Bu ay içinde kısmetse Sr olmayı hedefliyorum.
Evet sebeplerden birisi hepimiz için az çok kampanyalar v.b. ancak meritli sistemde rütbe almak aynı zamanda hobi gibi oldu. Ben foruma ilk kaydolduğumda sistem zaten gelmişti. Bizden bir cacık olmaz treni kaçırmışız dedim. Bugün forumdaki 2. senemin ilk günü ve sr.member olmama ramak kaldı.
Date Registered: February 14, 2018, 08:33:11 PMilk meritimi 2-22-2018 de kim-yon'dan almıştım şu an banlı bu hesap kendisine teşekkür ediyorum forumda görülebilir olduğumu hissettirmişti..
Ardından ben member olurum ne var ki 1 haftada ilk meritimi aldım her hafta 1 tane alsam 9 hafta sonra member dedim.
2 meriti almam forumu öğrenmem yaklaşık 6 hafta sürdü
Bu iş o kadar da kolay değilmiş demek ki tanıdıklarının olması gerekiyor v.b. .. Bunların hepsi birbirinin arkadaşıdır kendi aralarında döndürüyorlardır bana vermezler tabi ki.. Türevi düşünceler aklımdan geçmeye başladı. Ben açtığım başlıkların, attığım mesajların çok değerli olduğunu düşünüyordum ama sonradan fark ettim ki mesajlarımın çoğu zaten binlerce benzeri bu forumda zaten atılmış mesajlardı..
EFS, Ekiller, mhanbostanci, teramit'in verdiği meritlerle jr.member - member geçişini hesapladığım tarihten küçük bir farkla (Yaklaşık 1 senelik küçük fark) 3/26/2019 2:51:35 PM tarihinde başardım. Yeniden bir hesaplama yapayım dedim 14 ayda member olmayı başarabilmiştim.. Full olmak için yaklaşık 9*14 aydan 10.5 sene lazımdı bana artık
..
Sonraki 2-3 ayda bounty v.b. kovaladım, nasılsa full member olamam kasmaya da gerek yok dedim. Bu 3 ayda 3 merit aldım.. Sonrasında gospodin ilham kaynağım oldu bi nevi. Adam geldi bi kaç ayda çatır çatır rütbeleri atladı. Bende atladığım noktayı fark etmiş oldum sayesinde evet çok az merit almıştım ama aslında forumu, bitcoini, altcoinleri ve bir sürü daha farklı kavramı öğrenmiştim.
Sonrasında iki ayda full member oldum.. (8/3/2019 6:53:10 PM) E imzalar kuşanıp paralar kazanacaktım filan ama aylarca o imza boş kaldı. Sanki amaçsız kalmıştım, her ne kadar full member olmuş olsamda sr member 150 merit çok çok zordu. Sanırım bu umutsuzluk evresi Bitcoin döngüsündeki gibi bir hal aldı bende..
4 ay forumu yakından takip etmeye devam etmekle beraber daha az mesaj yazarak vakit geçirdim.. Yıl oldu 2020 gospodin oldu hero ben hala full'ün başlarındayım.. Yine ilham oldu bize..
Ve ucuna dayandık yine..
En baştaki bunlar arkadaştır v.b. düşüncemle ilgili olarak son geldiğim nokta şu ki.. Ben bu forumda reel veya başka bir yerden allahın kulunu tanımıyorum. Teknik düzeyde çok üst bilgi seviyesine sahip bir adam filan da değilim.. Ben rütbe atlıyorsam herkes atlar.. Türkçe yerel bölüm olarak bu kadar para dönen bir forumda abuk subuk çoğu forumdan çok daha kaliteli davranışlara sahip olan bir kitle olduğumuzu düşünüyorum.
Toparlayayım.. Evet imza gelir v.b. önemli ama rütbe atlamanın böyle zor olduğu bir forumda rütbe atlama fikri bana daha cazip geliyor sanırım.. Ben gibi birinin yanında üstad denebilecek bilgi birikime sahip arkadaşlardan merit almaksa farklı bir mutluluk. Muhtemelen sr olduktan sonra yeni bir döngünün içine gireceğim ama bu sefer daha tecrübeli olarak gireceğim, söz
Forum yolculuğunda iki kelam ettiğimiz, beni buraya ait hissettiren tüm arkadaşlara teşekkür ederim..