Treba nam onda nekakav decentralizirani sustav za klađenje koji neće ograničavati ljude
po tome gdje se nalaze. Postoji li već nešto takvo ili imate ideju kako je to moguće razviti.
Postoji, tj postojalo je nisam siguran da još uvijek radi. U osnovi je to bilo pool betting na Eth mreži, super jednostavan pametni ugovor u koji zainteresirane strane trpaju lovu i onda oni koji pogode ishod podijele svu lovu u omjeru koliko su uložili.
Prednosti:
nema margine kladionice
nema nikakvih ograničenja
nema rizika od nekakvog exit scama ili bilo kakvih blokada
Nedostaci:
U praksi nikakva likvidnost, već ulog od 50$ je znao totalno poremetit koeficijente
Koeficijenti se mijenjaju dok utakmica ne počne (ja odigram pobjedu favorita @1.5, a to može kasnije ispasti i @1.1, istina može biti i u moju korist)
Kada koristiti:
U praksi dobro dođe za klađenje na outsidere. Koeficijent @5 na kladionici sam znao uloviti i po @15 u rijetkim slučajevima a skoro uvijek barem @8. To je ogroman value i da nije bila tako mala likvidnost dalo bi se zaraditi lijepu lovu. Recimo ja stavim 100$ na @8 i odmah ga srušim na @6 i izgubim velik dio mog value beta.
Po meni bi trebalo razviti tako nešto ali da se može staviti liquidity nekako u pool. Onda se da liquidity providerima sva margina koju inače uzimaju kladionice. Samo ne znam kako to izvesti a da liquidity provider ne može biti likvidiran.