Sistemi doğru makul şekilde kullandıktan sonra hiç bir şeyden korkmaya gerek yok. Aynı gün onlarca feedback yazmayın, zamana yayın. Yabancılarla nezaket ile diplomasi çerçevesinde ilişki yürütün. Trust listenize, yargılarına güvendiğiniz üyeleri ekleyin, unutmayın dt olursanız, varsa onların verdiği negatiftende sorumlu görülebilirsiniz. Pozitif feedback ise farklı bir şey. Biriyle olumlu ticaret yaptınız, pozitif feedback bırakın. Bir üye forumda yararlı olduğunu düşünüyorsanız, pozitif feedback bırakın. Bunu yaparken referans link bırakın ve görüşünüzü detaylandırın.
Feedback ve trust tamamen farklı şeyler. İyi anlarsak, doğru kullanırsak, agresiflikten kaçınırsak korkulacak bir şey yok.
Wolwoo'nun durumu çok spesifik. Bu kişisel durumları konuşmaya gerek duymuyorum ben. Söylediklerimde yanlış yok.
Bu sistemler aktif kullanılmazsa, üç gün sonra o adamların yargısına kalır herkes. Aktif kullanılırsa hem bounty kampanyalarında ön plana çıkarsınız hemde forumda. İyi kampanya yöneticileri trust list kullanımınıza bakıyor. Sistemi ne kadar çok kişi kullanırsa, art niyetli kişilerin dtye girme ihtimali o kadar düşer. Şuanda art niyetli kişiler dt olabildiği için onların yargısına kalıyor herkes.
Güzel geceler...
Kalemder'in dediği doğru ama
-sadece feedback ile bir yere varılamaz
-çoğu kimse feedback vermeye bile korkuyor çünkü adalet yok
-forumda ne kadar güçlüyseniz o kadar borunuz ötüyor (yukarıda örneğini verdim)
-feedback kadar önemlisi
truslist oluşturmaktır.
-feedback, bionuza yazılmış tanıtıcı bilgiler olması gerekirken silaha dönüşmüştür (özellikle bounty için)
-merit kaynağı başvuruları yetersiz
-merit yetersiz olunca konuyla bağlantılı olarak rütbe atlmak zorlaşır
-bunların hepsi güç mevzusudur
-adamlarda merit bol, alt hesap açar, birbirlerine feedback verir, trust ekler güçlenir çığ gibi, sonra ne kadar yağlı imza varsa kaparlar
https://bitcointalksearch.org/topic/analiz-bitcointalkorg-aralk-2019-mart-2020-5234649şurada @BitcoinTurk arkadaşımız ülkelerin foruma ilgisini ölçen bir araştırmayı sunmuş. Türkiye 4. sırada ama forumdaki ağırlığımız çok daha gerilerde.
Because ilgilenen yok, herkes kendi derdine düşmüş, başıma bi iş gelir-hesap gider derdinde ki gücü elinde tutanlar bu konuda üstün çaba gösteriyor
ama biz yanlış bişey yapmıyorsak kimseden korkmamıza da gerek yok
bakın kendimi banlatmak istedim, meta'da konu açtım ama olumsuz sonuçlandı
https://bitcointalksearch.org/topic/m.53666363sadece, burada doğruyu yapsanız bile harcanabileceğinizi hatırlatmak istedim bunun için ellerinden geleni yaparlar, en ufak açığınıza kadar didiklerler.
ha bu işlere bulaşmasanız da sizi yok etmek isterler, flag açarlar, ban isterler, negatif feedback verirler orası ayrı konu.....
Aslında Kalemder de iyi biliyor, feedback-turstlist vs konusunda onunla aynı fikirdeyim ama uzun süre kimse destek olmadı, çok kimse çekimser kaldı, globalde bi sürü elemanla haftalarca tartışmalar vs...bu arada Kalemder üstad
http://loyce.club/trust/2020-03-21_Sat_06.09h/487377.html trustlist bomboş
yani "kullanalım edelim, boş adamlar dt olmasın" falan ama önce kendimizin kullanması gerekiyor
netice itibariyle benim ümidim kalmadı bu işlerde, o yüzden ters tepki verdim, biraz da sinirliyim kimse kusura bakmasın, dileyen dilediğini yapsın
edit-not: forumalacalı kardeşim bana nötr feedback vermiş, zannediyorum hata ile verdi, geri de almadı, lütfen kaş yapıym derken göz çıkarmayın