prvo da naglasim da svima zelim srecu sa airdropovima (pa i meni, i sam pokusam sa nekim nodom)
zakupis malo prostora u nekom data centru, platis nekom twitter (x) influenseru da napise temu o tome kako su mnogi projekti podelili airdrop ka onima koji su podigli node, i predstavi neki projekat (ne mora biti tvoj) koji treba nodove, i da uputstvo kako to jednostavno uraditi u tom data centru gde si zakupio prostor (naravno, kao podzakup od tebe), i eto love za tebe
kasnije mozda bude i airdrop za one koji su poslusali influensera, ali tebi to bas i nije primarna stvar
a sta ce nekom "decentralizovanom" projektu 60k nodova u test fazi, od kojih je 59,7k u istom data centru, ne znam
Ima nešto i u tome. Ali svejedno je činjenica da su neki projekti dijelili airdropove onima koji su imali node. Ne mogu se sad sjetiti koji su to projekti bili ali sjećam se da ih ne bilo. Stvar je u tome da za node ipak moraš biti barem malo informatički pismen. Barem toliko da si u stanju pratiti upute korak po korak za instalaciju i pokretanje node-a. A onda i za rješavanje problema ako do njih dođe. Ipak je puno lakše raditi transakcije na testnetu jer ne košta ništa, a puno je jednostavnije nego pokrenuti node.