Pages:
Author

Topic: TEZOS [XTZ] Fiyat Tartışma Alanı - page 46. (Read 80278 times)

hero member
Activity: 784
Merit: 500
February 06, 2018, 07:06:12 AM
Biz tezos yatırımcılar  düşüşten hiç etkilenmiyor en güzel yanıda bu  . Hitbtc deki sayılmaz .
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
February 06, 2018, 07:03:13 AM
Arada bir buraya gelip de "bu proje öldü, scam çıktı, paraları çaldılar" diyen bir grup vardı. Sırf şunlara kapak olsun diye Tezos'un çıkmasını can-ı gönülden istiyorum. Yatırımım yok, ICO'ya girememiştim ama borsalara uygun bir fiyattan girerse yatırım düşünüyorum Smiley
CoolnQuiet arkadaşımız konuyu çok güzel toparlayıp özetlemiş. Gelişmeler umutlandırıyor. Her şey gönlümüzce olsun.
full member
Activity: 420
Merit: 100
February 05, 2018, 10:51:43 AM
Piyasa topu atmış tezos hala ortalıkta yok kendi iç savaşıyla debeleniyor, bu kadar zamanda ne güzel projeler geldi çıktı. Yaptıgımız yatırım zehir zıkkım olsun diyorum

Bana göre adamlar parayı eziyor bölüştüler böylede olay çıkarıp uğraştırıyorlar ne para kaldırdık be diye şimdi mutlu mesut takılıyorlar bizde soğuk su içeceğiz
member
Activity: 202
Merit: 21
February 05, 2018, 10:50:02 AM
bu coini alıcam diye girdim piyasaya bu hariç hepsını aldım artık oyle bi fiyat olmalıkı bekleyenler üzülmesin... ama ben her ne olursa olsun alacagım dedikoduları gozlerımı kapayıp..
sr. member
Activity: 630
Merit: 253
February 05, 2018, 08:33:00 AM
Piyasa topu atmış tezos hala ortalıkta yok kendi iç savaşıyla debeleniyor, bu kadar zamanda ne güzel projeler geldi çıktı. Yaptıgımız yatırım zehir zıkkım olsun diyorum
legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
February 05, 2018, 08:29:01 AM

Bilgiler ve görüşler için teşekkürler.

Ben şahsen bir coinin teknolojisi ile fiyatının direk bağlantılı olduğunu düşünmüyorum.
Fiyat sadece teknoloji faktöründen etkilenmez. Diğer faktörler yani derinlik, doygunluk, güven gibi hususlarda var.

Ama bu coinde teknoloji tabiki ağır basan bir faktör.

Bakalım neler olacak. Çok ilginç bir coin.
sr. member
Activity: 434
Merit: 255
Presale starts on 28th of April!
February 05, 2018, 07:54:03 AM
sr. member
Activity: 388
Merit: 288
Living the dream
February 05, 2018, 07:47:36 AM
fonlar güvende, ne kadar harcandığını TF açıklamadığı için bilen yok ama Bitcoin Suisse firması escrow olduğu için bu olaylar duyulunca fonların güvende olduğu açıklaması yapmıştı. JG ise ICO dan sonra yaklaşık her hafta 10m euroluk kripto bozdurduklarını söylemişti ama son durum nedir resmi birşey yok ama 1b dolardan çok da düşük birşey olduğunu zannetmiyorum açıkçası ama resmi rakamlar gelince netlik kazanır.

Tezos nedir: zincir üzerinde oylama ile (herkesin sahip olduğu token oranında) protokol değişikliklerine imkan veren smart contract platformudur. Vurucu tarafı, formal verification denilen, bilgisayar kodlarının matematiksel olarak kanıtlanıp daha sonra uygulamaya konması ilkesini benimsemiş olmasıdır. Smart contract dilinin adı olan Michelson, evrende ether olmadığını kanıtlayan iki bilim adamının yaptığı deney olan Michelson-Morley deneyinden almaktadır. Dolayısıyla her ne kadar kurucuları tarafından dillendirilmese de ethereum u kendine rakip almaktadır. Etherin solidity smart contract dili bug dolu olduğundan bu yapının üzerine işe yarar projeler inşa etmek gerçekten zordur. Tezos un michelson ı ile bu önlenecek, sağlam temel üzerine de gökdelen inşa etmeye çalışacaklar, benim anladığım kurucuların tavırlarından bu. on-chain governance denilen zincir üzerinde yönetim ise, tezos un bir virüs gibi sürekli yeni teknolojilerle protokol yapısının güncellenmesini sağlayacak. Hard fork olmadığı için, tek zincir yapısı korunacak ve halen yeni bir teknoloji olan blockchain yapısında ne kadar işe yarar teknoloji varsa, token sahiplerinin oylaması ile bu zincire entegre edilecek.

Eğer uygulamaya konulabilirse, çok iddiali teknolojiler ama halen off-chain governance (zincir dışı yönetim) sorunları ile boğuşuyorlar ama bu sorunlar da çözüldü gibi. bu kadar fonla cardano felan traş olur diye düşünüyorum, ether e de zamanla sıra gelecektir.
full member
Activity: 208
February 04, 2018, 10:54:57 AM

Tezos hakkında uzun zamandır yazılan son kaliteli paylaşım bu dur herhalde. Ne işe yaradığını tam çözemesem de bende merit verdim  Cheesy
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
February 04, 2018, 10:43:03 AM
noldu bu coine. ne zaman borsada listelenecek. 2018e damgasını vuracaktı. istemeden bize vurdu sanırım o damgayı.
hero member
Activity: 560
Merit: 501
February 04, 2018, 10:38:27 AM
legendary
Be A Hope
February 04, 2018, 10:34:51 AM

Verdiğiniz özet bilgiler için teşekkür ederim. Acizane merit gönderdim.

Gelişmelerden haberdar ederseniz yine sevinirim.
sr. member
Activity: 388
Merit: 288
Living the dream
February 04, 2018, 10:29:54 AM
Arkadaşlar son gelişmeler şu şekilde:

Johann Gevers (JG) denilen dallama, kendi medium sayfasına birkaç yapıcı açıklama koyup hemen aynı gün içinde geri sildi. TF (Tezos Fondation) da JG ile Diego kaldı malum, Guido istifa etti, baktı JG toplanan fonları tırtıklamaya çalışıyor (3 milyon franc aşırmaya çalışmış), arthur öğrenir öğrenmez karşı çıkıyor. Bu durumu öğrenen isviçre bankaları JG'ye para vermeyi direk kesiyor. JG, TF'in başkanı bu arada. Bunun üzerine JG'de arthur'a para vermiyor, para vermeyince geliştiriciler iş yapamıyor ve proje duraklama dönemine giriyor. bunlar hepimizin bildiği şeyler, şimdi son gelişmelere gelelim.

TF'e istifa eden guido nun yerine isviçre finans otoritesi yukarıda bir arkadaşında yazdığı gibi Lars Haussman'ı atadı. Atadı diyorum çünkü bu adamı JG'in ataması mümkün değil, tezos topluluğu özellikle son dönemde JG ile ilgili şikayetlerini isviçre makamlarına iletiyordu. dile kolay toplanan para 1 milyar doları gördü (https://canadiancrypto.io/tezos-stats/). Şu an, ether dahil geliştirme için böyle bir kaynağı olan başka bir proje kripto aleminde yok, cardano dahil. cardano sadece 64 milyon usd toplayabilmişti. Bu gelişmeler olurken tezos topluluğundan ABD de yaşayan Ryan Jesperson diye bir delikanlı önderliğinde T2 Foundation isimli yeni bir vakıf kuruldu, isviçrede. Ryan bunun için 50k dolar cebinden vermiş. T2 ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. https://docs.google.com/document/d/17OxevQ7KCreXP4Owd_pS4_7UjVERgrS8FEv06N2JjaE/edit

tezos un riot kanalında şimdilik konuşulanlar, önümüzdeki dönemde iki senaryo olduğu, bunlardan birinin Lars'ın TF'e atanma amacının, TF'i likit hale getirip, tüm kaynakları T2 ye aktarmak olduğu çünkü Diego'da toplulukla aynı düşünüyor. Bu kaynakların geliştirmede kullanılması gerektiği fikrinde oda. İkinci senaryo ise, TF'in board yapısının genişletileceği ve bu board yapısının T2 de yer alan ve yukardaki verdiğim linkte de yer alan 7 kişiyi de içine alacak şekilde genişletileceği. T2 nin board üyeleri arasında Polychain kapitalin kurucusu Olaf Carlson Wee de var. Her iki senaryoda da artık para akışının dev. lere akacağı ve sorunun çözüleceği görünüyor şimdilik.

Mainnet in devreye girme tarihi olarak da 5 hafta sonrası dedi arthurun eşi ve şirketin CEO su olan kathleen. mainnet önce beta olarak girecek, ethereumun yaptığı gibi, burdan öğrenilenler düzeltilip daha sonra esas mainnet yayınlanacak ama böyle giderse millet 5 hafta sonra token larını alacak gibi görünüyor.

Velhasılı, kazanan topluluk kaybeden ise JG oldu. İtibarı o kadar zarar gördü ki, bir daha onun bulunduğu projeye kimse yatırım yapmaz diye düşünüyorum. Adam tam mal, anlatılmaz yaşanır hesabı.
newbie
Activity: 252
Merit: 0
February 04, 2018, 09:59:09 AM
bende tezos sun ico katılmayı çok istemiştim ama ozaman katılamadım ama projesi güzel olan bir coin bence borsaya girince biraz alıp bekletin hertürlü kazandıracak coin
legendary
Be A Hope
February 04, 2018, 09:55:41 AM
Somut bir bilgi yok mu çıkış için?
Bu ergenler parayı yemeyi de bilmiyor.
Videolardan resimlerden gördüğüm kadarıyla  Cheesy

Şaka bir yana, gerçektende heder ettiler milleti. Milyar dolarlık hacimlere ulaştılar ama daha tık yok.
hero member
Activity: 980
Merit: 500
FREE $50 BONUS - STAKE - [click signature]
February 04, 2018, 09:18:47 AM
Tezoscu arkadaşlar yeni haberler varmış. Mahkemeyle ilgili değil ama başka türlü. Yönetim kurulu üyeliği için yeni bir kişi atanmış, Lars Haussmann. İlgilenenler haberin tamamını Tezos'un şu sitesi üzerinden okuyabilirler:
https://www.tezos.ch/tezos-foundation-appoints-new-board-member.html#tezos-foundation-appoints-new-board-member

Lars Haussmann, Haussmann Treuhand AG sirketinin yöneticisi (belki de kurucusu). Treuhand = güven saglayan, escrow gibi birsey... Kayyum bile diyebiliriz:)
Hadi bakalim... Zaten birsey yapamiyoruz, bekleyip görecegiz...

hadi inşallah ya vallahi bekle bekle nereye kadar yazik günah bu insanlara da yani ortadaki para vurgun yapilabilecek bir miktar olsa sanki adamlar bunu vurup gidecekler gibi geliyor ama miktar o kadar büyük ki sanki bide abd tepelerinde felan heralde bu sebeplerden bişi yapamiyorlar. bari insanlara yatırımlarını iade etmeyi kabul etseler o fiyatlardan bile ellerinde hayvan gibi yatırım katlandi hiçbirşey yapmasalar bile kaç katı kazandirdi. bence ufak bir kesinti yapip yönetim vs giderleri olarak belirtip topladiklari yatırımları da yatırımcılarına iade etcez deseler sanırım pek cok insan kabul ederdi diye düşünüyorum. şu 1 btc'nin 70k tl oldugu zamanlarda olsaydi tabi daha kolay olurdu belki şuan ama bilemiyorum gerçi.
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
February 03, 2018, 05:13:39 PM
Tezoscu arkadaşlar yeni haberler varmış. Mahkemeyle ilgili değil ama başka türlü. Yönetim kurulu üyeliği için yeni bir kişi atanmış, Lars Haussmann. İlgilenenler haberin tamamını Tezos'un şu sitesi üzerinden okuyabilirler:
https://www.tezos.ch/tezos-foundation-appoints-new-board-member.html#tezos-foundation-appoints-new-board-member

Lars Haussmann, Haussmann Treuhand AG sirketinin yöneticisi (belki de kurucusu). Treuhand = güven saglayan, escrow gibi birsey... Kayyum bile diyebiliriz:)
Hadi bakalim... Zaten birsey yapamiyoruz, bekleyip görecegiz...
sr. member
Activity: 630
Merit: 267
February 03, 2018, 04:44:36 PM
Yeter artık kabak tadı verdi böyle böyle bizim paramızın üzerine yattı bu adamlar, umarım fonu yönetecek yeni eleman adam gibi işler yaparda acilen zincir gelişimini tamamlar tezos
full member
Activity: 616
February 03, 2018, 04:30:18 PM
Bu durum ne akdar kavga ederlerse etsinler herkesin zararına oluyor. Er yada geç gelecek Tezos. Haziran ayında tezos graafikleri dönecek bu piyasada bence.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
February 03, 2018, 03:57:54 PM
Pages:
Jump to: