Lako moguće da se ne ponovi. Ali za svaki slučaj da se ponovi, nemojte se prepasti potencijalno najluđeg bull marketa naših života.
Pogledajte sve charteve u odnosu na BTC, pogledajte ETH/BTC, ima još toliko mjesta za rast. Crypto market cap od 5TB vam sve altcoine diže 10x, meni to ne izgleda ni najmanje ludo.
Stavljam stop losseve i osiguran sam za slučaj da sve krene nizbrdo ali radije ću izgubiti sve što imam nego propustiti priliku koju njušim a koju sam strpljivo čekao 3 godine.
Tu se slažem s tobom i obrazložit ću zašto. Iako se osobno neću kladiti na takav ishod i sigurno ću ranije sa stola pokupiti veći dio čipova.
Ranih 2000-ih dotcom bubble je dosegao $5T prije nego što je pukao. Taj hajp se dogodio na samo jednom kontinentu, prije 20 godina dok je BDP SAD-a bio duplo manji od današnjeg kao i market cap S&P500.
U konverziji prema današnjem stanju na tržištu to bi odgovaralo vrijednosti kripta od $10T. Samo u SAD-u. A dobro znamo da je s kriptom situacija globalna i da imamo javne kompanije koje su počele kupovati Bitcoin u milijardama dolara.
I bit će ih sve više.
Ne samo njih nego i fondova, posebno wallstreet fondovi kojima je mokri san iskoristiti informacije mase u svoju korist. I tako je nastao Robinhood financiran od strane velikog fonda te ostale free broker platforme koje zarađuju na principu kontroverznog
Payment For Order Flow i šalju informacije o trejdovima usera natrag fondu. Tako fond moze unaprijed znati informacije o količini i dionici koja će biti kupljena i milisekundu prije usera izvršiti svoju strategiju na kojoj će zaraditi.
Zašto je to važno za kripto. Zato jer će takve platforme omogućiti da korisnik, koji nema tehničko znanje da namjesti hardware wallet (njih je za par magnituda više od tehnički potkovanih koji ulaze u kripto), manevrira mjenjačnicama, moć kupiti (već sada može na Robinhoodu, Revolutu...) bilo koji altcoin kao što kupuje dionice. A da ih može kupiti na takvoj platformi, platforma mora posjedovati te coinove na svojim walletima što znači da ih mora kupiti sa Binance, Kraken, Bitstamp...
Ako kompanije nastave niz ulaganja u Bitcoin i ako fondovi krenu u altcoin vode kao s dionicama, moguće je da uđemo u najveći bubble u povijesti koji će smjestiti kriptovalute u $10T-$20T u idućih godinu, godinu i pol. Takozvani super cycle jer je otvorena pandorina kutija kad je Michael Saylor krenuo kupovati Bitcoin.