Nenormalnom brzinom se stvaraju novi, sve teze je prepoznati potencijal
Moras da posvetis puno vremena istrazivanju. Novcici se pojavljuju gotovo dnevno ali 90% ne prezivi 6-12 meseci, tako da uletanje u neki "mlad" projekat donosi veliki rizik. Vreme je najbolji pokazatelj ali cekanje donosi dugu vrstu rizika -povecanje cene.
Po meni najbolj nacin je da, posle dobrog istrazivanja, pocnes sam da "kopas" novcic u koji verujes. Ovo je dugotrajna strategija jer se oslanjas na cinjenicu da ce se njegova vrednost uvelicati (x5, x10, ...) u nekoji doglednoj buducnosti.
Sto se tice cistog ulaganja u bilo koju kriptovalutu imas dve opcije:
- dnevna trgovina kriptovalutama (day-trading) trazi puno vremena i znanja
- trgovina na duze staze (staking) gde izaberes kriptovalutu i drzis je na duze staze sto zahteva puno strpljenja. Ova opcija takodje donosi konstatno "da li.../da sam ...".
Ovo bi bio moj savet:
- odvoji novac koji ti nece biti zao da izgubis (jer realno to je verovatnije nego zarada)
- postavi sebi cilj (vrednost) kripto valute koji zelis da postiges
- postavi sebi procentualnu vrenost gubitka nakon kog izlazis (npr. 20-30%)
Takodje imas puno dobrih saveta na YouTube vezanih za investiranje i isrtrazivanje kripto valuta.
Bolje radi nesto posteno, ima sve vise i vise ljudi koji se plase da ulaze u Bitcoin same zato sto su culi za prevare kod kriptovaluta.
Samo usporavate rast celog sistema za mogucnost brzog prfita na srecu. Stvarno greota ljudi...
Ima i toga ali to nije samo kod kriptovaluta vec u svim sverama zivota. Gde god postoji mogusnost profita/zarade bice i prevaranata - uvek bilo i bice. Trgovina kritovalutama kao i "kopanje" istih je posten rad ali rezultat ne zavisi od ulozenog truda vec od mnogo drugih faktora (kripto berze, vrednosti BTCa, cene struje, trenutne algoritamske tezine).