Sad sam baš slučajno naišao na 1 takav novi business start up i iskreno, počeo sam razmišljati da prodam dio svog btc i uložim u to, u svrhu diverzifikacije svog porfelja.
Vjerujem ja naravno i u bitcoin, da će i dalje dugoročno rasti ali nekako ne mislim da će taj rast biti tako brz i eksponencijalan kao i do sada, reda veličine 10x ili više, bliže sam tvojoj prognozi od 2x recimo, u idućem bullu.
S druge strane, dobar business start up, koji mi je ponuđen za ulaganje, ima sigurno potencijal 20x rasta, a možda i više, do 2025 što je više od onoga što očekujem od btc i velike većine altcoina, a i djeluje mi sigurnije i održivije, jer se radi o konkretnoj usluzi koja će uskoro biti jako tražena svugdje.
Još razmišljam ali mislim da ću iskoristiti ovu ponuđenu priliku jer mi se čini kao sigurnija opklada nego crypto trenutno.
Konačni cilj mi je naravno potpuna financijska samostalnost, ali čini mi se da ću za to ipak morati kombinirati crypto sa nekim ''real'' business start up projektima.
E moj Daniele... Na forumu si od 2014. godine i ako se ne varam, kad sam došao ovdje na forum krajem 2017. godine, ti si već tada bio Legendary. Ako za to vrijeme nisi uspio postići financijsku neovisnost, kako da mi koji smo puno kraće tu imamo ikakvu šansu? Da se razumijemo, ne želim te kritizirati jer i sam sam donosio jako puno loših odluka u kriptu ali stvarno mi je čudno kako još uvijek tražiš način da osiguraš potpunu financijsku samostalnost.
Meni je isto cudno da ljudi koji su na forumu toliko godina nisu do sad milijunasi i to ne u kunama.
Čuj, sa ovo distancom od 5,6 ili 7 godina svima je lako biti pametan i dijeliti savjete, u stilu zašto nisi ovo ili ono...?
Život nosi neke svoje stvari, često neplanirane životne situacije, iznenadne troškove i sl.
Mislim da je zaista jako mali broj ljudi u to vrijeme, oko 2013 ili 2014 zaista vjerovao da će bitcoin ''skočiti'' do ovih visina.
Ja sam u to vrijeme bio bez stalnog posla, pokretao sam jednu firmu u V. Britaniji sa kolegama a bitcoin mi je bila zabava, hobi sa strane.
Kada sam počeo ozbiljnije shvaćati bitcoin bilo je to u 2017 u vrijeme onog velikog bulla, ali tada sam napravio stratešku pogrešku jer sam veliki dio svojih btc sredstava uložui u altcoine, koji su tada imali puno veći rast od bitcoina ali su se onda početkom 2018 još više i brže strmoglavili prema dolje.
Kada bi čovjek mogao predvidjeti sve moguće scenarije u životu i uvijek donositi najbolje moguće odluke, gdje bi nam bio kraj
Sve 5, ne trebas se opravdavati, ali vidim da ima puno clanova koji su tu ko i ti ili dulje, stalno bacaju neke filozofije, moon ovo ono, a u cryptu imaju par sto kuna. 🤷