Ljudi, kad ulecete u shit coine, na sta najvise obracate paznju? Sta su presudni momenti da kupite ili osustanete od nekog koina?
Nenormalnom brzinom se stvaraju novi, sve teze je prepoznati potencijal
Moras da posvetis puno vremena istrazivanju. Novcici se pojavljuju gotovo dnevno ali 90% ne prezivi 6-12 meseci, tako da uletanje u neki "mlad" projekat donosi veliki rizik. Vreme je najbolji pokazatelj ali cekanje donosi dugu vrstu rizika -povecanje cene.
Po meni najbolj nacin je da, posle dobrog istrazivanja, pocnes sam da "kopas" novcic u koji verujes. Ovo je dugotrajna strategija jer se oslanjas na cinjenicu da ce se njegova vrednost uvelicati (x5, x10, ...) u nekoji doglednoj buducnosti.
Sto se tice cistog ulaganja u bilo koju kriptovalutu imas dve opcije:
- dnevna trgovina kriptovalutama (day-trading) trazi puno vremena i znanja
- trgovina na duze staze (staking) gde izaberes kriptovalutu i drzis je na duze staze sto zahteva puno strpljenja. Ova opcija takodje donosi konstatno "da li.../da sam ...".
Ovo bi bio moj savet:
- odvoji novac koji ti nece biti zao da izgubis (jer realno to je verovatnije nego zarada)
- postavi sebi cilj (vrednost) kripto valute koji zelis da postiges
- postavi sebi procentualnu vrenost gubitka nakon kog izlazis (npr. 20-30%)
Slazem se sa tvojim savetima. Ja sam vec par godina u kripto svetu i jeste , iziskuje dosta vremena da se istrazuju nove valute i takodje prate stare. Trziste je jako nepredvidivo, cene znaju veoma brzo da narastu kao sto je to slucaj sa BTC i BCH..a za neke novcice treba odabrati pravi momenat prodaje, jer se cena mozda nece nikad vratiti na taj najveci pik. Tesko je prepoznati vrhunac cene nekog koina , to iziskuje i dosta srece, ali i iskustvo i vreme, kao i rizik da se investira u neki novcic. Najsigurnije jeste kopanje, ali i tu treba videti da imas profit.
Takodje imas puno dobrih saveta na YouTube vezanih za investiranje i isrtrazivanje kripto valuta.
Sve ti je to samo sreca i marketing. Prevare za naivne.
Bolje radi nesto posteno, ima sve vise i vise ljudi koji se plase da ulaze u Bitcoin same zato sto su culi za prevare kod kriptovaluta.
Samo usporavate rast celog sistema za mogucnost brzog prfita na srecu. Stvarno greota ljudi...
Ima i toga ali to nije samo kod kriptovaluta vec u svim sverama zivota. Gde god postoji mogusnost profita/zarade bice i prevaranata - uvek bilo i bice. Trgovina kritovalutama kao i "kopanje" istih je posten rad ali rezultat ne zavisi od ulozenog truda vec od mnogo drugih faktora (kripto berze, vrednosti BTCa, cene struje, trenutne algoritamske tezine).