Jel nebi mogao u budućnosti imat BNB neki rast? kako mi se čini da bi tu mogla bit dobra investicina, jer kad se pogleda šta sve Binance ima mislim da bi ovo moglo u budućnosti dosta rast.
Koliko čitam mišljenje svih je da se slažu da će BTC rast i dalje, ali da neće imat 10x i sl. Dali bi se mogao u budućnosti isplatit BETH da se u njega uloži i kako možemo otkrit u koji se altcoin isplati ulagat?
@Daniel91: di se može otkrit za neki start up projekat? trenutno mi je što kažeš 10k € previše za mene, ali možda se jednom i uspije zaradit neki novac preko cripta
Ja osobno nisam rekao da btc neće rasti 10x.
Uostalom, i Bloomberg, vrlo uvažena svjetska firma, je u svojem izvještaju prognozirala da bi btc mogao rasti do 400 k do početka 2022.
Osobno, ako se to dogodi, očekujem još jedan bear period i veći pad a nakon toga u idućem bullu btc bi možda mogao doći i do 1M ali to su već špekulacije.
Što se tiče business start up projekata, za koje me pitaš, obično takve informacije prvo dobiju VIP klijenti investicijskih fondova i brokerskih kuća.
Dok ti u medijima pročitaš da se dogodilo neko veliko poslovno preuzimanje ili da se pojavila neka nova firma koja je recimo kupila neki hotel na moru ili izbacila neki novi proizvod ili uslugu na tržište, to je u poslovnom svijetu već ''stara'' vijest, jer su već obavljeni razgovori sa većim investitorima, mirovinskim fondovima i dr. i vjerojatno su već održana 2-3 kruga ulaganja u tu firmu (godinu do dvije prije samog pokretanja posla) i to je to, nije to baš priča za obične, male investitore, niti oni imaju šanse ući u takve projekte.
Dok firma izlista svoje dionice na burzu, njena vrijednost do tada obično poraste desetak puta, i veliki investitori onda mogu te dionice ponuditi svima, pa i malim ulagačima, uz ogromne profite od 10x i više koje će spremiti u svoje novčanike.
Tako ti stvari funkcioniraju, na žalost.
Naravno, ulagati u business start upove donosi uvijek i rizik i ne uspije svaki, i zato treba paziti.
Ja sam zapravo u ovoj priči imao puno sreće jer sam slučajno čuo za poslovni webinar jedne domaće brokerske kuće i tamo sam čuo za ovaj business start up projekt koji me odmah zainteresirao.
Zapravo, inicijator cijelog projekta je htio prije službenog, prvog kruga ulaganja sa velikim investitorima imati tzv. ''nulti'' ili ''seed'' krug samo za jako ograničeni broj tzv. malih ulagača, onih koji ne mogu uložiti više od 10k eura.
To se jako rijetko događa, ali se ponekad dogodi, i to je onda zaista ''zlatna'' prilika za tzv. ''male ulagače'' da se uguraju među velike, i uzmu svoj ''dio kolača''.
Očekivani povrat do 2024 ili 2025 (kada se očekuje ili preuzimanje strateškog partnera ili IPO i izlazak na burzu) je 20x i to je zapravo više od onoga koliko očekujem da će btc vrijediti tada i zato mi nije teška odluka da dio btc prebacim u ovaj start up jer očekujem veći povrat investicije.
S obzirom da se radi o usluzi koju svi trebaju i ne mogu bez nje, a tržište je trenutno jako slabo pokriveno, mislim da je timing odličan i da je investicija relativno sigurna.
Sorry, jasno ti je da ne smijem otkrivati konkretne detalje o ovom projektu dok ne krene posao.
Čuj, ne kažem da ni u ovome nema rizika, ali mislim da se radi o racionalnoj i dobroj poslovnoj odluci, diverzificirati porfelj, na btc, druge crypto projekte, business start up, i razmišljam još o nekim dionicama koje daju redovnu i izdašnu dividendu svake godine.
Time bih zaokružio porfelj po svom ukusu i mislim da bi mi to bilo dovoljno.
Svjetske burze gotovo svaki dan imaju nove rekorde, države se zbog Covid-a masovno zadužuju i tiskaju novce i imam osjećaj da će taj mjehur uskoro puknuti i da ćemo imati i goru krizu nego 2008.
S obzirom da mnogi institucionalni ulagači dosta ulažu i u btc i druge crypto projekte, i crypto tržište će direktno osjetiti posljedice krize i moglo bi doći do velikih padova i ponovno bear marketa.
Zato osobno želim imati u svom porfelju start up koji još nije (i neće barem do 2025) na burzi i na kojeg kriza burze neće utjecati, čija će marketinška vrijednost rasti sa svakim novim investicijskim krugom ulaganja i kako se bude širio i zauzimao tržište tako će mu vrijednost samo rasti i donositi profit svim investitorima.
Jasno, ovo je samo moje razmišljanje, a svatko treba za sebe donijeti odluku kako i na koji način želi investirati i kakav porfelj želi imati.