Pages:
Author

Topic: Српски (Serbian) - page 86. (Read 3598111 times)

newbie
Activity: 14
Merit: 0
March 28, 2018, 01:45:38 PM
Mene interesuje da li je neko radio prebacivanje eth sa mew na blockchain i da li to funkcionise ili je bolje poslati sa adrese na adresu? Posto ima ta opcija 'import funds from MyEtherWallet' na blockchain wallet-u.. da li se sve prebacuje samo odmah ili moze neki iznos a nesto da ostane na mew?

Ako želiš da ti ostane dio iznosa i na MEW wallet-u onda je bolja opcija slanje sa adrese na adresu (naknade za transakciju su trenutno niske pa možeš podesiti 'gas price' na samo 1 ili 2 Gwei). Osobno nisam radio import na blockchain wallet ali pretpostavljam da je to nekakva sweep funkcija koja će prebaciti kompletan iznos.

Vazi, hvala ti na odgovoru, tako cu i da uradim
sr. member
Activity: 560
Merit: 273
March 28, 2018, 07:38:17 AM
Jel ima neko ovde da je zaradio neku ozbiljniju paru od bountyja i da li uopste moze tako da se zaradi ?

Zavisi od bounty-a. Sa signature bountyem se još uvijek može zaraditi nekoliko stotina dolara tjedno sa jačim forum rankom. Altcoin bounty je rizičniji jer ne znaš koliko će vrijediti tokeni nakon završetka ICO-a tako da treba pažljivije odabrati. Većina ljudi radi na količinu pa sudjeluju u što većem broju bountya i airdropova. Ovo zahtjeva više vremena ali su i šanse za ozbiljniju zaradu tada veće.

Hvala svima na odgovorima. Misho mislim da mi signature bounty u ovom zivotu nece biti opcija  Cheesy Cheesy Wink
A ni ICO se vise ne isplati, vidim da vecina skroz propadnu po izlasku na berzu, a bogami ni na berzi vise niko ne moze biti pametan sta kupiti...

Imaš i drugih bounty-a osim signature kampanja. npr. telegram, twitter, fb, youtube, pisanje članaka, prijevodi... Sve ovisi što si spreman raditi i koliko si možeš vremena odvojiti. Konkretno, za telegram bounty ne trebaš gotovo ništa raditi osim priključiti se telegram kanalu, ispuniti prijavu i čekati dodjelu tokena.
Još uvijek ima solidnih projekata koji mogu donijeti zaradu. Pogotovo kada se kompletan market oporavi i ponovno krene 'bull run'.
sr. member
March 28, 2018, 07:28:57 AM
Mene interesuje da li je neko radio prebacivanje eth sa mew na blockchain i da li to funkcionise ili je bolje poslati sa adrese na adresu? Posto ima ta opcija 'import funds from MyEtherWallet' na blockchain wallet-u.. da li se sve prebacuje samo odmah ili moze neki iznos a nesto da ostane na mew?

Ako želiš da ti ostane dio iznosa i na MEW wallet-u onda je bolja opcija slanje sa adrese na adresu (naknade za transakciju su trenutno niske pa možeš podesiti 'gas price' na samo 1 ili 2 Gwei). Osobno nisam radio import na blockchain wallet ali pretpostavljam da je to nekakva sweep funkcija koja će prebaciti kompletan iznos.
member
Activity: 106
Merit: 14
March 28, 2018, 06:16:00 AM
Sto se manjacnica tice sa ICO tu se mora paziti nenormalno ether je po meni shit na kvadrat spor glup i nije namenjen korisniku. Moj savet je, bar ja tako koristim skupim ih nekoliko neki put i desetak, pa trazim gde ih ima vise pa saljem malo komplikovano ali neki put mi se isplati. Najbolje je ako je neka malo ozbiljnija menjacnica ali na zalost takve nema da moze da primi sve ICO coine, posto vecina pukne brze nego sto izadje.
newbie
March 28, 2018, 04:56:23 AM
member
Activity: 270
Merit: 10
March 28, 2018, 03:11:55 AM
Jel ima neko ovde da je zaradio neku ozbiljniju paru od bountyja i da li uopste moze tako da se zaradi ?

Zavisi od bounty-a. Sa signature bountyem se još uvijek može zaraditi nekoliko stotina dolara tjedno sa jačim forum rankom. Altcoin bounty je rizičniji jer ne znaš koliko će vrijediti tokeni nakon završetka ICO-a tako da treba pažljivije odabrati. Većina ljudi radi na količinu pa sudjeluju u što većem broju bountya i airdropova. Ovo zahtjeva više vremena ali su i šanse za ozbiljniju zaradu tada veće.

Hvala svima na odgovorima. Misho mislim da mi signature bounty u ovom zivotu nece biti opcija  Cheesy Cheesy Wink
A ni ICO se vise ne isplati, vidim da vecina skroz propadnu po izlasku na berzu, a bogami ni na berzi vise niko ne moze biti pametan sta kupiti...
sr. member
Activity: 700
Merit: 252
Only Bitcoin!
March 27, 2018, 07:01:10 AM

Ja se bakcem airdrop ovima i bounty ma od novembra, kad sam pocela da istrazujem ovu pricu na netu, dobila sam nekih 19 vrsta tokena do sad, od toga sam ubola 2 na koje je mogla da se uzme para. Od jednog imala 1000 izasao na 1$, sad spala cena skroz, a drugi imala vecu kolicinu cena manja, moglo za 0.5 eth kad je bio 1k. Oba su izasla na coinexchange.io menjacnicu i tu je skroz ok, dok je npr etherdelta menjacnica glupost teska

Izbegavajte etherdeltu koliko god mozete. Tamo morate ostaviti private key, a veoma su nebezbedni i podlozni hakerskim upadima.
Ne pitaj kako znam.
newbie
March 27, 2018, 06:40:12 AM

Ja se bakcem airdrop ovima i bounty ma od novembra, kad sam pocela da istrazujem ovu pricu na netu, dobila sam nekih 19 vrsta tokena do sad, od toga sam ubola 2 na koje je mogla da se uzme para. Od jednog imala 1000 izasao na 1$, sad spala cena skroz, a drugi imala vecu kolicinu cena manja, moglo za 0.5 eth kad je bio 1k. Oba su izasla na coinexchange.io menjacnicu i tu je skroz ok, dok je npr etherdelta menjacnica glupost teska
sr. member
March 27, 2018, 01:50:43 AM

newbie
Activity: 29
March 26, 2018, 06:16:09 PM

Ranije si i mogao nesto, sad je to mnoogo teze
member
Activity: 270
March 26, 2018, 04:58:53 PM
jr. member
Activity: 226
Merit: 4
March 26, 2018, 01:58:06 PM
U srpskoj sekciji se pojavljuju sve interesantne teme.
Diskusije su mnogo bolji od ranijih postova.
Ako se tako nastavlja možda se pojavi i na glavnoj strani.
Pošto sam novi na ovom forumu trudiću se da što više pročitam
newbie
Activity: 84
March 26, 2018, 09:38:34 AM
Drz te se braco, proci ce i ovo Smiley

https://www.youtube.com/watch?v=TRXdxiot5JM
newbie
Activity: 87
March 26, 2018, 07:15:43 AM
Ukoliko se ispostavi da  novi vlasnik Telenora promeni nesto u nacinu poslovanja i oteza povlacenje novca iz kriptovaluta(trenutno me samo to zanima kod njih, a i bilo koje banke)
Jel ima neko predlog za alternativu, a da funkcionise priblizno poput dosadasnje kombinacije.
Neko probao da upari CEX i mts banku?
Negde sam cuo-procitao da postoji opcija sa OTP bankom u Madjarskoj. Neko konkretno iskustvo?

Ima i tu opciju vecina malo ozbiljnijih majnera to radi posto povlace vece kolicine novca a to je nekih 15 hiljada mesecno.
OTP u madjarskoj radi ali samo na kreditnu jer nema proveru ako ides na racun nece ti dati pare posto omi imaju zabranu da isplacuju crypto ako ides direkto na racun naravno.
OTP je dobra opcija ali moras paziti na koji racun isplacujes i da bude kreditna kartica nema provere nema niceg samo posaljes i sljaka i cini mi da sa bittrexa radi ili sa stampa nemoj me drzati za rec provericu sa kumom on to tako pa cu javim detaljnije.

Ovako stoje stvari sa OTP bankom.

Moze da se otvori u budimpesti samo je potreban pasos nista vise netreba ni overena kopija, pitace jedino da li imate nekog tamo ko ima ima nekih pogodnosti stvarno ne znam koje mozda manje odrzavanje itd..... Drugo kada otvorite racun trazite i racun za kreditnu karticu tu je samo caka, imate taj racun na kreditnoj koji radi prema bitstampu i imate limit 2000 dolara ili evra dnevno da posaljete bez provere ako predjete ide provera kad se skonta sta je nema para (ne znam da li je samo za evre ili dolare koje sam pitao kazu da salju vrednost evra ali ne preko 1500 dnevno). Kod njih posto su u EU moze se podici do 15 hiljada dnevno.

To je sto se OTP u Madjarskoj tice, za MTS banku koliko sam upoznat niko nije hteo da proba bar ne od ovih mojih majnera a niko je i nema.
Za Telenor jos uvek ide sve po starom i radice sigurno jos uvek bez obzira na promenu vlasnistva.

Lepo objasnjeno.
Mada i mene interesuje jel neko uopste uzeo tu MTS banku i karticu i da li sljaka ili ne.

Ni od koga nisam dobio pozitivnu povratnu informaciju da moze da se funkcionise sa MTS bankom i karticom
jr. member
Activity: 238
Merit: 5
March 26, 2018, 01:54:53 AM
Arbitraza ti je kada koristis razliku u ceni izmedju dva coina i zaradis na toj razlici,Na primer etc je na polo 30$ na bitfinexu 25-kupis za 25$ na finexu pa posaljes na polo etc gde ga prodas za 30$ pa na polo kupis ltc/xrp koji saljes na finex gde ga prodas i kupis opet etc koji saljes na polo i tako u krug

SHvatam to ja ali u praksi je prilično komplikovano. U tvom primeru ako ja dobro pratim ne može da se odradi jer poloniex ne radi sa fiatom, tj ne možeš da dobiješ dolare. Zato sam i pitao za jedan pravi primer baš iz prakse.

Poloniex radi sa USDT, sto je za sve prakticne primene isto sto i u US$, cena je skoro priblizno 1:1 na Bitfinex-u ako bas hoces da ih zamenis za US$. Arbitraza se u najvecem broju slucajeva ni ne radi sa US$ jer ti treba jako mnogo vremena i troskova da prebacis US$  sa jedne menjacnice u banku pa u drugu menjacnicu, mnogo je lakse prebaciti kriptovalute i daleko su vece razlike za BTC i ETH markete pojedinacnih coinova. Ako bas hoces primere, imas ih ovde: https://cryptocoincharts.info/arbitrage i na jos nekim sajtovima, npr: https://coingap.org/.

Samo vodite racuna kad trgujete da prodajete koin koji je prvi u paru za onaj drugi na berzi gde je veca cena. A kupujete na berzi gde je manja cena.

U ovom slucaju sa BTS kupujete BTC na Binance, a onda kupujete BTS na polo ili obrnuto kupujete BTS na polo za BTC a prodajete BTS za BTC na binance.

BTS/BTC
10.3%

Binance
Last Trade
0.00001899

Poloniex
Last Trade
0.00001721
member
Activity: 62
CEO @ cryptolandscout.com
March 25, 2018, 04:32:04 PM
Hvala Itod!
newbie
Activity: 84
March 25, 2018, 03:44:16 PM
Za 2 dana pocinje Sandblock public sale, pre sale je kompletno rasprodat.
Projekat je vrlo solidan (u pitanju je francuski tim strucnjaka koji stoji iza ideje).

Sve do sredine aprila (kada je distribucija tokena) mozete zaraditi dodatne tokene putem anketa na njihovoj aplikaciji (ankete su u vezi kriptovaluta) i preko bounty programa i referala naravno.

Potrebno je da na vasem android/iOS telefonu instalirate ovu aplikaciju https://sandblock.app.link/OQVXuJDbAL  (treba samo email za registraciju) i preko te aplikacije skupljate dodatne tokene, takodje tu vam stizu tokeni posle public sale-a koje posle mozete da posaljete na my ether wallet ili gde vec zelite.

Vise o timu i samom projektu mozete pronaci na njihovom sajtu. https://sandblock.io/
legendary
Activity: 1974
Merit: 1077
^ Will code for Bitcoins
March 25, 2018, 03:42:56 PM
Arbitraza ti je kada koristis razliku u ceni izmedju dva coina i zaradis na toj razlici,Na primer etc je na polo 30$ na bitfinexu 25-kupis za 25$ na finexu pa posaljes na polo etc gde ga prodas za 30$ pa na polo kupis ltc/xrp koji saljes na finex gde ga prodas i kupis opet etc koji saljes na polo i tako u krug

SHvatam to ja ali u praksi je prilično komplikovano. U tvom primeru ako ja dobro pratim ne može da se odradi jer poloniex ne radi sa fiatom, tj ne možeš da dobiješ dolare. Zato sam i pitao za jedan pravi primer baš iz prakse.

Poloniex radi sa USDT, sto je za sve prakticne primene isto sto i u US$, cena je skoro priblizno 1:1 na Bitfinex-u ako bas hoces da ih zamenis za US$. Arbitraza se u najvecem broju slucajeva ni ne radi sa US$ jer ti treba jako mnogo vremena i troskova da prebacis US$  sa jedne menjacnice u banku pa u drugu menjacnicu, mnogo je lakse prebaciti kriptovalute i daleko su vece razlike za BTC i ETH markete pojedinacnih coinova. Ako bas hoces primere, imas ih ovde: https://cryptocoincharts.info/arbitrage i na jos nekim sajtovima, npr: https://coingap.org/.
member
Activity: 62
CEO @ cryptolandscout.com
March 25, 2018, 12:30:45 PM

full member
Activity: 350
Merit: 100
FracTools - Oil Industry
March 25, 2018, 05:48:54 AM
da li moze neko da mi opise postupak menjanja tokena sa my ether walleta u dinare!!!!

U dinare malo teže ali možeš u eure ili dolare. Prvo nađeš mjenjačnicu na kojoj možeš prodati svoje tokene za ether ili bitcoin. Nakon toga prodaješ ETH ili BTC za fiat.
Što ti konkretno nije jasno?
uopste ceo postupak.ali bukvalno ceo.koje su to menjacnice i koliki su minimumi,posto free tokeni koje dodele na telegremu su male svote ,a neko pomene da su provizije velike.

Prvo je pitanje s kojim tokenima (coinima) raspolažeš? Jesu li tokeni izlistani na CoinMarketCap-u? Ako su to neki novi tokeni koje si dobio preko airdrop ili bounty kampanja, provjeri preko njihovih službenih kanala (web stranica, twitter, telegram kanal, ANN post na forumu ...) jesu li tokeni već izlistani na nekoj poznatoj mjenjačnici. Ako jesu, odi na tu mjenjačnicu i provjeri kakavi su im uvjeti za registraciju, trgovanje i povlačenje (withdraw) coina. Većina mjenjačnica imaju minimalne iznose za povlačenje pa ako je vrijednost tvojih tokena manja od te vrijednosti nikada ih nećeš moći izvući van. Ako tokeni još nisu izlistani na niti jednoj mjenjačnici, vjerojatno im je i vrijednost gotovo nikakva pa bolje neka stoje na tvojem novčaniku dok ne vidiš šta će biti sa projektom u budućnosti. Druga solucija je da provjeriš dali se sa tokenom trguje na nekoj decentraliziranoj mjenjačnici (tzv. DEX). 

ok,hvala puno,kad dodjem do neke "ozbiljne " svote tokena obratim se ponovo za POMOC. Grin.do tad ,procunjacu sve te mogucnosti.
Pages:
Jump to: