Liverpool dün gece inanılmaz bir performans sergiledi. 7.20 gibi bir gol beklentisi ile de bir Premier Lig rekoru kırmış oldu. Bu gol beklentisine rağmen 4 golde kaldılar yani Newcastle adına bir hezimet olabilirdi de. Newcastle da aynı şekilde 0.67 gol beklentisi ile 2 gol attı o da çok ilginç. Liverpool eğer bu maçı kazanamasaydı çok yazık olurdu.
Mourinho'ya bir programda kim şampiyon olur diye sormuşlar %51 Manchester City %49 Liverpool demiş. Arsenal'e hiçbir şans vermiyor ve açıkçası şu an benim gözümde de bu takımların gerisindeler.
Liverpool inanılmazdı dün gece, ilk yarıda bir türlü gol atamadı kaçan pozisyonlar, net pozisyonlar aşırı fazlaydı. Darwin Nunez son vuruş, bitiricilik anlamında aşırı problemler yaşıyor kaçıncı haftadayız hala beklentileri karşılamıyor buna rağmen Liverpool ikinci yarıda Newcastle savunmasını, savunmasız hale getirdi özellikle Salah'ın olduğu kanattan güzel organize geldiler. Salah ilk yarıda bir tane penaltı kaçırdı eğer onu kaçırmasaydı maç çok daha kolay olabilirdi Liverpool için.
Arsenal'e fırsat geldiğinde hiç değerlendiremiyor. En son ne kadar yaklaştıklarını biliyoruz ve şampiyonluğu almamak için ellerinden geleni yapmışlardı adeta. O yüzden ben de Arsenal'in şampiyon olma ihtimalini zor görüyorum. Aslında bir ara çok iyi top oynuyorlardı ve acaba olacak mı dedirtmişlerdi ama kısa sürdü bu durum.
Liverpool ise Arsenal'in tam tersi. Eğer bir fırsatları varsa bu fırsatı değerlendiren en iyi takımlardan birisi. Mesela ligde bu sırada olmalarına şaşırıyorum. Ligin başında maçlarını izlediğimde bu takımdan bu sene bir şey olmaz demiştim ama klasik Liverpool yanıltmacasına düştüm. Bir maçta mükemmeller ve istatistikleri yıkıp geçiyorlar ama sonraki hafta berbat bir oyun oynayabiliyorlar. Şimdi nasıl götürecekler ligi bakalım. Zorlu maçlarda çok fazla pozisyon buluyor ama atamıyorlar. Bu maçta da öyle mesela gol beklentisi aşırı derecede yüksek ama attıkları gol 4 ve 2 gol de yediler. Pek belli olmuyor bunların sağı solu.
Darwin Nunez takıma olmuyor ne kadar zorladılarsa. Büyük beklentilerle alındı ama özellikle ihtiyaç olduğu anlarda kaçırdığı pozisyonlar çileden çıkartabiliyor. Liverpool için forvet önerim de yok yani üst düzey bir forvet bulmanın maliyeti acayip fazla. Liverpool da öyle çok para harcamaz sanki.
Newcastle başlarda savunma ile ön plana çıkmıştı öyle hatırlıyorum. Sonra takım birden bu işi bir kenara bıraktı sanki. Daha çok yolları var sayılı takımların arasına girmek için. Para var ama henüz büyük transferler göremedik.