, te da sa time gubiš previše zarade, ali da si uzeo prvi nevidim trenutno veliku razliku u ROI-u. Jedino puno više jebavanja sa atomtubeom ja vidim
Kod type1 senzora su dvije stvari glavne: 1. jesi li prvi u svom kvadratu; 2. je li kvadrat u tier1 području. Ako su obje stvari zadovoljene, onda se isplati ulaganje. Čak je važnije da si prvi u svom kvadratu nego u kojem tieru je tvoj kvadrat. Backup senzor zarađuje stvarno mizeriju naspram lead senzoru ali tako i treba biti. Bilo bi dobro da je i Helium napravio nešto slično. Onaj tko prvi dođe u hex je lead hotspot, a ostali su backup i zarađuju puno manje. Mislim da bi tako dobili puno bolju pokrivenost nego ovako kad svi trpaju hotspotove u gradovima i međusobno si uništavaju zaradu.
Ali opet, ulaganje u type1 senzor je prilično veliko za projekt koji je nov i relativno nepoznat. Meni je čak i Atmotube bio riskantan jer nisam pojma imao o projektu ali nije veliko ulaganje pa sam probao. Sad kad vidim da sam fino zaradio, uzet ću još i type3 senzor pa kako bude.
Istu stvar sam napravio i s Helium projektom: prvo sam uzeo tri Emrita dok nitko nije ni znao što je Helium. Nakon što sam vidio da se stvarno dobro da zaraditi na tome, uzeo sam vlastiti hotspot. Naravno da bi puno više zaradio da sam odmah kupio svoje hotspotove ali takav sam. Radije idem na sigurniju varijantu nego da riskiram jako puno novaca za nešto od čega ne kraju ne bude bilo ništa.