Şimdi bir key'imiz var ve o key'e ait unique bir privite key var. Bu iki bilgi ile o key'in içindeki BTC'lere erişebiliyoruz. Bu kısmını doğru anladığımı sanıyorum. Herhangi bir key üretim algoritmasıyla key ve private key elde edebiliyoruz. Bundan 100 yıl sonra üretilebilecek key'lerin %10'u üretilmiş ve kullanılıyor olsun. Aklı evvel bir arkadaşımız da bugünden başlayıp rastgele key ve private key üreterek bir kenarda saklasın. Ürettiği key'leri de bir wallet'a import etsin. 100 yıl boyunca da buna çalışarak üretilebilecek tüm privite key'lerin %0,00001 ini wallet a import etmiş olsun. İçi dolu veya boş bir key'in o walletta olma olasılığı bir milyonda 1 olur. Peki ya 200 yıl sonra, ya da 300? Bitcoinin geleceği için bu tür bir teori üretilmiştir ve çürütülmüştür muhtemelen. Ama büyük sayılar kanunu çalışmaya başladığı andan itibaren ki 100-200 yıl sınrasının işlem gücünün şu anda düşünebilmemiz bile mümkün değil, istatistikle başa çıkabilecek mi Bitcoin? Sabah kalktığımızda cüzdanımızdaki bakiyeyi sıfır görebileceğiz anlamına gelmiyor mu bu?
sen wallet'a bir adresi import ettikten sonra o adres networkte başka bir wallet'a tekrar verilmiyor diye biliyorum ben.
ama eğer şu anda networkte bulunan tüm adresleri ve ilişkili private keyleri bir kenara bırakıp bundan sonra oluşabilecek olanları hesaplayıp kenarda tutarsan ve 1 yıl sonra cüzdana import edersen elinde iyi bir btc olabilir
Bir adres kullanılmış dahi olsa onu başka bir cüzdanda kullanabilirsiniz yeterli private keyine sahip olun.