Pages:
Author

Topic: Proje Durduruldu! (Konu kilitlenebilir) - page 3. (Read 15328 times)

legendary
Activity: 1596
Merit: 1014
Bu olay,merkez bankası kasasında kendinize ait olmayan bir paraya ulaşmak için sadece ataç kullanarak açmaya çalışmaya benziyor.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1000
Konuya yazmayayım diyorum ama bonesoul'a yapılan anlamsız saldırıdan sonra yazmaya karar verdim. Burada yapılan işin organize suç olduğunu konuya katılanlar göremiyor mu? Bu BTC'ler sahipsiz değil. Zamanında birileri üretmiş veya saklamış. Kaybolmuş olsa bile bunu çalmaya çalışmanız bunun suç olmadığı anlamına gelmez.
Bulma ihtimaliniz çok düşük, piyangoyu tutturmak değil de üst üste 100000 hafta piyangoyu tutturmak kadar düşük. Bitcoin'i güvenilir yapan şey de bu zaten. Harcadığınız emek ve para asla bir adresi çaldığınızda kendini amorti etmez.
Aliser'den bu kadar bilgisi varken organize bir suç girişiminde bulunmak yerine Bitcoin ekosistemine yararlı bir proje yapmasını beklerdim.
Kimse yapmayın demiyor ama boşa enerji harcadığınızı ve etik olmayan bir işe ortak olduğunuzun bilincinde bunu yapmaya devam edin.
hero member
Activity: 616
Merit: 503
@coaex - LBMA certified Gold & Silver
önceki mesajlardan bazılarını okudum. bonesoul'a hak veriyorum.
bu proje çöp! bitcoin'in güvenilirliğini zedeleyen adamların trenine binmişsiniz.
velev ki buldunuz, dünya çapında bir olayı başardığınız için bu elbette ki duyulacaktır ve yatırımcı güveni büyük çapta zedelenecektir. tahminen konuşayım, bitcoin'in fiyatını 10$ seviyesine rahatlıkla çekersiniz yaptığınız bu hareketle. keza yaptığınız şeyde adil bir dağıtım izleseniz dahi, o mülkün sahibine büyük bir kısmını geri vermeniz gerekir.
içinden size kalması gereken miktar; harcadığınız emek, bilgisayar gücü vb. faktörlerdir.
başarılar dileriz.
legendary
Activity: 1638
Merit: 1329
Stultorum infinitus est numerus
x86 uyumlu mu? Kernalbase.dll hatası alıyorum.

hem 32 bit hem 64 bit üzerinde sorunsuz çalışır. .Net Framework 3.5 yüklü mü sistemde ?

Gözümden kaçmış galiba, 4 olması gerekiyordu dedim. Yükledim, düzeldi. Teşekkürler.
hero member
Activity: 826
Merit: 1000
x86 uyumlu mu? Kernalbase.dll hatası alıyorum.

hem 32 bit hem 64 bit üzerinde sorunsuz çalışır. .Net Framework 3.5 yüklü mü sistemde ?
legendary
Activity: 1638
Merit: 1329
Stultorum infinitus est numerus
x86 uyumlu mu? Kernalbase.dll hatası alıyorum.
hero member
Activity: 826
Merit: 1000
win8 laptopta çalıştıramadım. Program kapanıyor.

D sürücüsünde bir klasöre kopyalayın, c üzerinde yapıyorsanız olmayabilir. ben de win 8 kullanıyorum sorunsuz çalışıyor.
full member
Activity: 224
Merit: 100
win8 laptopta çalıştıramadım. Program kapanıyor.
hero member
Activity: 826
Merit: 1000
Biz ne yapıyoruz ?, Ne yapmıyoruz ?

Öncelikle projeye katılanlara gönülden teşekkür ederim, bu bir inanç savaşı bir şeye inanmak başarmanın yarısıdır sözünün işe, emeğe dökülmüş hali. Bir Türk olarak söylemeye utanıyorum ancak, "Avrupalı kafasıyla araba yapıyorsunuz, Şark kafasıyla içine mazot koymayı unutuyorsunuz" sözünün söylenmesinin üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen hala aynı kafada insanların olduğunu görmek beni üzmüyor artık utandırıyor, ne yazık ki milletim adına utanıyorum.

4 mesaj yukarıda bir arkadaşımız üşenmemiş, benim zaten çok iyi bildiğim şeyleri alt alta sıralayıp siz neyin kafasındasınız adam sizin sayenizde veri tabanı oluşturuyor yazmış, diyelim ki ben veri tabanı oluşturuyorum, bir yere kaydediyorum petabaylerca disk alanım var (Aslında ben Google'ın sahibiyim zaten) bu kadar verinin toplanmasının yıllarca süreceğinden bi haber miyim ki bunu yapayım ? ya da diyelim beklerim dedim bunu benden önce başkasının yaptığından bir haber miyim ki aynını ben de yapayım adam toplayıp kamuya maletmiş bunu sayfa sayfa çekip veritabanına kaydedecek bir kod yazmam 10 dakikamı almaz.

Lütfen şu konunun altına siz ne yapıyonuz yeaaaa demeden önce şunları okuyun sonra da düşüncelerinizi yazın.

Biz Ne yapıyoruz ?

Biz şunu yapıyoruz, MinerFarm adında bir sitemiz var, 2 adet server var azure üzerinde, bir adet client bir adet server yazılımız var (ortada veritabanı dahi yok veriler tamam text tababanlı (SQL Server kurup oraya tüm toplanan verileri atmak gibi ahmak bir girişim yok ortada) bir php sayfamız var bu php sayfası küçük bir veritabanından içi ziyadesiyle BTC içeren 1300 adet (şu an için) Bitcoin adresini (bir nevi referans listesi) içeriyor. Client açıldığında bu referans sayfasından adresleri bir dizi içerisine atıp başlıyor Adres ve Private Key üretmeye (her üretilen Adres ve Private Key birbiri ile ilişkili yani adresi ayrı private keyi ayrı çözmeye çalışmıyoruz).

Buraya kaday her şey basit bir oku, üret ve karşılaştır mantığı bunda sonrası ise bir eşleşme olduğunda bunu sunuculara gönderiyor bir yandan da diğer kullanıcıların ekranına mesaj gidiyor kırdık bi tane diye. Bu arada her kullanıcının bilgisayarının işlemci gücünü kullandığımız için bu emeğin bir karşılığı olmalı diye düşünüp her üretilip kontrol edilen adresleri sayıyor ve bunu veritabanına kaydediyoruz (işte burada veritabanı kullandık) bu kayıt da şöyle aliser, 1000000 adet üretti, bu kadar 1000000 adet adresi alıp kaydetmiyoruz bir yere. Sonrası da tamamen show amaçlı web sitesinde bir tabo ve bir grafik (Daha da gelişecek)

Biz Ne Yapmıyoruz ?

Biz her client'ın ürettiği adresleri toplayıp veritabanına kaydetmiyoruz, bunu yapabilecek ne disk alanımız ne sabrımız ne de o kadar paramız var. Biz bir trojan yazıp milletin bilgilerini dışarı sızdırmıyoruz, Biz siz acımasızca eleştirin, gerekirse bok atın izi kalsın diye belki de biraz eğlence olsun diye yapıyoruz belki bu işi gayet masumane ama ya tutarsa ? İşte o zaman bu başlık altında atıp tutarak ağzından köpükler saçıp clientları koyun programcıyı şarlatan olarak görenler / göstermeye çalışanları görmek isterim gerçekten.

Bu proje gidebildiği yere kadar gidecek.

Saygı ve sevgilerimle.
hero member
Activity: 826
Merit: 1000
http://directory.io/
bu siteye göz atanınız oldu mu? paging kaç sayfa okuyabildiniz mi?  Shocked

ben işe piyango gözüyle bakıyorum. daha stabil bir sürümü çıkınca da tekrar hashlemeye başlayacağım.

Evet o siteye baktık bir çoğumuz haberdarız da bizim projemiz ile ne alakası var olayın anlamadım. bu bilinen bir teknik wainbow table diye bilinir. bizimle ne yönden bağdaştırdınız ?
hero member
Activity: 840
Merit: 532
http://directory.io/
bu siteye göz atanınız oldu mu? paging kaç sayfa okuyabildiniz mi?  Shocked

ben işe piyango gözüyle bakıyorum. daha stabil bir sürümü çıkınca da tekrar hashlemeye başlayacağım.
hero member
Activity: 519
Merit: 509
bi bitmediniz anasını satayım ya.
Yok op table oluşturuyormuş da yok bilmem neymiş de yaptığım işten soğudum sizin gibiler yüzünden. Nerede depolayacağım trilyon tane veriyi ? kendi ağzımla söylüyorum client karılaştırmasını yapıp bulursa server'a haber veriyor diyorum daha ne diyeyim ?
bonesoul haklı ve çok mantıklı da olsa yaptığın işten soğuma. Önemli olan amaca ulaşman değil zaten, amaca giden yolda öğrendiklerindir. Bak daha 1-2 günde hem kendin öğrendin hem de çevrendekileri deneye katarak öğrettin. İlk kullandığın algoritma verimsiz çalışabilir, daha sonra araştırır daha verimlisini yazarsın. Bilinen bir algoritma yoksa sen bulursun. Gerekiyorsa matematik doktorası yaparsın. Bilim böyle ilerliyor.
legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
@bonesoul

ya tutarsa Cheesy
hero member
Activity: 826
Merit: 1000
sr. member
Activity: 389
Merit: 250
bitcoin adresleri, ECDSA curve ile üretilir ve bitcoin'in kullandığı ECDSA parametreleri secp256k1 olarak adlandılır. her ne kadar, secp256k1'in yeterince güvenli olmadığını savunanlar olsada bitkoyun'un anlattığı gibi kum taneleri örneğinden yola çıkarsak,  secp256k1 keyspace, pratikte sonsuza yakındır.

Konuda bahsi geçen cracker mevzu,  bilinen 768 zayıf toplanma noktasına çok yakın noktalarda ki public keylerden basit birşekilde private key'i bulabilmekle alakalıdır ki sonsuz kum tanesinin yer aldığı bir alanda,  bu 768 adet (special-weak) yani sorunlu kuma denk gelme ihtimaliniz görmezden gelebileceğiniz kadar düşüktür. Zaten bu yazılımı yazan eleman, her private key'i bu kadar kısa sürede çözebiliyor olsaydı 2 btc'ye satmak yerine, yüz bin dolarlık wallet'ları sessiz sedasız patlatırdı. Amacı temelde hiçbir işe yaramayan yazılımını satarak para kazanmak, hem de bilinen 768 adet special-weak adresten farklı yeni adresler bulabilmek ve bunlar için rainbow table oluşturabilmekti (eğer varsa).

Zaten bu arkadaşa, Greg Maxwell (bitcoin core developerlar'dan) henüz bitcoin network'de kullanılmamış 200,000 adet public key gönderdi ve meydan okudu. Eğer bu 200,000 public key'den herhangi birinin private key'ini çıkarabilirse, 50 BTC ödeme taahhüdünde bulundu ve tabiki kırılamadı. Yani illa bir deneyelim diyorsanız, bence Greg'e bir mesaj atın, belki sizin içinde 1-2 bitcoin'lik bir meydan okuma etkinliği hazırlayacaktır. (Çünki Evil-Knievel en azından konuya bir yaklaşım getirip special-weak'lerle filan uğraşıyordu, siz ise sadece düz brute-force'la yola çıkıyorsunuz)

Biz private key, public_key ikilileri üretelim ve bunu ileriye dönük saklayalım - veyada mevcut olanlarla karşılaştıralım, bilmem kaç sene sonra birileri bu adresleri kullanırsa, bitcoin'leri sahip oluruz düşüncesi temelde rainbow table konseptidir ve zaten ECDSA curve'leri daha en baştan siz rainbow table ile bunları kırmayın diye var Smiley Şu an günümüz teknolojisi ile böyler bir computational ve storage power'a sahip değiliz.

Yani kısacası op hiç bir işe yaramayacak, ihtimal dahilinde bile olmayan bir olasılık çerçevesinde bir brute-force projesi kurguluyor,  bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde olsada rainbow-table vari tarzda bir veritabanı oluşturuyor sizde buna katkıda bulunuyorsunuz.

Ayrıca burada şunuda bahsetmeden geçemeyeceğim, bilmem kaç yıldır kullanılmıyor olsada bir bitcoin adresinin private key'ini bulup, bitcoin'leri kendi zimmetine geçirmeyi düşünen bir "fikir" etrafında toplaşıyorsunuz ve olası bi durumda bulunan bitcoinlerin dağıtımını yapacak merkezi bir otoriteye "güven" duyuyorsunuz. herhangi bir mal, mülk veya her ne ise, 100 senedir bile kullanılmıyorda olsa, o yinede mülk sahibinindir. En azından etik olmadığının farkına varın istedim. Hadi çok über bi teknoloji / exploit buldunuz bu işi başardınız, sonuç olarak insanların bitcoin'e olan güvenini zedeleyeceksiniz ve uzun vadede bunu kimse istemiyordur diye düşünüyorum.

Konuya teknik anlamda ilgi duyanlar için bi kaç link bırakıyorum göz atarsınız;
* http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1wf5qb/possible_warning_btc_addresses_with_known_public/
* https://bitcointalksearch.org/topic/private-key-cracker-apparently-demonstrated-437220


Şimdi o geldi aklıma. Cüzdanlar key generate ederken daha önce kullanılmış mı diye mi bakıyor acaba? Ya da nasıl bir kontrol mekanizmasın var?

Test edilmiyor, secp256k1 keyspace'in mevcut teknolojimize göre göreceli olarak sonsuz olması ana fikrinden yola çıkarak, cryptographic random sayılarla üretiliyor, yani üretilen bir private key'in tekrar üretilme ihtimalinin olmaması veya göz ardı edilebilecek kadar az olması, rainbow-table'larla kırılamayacak kadar çok bilgi-işlem ve depolama gücü istemesi vs vs.


not: mesajı cımbızlayanlarla ikili tartışmaya girmeyeceğim, bahsettiklerime teknik olarak itirazı olan varsa buyursun yazsın, uzun uzadıya tartışmasını yaparız.

not2: bitcoin ve çevresinde ki birçok teknolojinin açık kaynak olmasının tek sebebi, açık kaynak akımına destek vermek değil, aynı zamanda kaynak kod güvenilebilirliğinin doğrulanmasınıda sağlamaktır. Bilgisayarınızda bitcoin veya hehangi bir alt-coin wallet'ınız varsa, kapalı kaynaklı yazılımları kullanırken dikkatli olun.
legendary
Activity: 1036
Merit: 1001
Herkezin merak ettigi, bazilarinin soruldugu yada bazi sorularin henuz akla gelmedigi cevaplari bildigim kadari ile buraya yazmak istiyorum.

Bitcoin in guvenligi ile ilgili olarak, evet cok cok fazla ihtimal var ama ihtimal 0 degil. Bitcoin cuzdani yada vanitygen hepsi ayni sekilde uretiyor bunu. ayni adresin denk gelmesi ihtimali cok cok dusuk olsada bu ihtimal yinede soz konusu. Oysa sistemin bazi zayifliklari mevcut, bazi arkadaslarin sordugu sorulara istinaden evet bazi kisiler var su anda her gun binlerce adres uretip bunlari cuzdanina ekleyenler, blockchain cuzdani uzerinde oldukca guzel secenekler ve apiler mevcut, java ile harika seyler yaratiyorlar, yaratilan adresleri aninda bu api ile kontrol edip cuzdanin bakiyesi 0 olanlari eleyip icinde coin olanlari ayiranlar mevcut. Asagiya bir foto ekliyorum bitcoin adres ve key mekanizmasi ozetle nasil calisiyor diye.




Bizim bitcoin adresimizin bir hash degeri var, private key ise oldukca uzun bir key, bununda bir hash degeri mevcut, asagida kisaca bir adres yaratilisini gosterecegim.




Burada WIF dedigi wallet import format yani cuzdan girdisi bicimi, digeri ise ozel anahtarin yani private key in hex formatindaki gercek hali.

Ingilizcesi olanlar icin su linkteki makaledede baska zayifliklardan bahsediliyor.

http://www.nilsschneider.net/2013/01/28/recovering-bitcoin-private-keys.html





legendary
Activity: 1274
Merit: 1000
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
@aliser dat dosyasına max size limiti falan mı koydun? dosya sıfırlanmış  Cry

Smiley sizi düşündüğüm için koydum yoksa şiştikçe şişer Cheesy

ben o dosyaları yandex disk'e falan atıp daha sonra kontrol edecektim ilerleyen zamanlarda Sad((((

bari 1,2,3... diye isimlendir de başka bir yerlerde kopyalayıp saklayabilelim Cheesy

ilerleyen zamanlarda lazım olur Cheesy
hero member
Activity: 826
Merit: 1000
@aliser dat dosyasına max size limiti falan mı koydun? dosya sıfırlanmış  Cry

Smiley sizi düşündüğüm için koydum yoksa şiştikçe şişer Cheesy
legendary
Activity: 1274
Merit: 1000
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
@aliser dat dosyasına max size limiti falan mı koydun? dosya sıfırlanmış  Cry
hero member
Activity: 826
Merit: 1000
Patron cıldırdı saniyede 1 000 000 wallet !!

Daha önce bulunan her adres & private key servera atılıp orada denetleniyordu, artık direk client üzerinden kontrol ediliyor arananlar arasında var mı diye eğer uyarsa server'a iletilecek. o yüzden bu kadar hızlandı sistem. böylece sunuculara da daha az yük binecek binen yük de zaten uyumlu cüzdan olacak Smiley

ohooo her işi bizim pc yapsın, server sadece parayı toplasın Tongue Cheesy Cheesy

not: ben bu datas.dat adlı dosyayı silmem arkadaş içinde yüzbinlerce adres ve priv key var, ayda bir blockchain'de kontrol ettirecem bu adresleri, eğer içlerine btc girerse otomatik benm hesaba aktarsın (botunu kodlarız sıkıntı değil Cheesy )

http://blockchain.info/multiaddr?active=adres1|adres2|adres3.... ("|" ile ayrılmış halde adresler) şeklinde toplu sorgulama yaptırabilirsin. Ancak az önce denedim server 500taneye bile cevap veremedi. Ona göre yaparsın botunu Smiley

Sürekli oradan kontrol ettirirseniz bir süre sonra banlanırsınız.
Pages:
Jump to: