Pages:
Author

Topic: TEZOS [XTZ] Fiyat Tartışma Alanı - page 42. (Read 80278 times)

sr. member
Activity: 388
Merit: 288
Living the dream
April 05, 2018, 12:28:46 PM
Toplam ve dolaşımda olacak coin adeti hakkında bildiniz var mı?
Hatırladığım kadarıyla toplanan dolar adetince basılacak idi ama bu göreceli olduğu için doğru olamaz. Socuçta 250 m dolar oldu 1,5 milyar dolar  Cheesy
Yada toplam coin sayısı sadece dağıtılan kadar mı olacak? Sonuçta ekip alacağını zaten ico'dan almış oluyor.

Net bilgisi olan var mı?

Burada ifade edilmiş: https://www.tezos.ch/fundraiser-statistics.html#fundraiser-statistics
Yinede biri anladığımız dilden ifade edilirse iyi olur Smiley

ICO sonrası : 607,489,040.89 XTZ
Erken yatırımcılara : 3,156,502.85 XTZ
TF'e : 76,330,692.97 XTZ (%12.5) (4 yıl boyunca aylık olarak alacak bu miktarı yani ayda yaklaşık 1.6m XTZ alacak)
DLS'e : 76,330,692.97 XTZ (%12.5) (TF için olan açıklama burada da geçerli)

mainnet faaliyete geçtiğinde toplam: 763,306,929.69 XTZ olacak. dPOS algoritması nedeniyle ağın tamamı fırıncılık (baker) yaparsa yıllık token enflasyonu %5.54 olacak, şahsen büyük sayılar kuralı (https://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_large_numbers) gereği fırıncılık yapacakların aynen DASH de olduğu gibi %60'da kalacağını düşünüyorum (https://masternodes.online/currencies/DASH/), ki bu da 1 yıl sonra, betanet ilk devreye girdiğinde bu oran daha da düşük olacaktır.

Eğer %60 fırıncılık yaparsa yıllık kazanç = 100/60*5.54 = %9.2 oluyor, nerdeyse yıllık %10 gelir (token fiyatının sabit kaldığını düşünürsek, ki artacaktır).  Grin bu yüzden obsidian systems le anlaşıp fırınlama işini herkesin kolaylıkla yapabilmesine çalışıyorlar bu hem sistemin güvenliği için de önemli. Ama neticede token sayısı yıllık bazda %5.54 oranında artacak, bu hesapla 5 yıl sonra %31 daha fazla token olacak bu da yaklaşık 1B tezos demek.

Bitcoin ve ether madenciliğinden sonra kaderde fırıncılık ta varmış.  Grin
jr. member
Activity: 248
Merit: 1
April 05, 2018, 10:45:44 AM
Parayı topladılar ses seda yok 6 aydır nerdeyse belki daha fazla q3 q4 de çıkarıcaklarmış coini öyle bi haber okudum ama o da ne kadar doğru şüpheliyim
sr. member
Activity: 784
Merit: 425
April 05, 2018, 10:32:36 AM
suanda hitbtcdeki fiyatin hicbir gecerliligi yok onun uzerindede cikabilir altindada ama bence fiyati cok yuksek. Zaten ICO bittikten hemen sonrada 3X ile girmisti hardcap olmayan iCOya:)
  hardcap olmayan ıco derken ? zamanının en cok para toplayan ama bır sık yapmayan projesı degıl mıydı bu ? hardcap cok basıt yapmıstı bıldıgım kadarıyla.. bugunler forumda her kafadan bır ses cıkıo zaten bılmeden okumadan .bu yanlızca ınsanları yanlıs yonlendırmeye yarıo mk

bu icoda hard cap yoktu . sınırsız limit yani
member
Activity: 182
Merit: 10
April 05, 2018, 10:28:20 AM
Haber var mi bu icodan merak ediyorum dönemin hypesi bu. Iyi gazladılardı.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
April 05, 2018, 06:53:58 AM
Resmen şehir efsanesine döndü Tezos. Çıkan haberler, beklentiler, mahkemeler, belirsizlik, yüksek beklenti...
Binlerce insan borsalara girmesini bekliyor. Kripto dünyasında yeni sayılırım fakat çok fazla makale ve haber okuyorum.
Piyasaya girmesi bu kadar fazla beklenen ve büyük bir değişim yaratabileceği düşünülen pek fazla coine denk gelmedim.
Proje eğer hayata geçebilirse büyük bir ivme yakalayacak.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
April 05, 2018, 03:37:39 AM
ico hatirladigim kadari ile btc karsiligi cinsindendi.
1xtz 0.0002btc ilk 2 hafta %20 bonuslu 1btcye 6000 token dagitildi.
eth ile yatirim yapan da o anki eth/btc kurundan aldi yanlis hatirlamiyosam.
legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
April 05, 2018, 02:23:02 AM
Toplam ve dolaşımda olacak coin adeti hakkında bildiniz var mı?
Hatırladığım kadarıyla toplanan dolar adetince basılacak idi ama bu göreceli olduğu için doğru olamaz. Socuçta 250 m dolar oldu 1,5 milyar dolar  Cheesy
Yada toplam coin sayısı sadece dağıtılan kadar mı olacak? Sonuçta ekip alacağını zaten ico'dan almış oluyor.

Net bilgisi olan var mı?

Burada ifade edilmiş: https://www.tezos.ch/fundraiser-statistics.html#fundraiser-statistics
Yinede biri anladığımız dilden ifade edilirse iyi olur Smiley
sr. member
Activity: 588
Merit: 253
April 05, 2018, 01:26:29 AM
Daha bir yıl bile olmadı arkadaşlar çok aceleci olmamak gerekiyor . Sonuçda adamlar kaçacak halleri yok .
full member
Activity: 672
Merit: 110
April 04, 2018, 09:10:09 PM
suanda hitbtcdeki fiyatin hicbir gecerliligi yok onun uzerindede cikabilir altindada ama bence fiyati cok yuksek. Zaten ICO bittikten hemen sonrada 3X ile girmisti hardcap olmayan iCOya:)
  hardcap olmayan ıco derken ? zamanının en cok para toplayan ama bır sık yapmayan projesı degıl mıydı bu ? hardcap cok basıt yapmıstı bıldıgım kadarıyla.. bugunler forumda her kafadan bır ses cıkıo zaten bılmeden okumadan .bu yanlızca ınsanları yanlıs yonlendırmeye yarıo mk
member
Activity: 280
Merit: 10
April 04, 2018, 06:39:25 PM

hardcap olmadı diye tezosumu kastettiniz hocam topladığı rekor düzeyde değil mi?

hard cap çoktan yaptı bunlar diye biliyorum, yanlış mıyım?  çok büyük para toplamışlardı ama ortada bir şey yok henüz
full member
Activity: 364
Merit: 114
The revolutionary trading ecosystem
April 04, 2018, 06:31:58 PM
blockchain teknolojisi eskiyecek yerine baska bir teknoloji gelecek, tezos hala çıkacak Cheesy bekleye bekleye bi hal oldu millet.
newbie
Activity: 36
Merit: 0
April 04, 2018, 06:23:30 PM

hardcap olmadı diye tezosumu kastettiniz hocam topladığı rekor düzeyde değil mi?
full member
Activity: 350
Merit: 108
The World’s First Blockchain Core
April 04, 2018, 06:03:45 PM
ciksin bakalim Bukadar kisi yatirim yapti hepside zengin olacam hayaliyle.. Herkes nasil zengin olacak gormek istiyorum.
sr. member
Activity: 658
Merit: 288
April 04, 2018, 06:00:54 PM
newbie
Activity: 36
April 04, 2018, 05:54:59 PM
Tezos da çıksın bakalım piyasaya aylardır bekleniyor hitbtc bir taban fiyat vermiş ancak ne kadar gerçek tartışılır
newbie
Activity: 14
April 04, 2018, 04:55:40 PM
betanet 2. çeyrek, mainnet 3. çeyrek diyor. Yani hazirana kadar çıkıyor betanet. betanet çıktığında milletin gazını alırlar, eylül de mainnet için son tarih, daha erken de olabilir. Ether'de ilk çıktığında betanet (frontier) le çıkmıştı ama tam 1 sene sonra, en kötü senaryoda haziran desek, ethere göre 1 ay erken çıkacak tezos  Grin

beta-net üzerindeki işlemler main-net e aynen aktarılacakmış, baking gelirleri de. Kısacası, yatırımcıları için haziran'da en kötü sahalara iniyor diyebiliriz.

bir önceki mesajımda biraz sitemkar davrandım. (haklıyım da) fakat belki de bu 3 aylık periyotları milletin baskısını azaltmak için yapmış olabilirler.
betanet için tarih doğru olabilir de bana öyle geliyor ki mainnet eylüle sarkmayacak.
alphanet-zeronet-betanet-mainnet gidiyoz hadi hayırlısı.
full member
Activity: 630
Merit: 101
April 04, 2018, 04:41:57 PM
Hitbtc gelecekte ekleyeceği tokenleri ıco başlığı altında işleme sokuyor yalnız riskli durumlar yani tezos büyük bir proje sıkıntı ihtimali düşük ancak başka projeler için dikkatli olmak lazım.
full member
Activity: 672
Merit: 110
April 04, 2018, 11:33:01 AM
arkadas hitbtc olan tezos un grafıgınden bahsedıyordur buyuk ıhtımal. senın haberın yok galıba hıtbtc tezos adı aldın da aylardır bırseyın alım satımını yapıyor .laf solemeden once ogrenırsek ıyı olur Cheesy
newbie
Activity: 159
April 04, 2018, 11:32:19 AM
https://tezosfoundation.ch/news/preparing-launch-tezos-network/

Bugün yapılan açıklamaya göre Tezos "en geç Eylül 2018" olarak güncellendi.
Aralık 2018'de Haziran 2019 olarak güncellerler. sıkıntı yok. birer bardak soğuk su içelim biz.

Yuh be kardeşim bu nedir yaşlandık lan. Yani evet beklentimiz çok büyük ancak bu kadar da geçe bıraktıktan sonra ne anladım ben bu işten gerçekten yuh artık.
jr. member
Activity: 280
Merit: 1
Win-Won-Betfury
April 04, 2018, 11:29:10 AM
Grafiğine bakıldığında kısa vade, orta vade ve uzun vade için yatırım yapılabilir görülüyor, deneyebilirim.

Hnagi grafiğe bakıp yorumluyorsun bunu daha piyasaya çıkmamış bir coin çıksın öyle yoruumlayın kafadan sallamayın milleti yanlış yönlendirmeyin
Pages:
Jump to: