Pages:
Author

Topic: Toplam kaybım 35 bin dolar oldu - page 21. (Read 6623 times)

jr. member
Activity: 238
Merit: 2
February 16, 2018, 11:39:38 AM
Cok gecmis olsun.Alsata cesaretim yok.ilk 10 coinle al beklet yapabiliyorum.Al sat yapabilseydim bitcoin 70 binken satip elimdeki minnak bitcoini 1 bitcoine cikarabilirdim 😳 Bizimkisi kardan zarar neyseki.
member
Activity: 224
Merit: 10
February 16, 2018, 11:37:12 AM
Bu işe girerken kesinlikle çok detaylı bir araştırma yapmak lazım. Bunun yanında kaybetmemek için düşüşler karşısında panik yapmadan durabilmek de büyük önem taşıyor bana kalırsa..
newbie
Activity: 31
Merit: 0
February 16, 2018, 08:48:37 AM
geçmiş olsun evet dikkat etmek gerek kendimizi kaybedip fazla miktarlarda para kaybetmenin anlamı yok.
newbie
Activity: 112
February 16, 2018, 07:25:50 AM
Bizim insanımız maalesef bu tür işlerde dahil olmak üzere bir çok işe kulaktan dolma bilgiler ile girer. Araştırmadan, incelemeden balıklama atlar ve sonuç çoğu zaman hüsran olur. Millettçe ne zaman bir konu hakkında yeterli bilgiye sahip olup kendimizi geliştirirsek o zaman bitcoin işinde de kayıplarımız azalacaktır.
member
Activity: 140
Merit: 13
February 15, 2018, 05:26:50 PM
Geçmiş olsun ciddi para kaybetmişsiniz. Zamanında bistte çok daha fazlasını batırdığım için sizi çok iyi anlıyorum. Sizin psikolojiyi bizzat yaşadım.

Hataya sebep olan bir diğer faktörde her an ekranı takip etmek. Ekran ne kadar sık takip edilirse genelde başarısız trade girişimleri yapılıyor. Halbuki daha az bakılsa ve önceden sakin kafayla karar verilen plana ve rakamlara sadık kalınsa zarar edilse dahi az miktarda olacaktır. Örneğin inişi öngörüp USDT geçmiş birisi iniş çıkışları canlı canlı saatlerce izlerken 200-300 dolarlık  zikzakları izledikten sonra 400 dolar düşüş görse dur şurdan 100-200 dolar kaldırayım derken bir bakmış 15 binden ele vermişler BTC olmuş 12, bu gibi gibi daha nice senaryolar. Benim bist'te ağzım çok yandığı için bu tarz girişimlerde bulunmuyorum, kötü tecrübelerim aklıma geliyor.
member
Activity: 224
February 15, 2018, 05:10:57 PM
Kısa bir dönemi göz önünde bulundurarak bu piyasanın kazandırmadigi veya sürekli kaybettiğini söylemek doğru olmaz bundan bir yıl önce giren birisi içinse en çok kazandıran yatırım bu piyasadır
newbie
Activity: 580
February 15, 2018, 05:00:14 PM
Realize edilmemiş kar, kar olmadığı gibi; realize edilmemiş zarar da zarar değildir dostum Smiley Merak etme zararda değilsin kardasın, ama farkında değilsin. Çok yakında göreceksin  Cool
member
Activity: 322
February 15, 2018, 03:31:21 PM
Bende ilk girişimde kaybettim ama temkinli davrandığım için kısa vadede toparlama şansım oldu bu tür kayıplar üzücü maalesef.
newbie
Activity: 96
February 15, 2018, 03:05:00 PM
İyi takip şart ve kazanç kimi zaman yüksek oluyor ama böyle kayıplar moral bozabiliyor doğrusu
jr. member
Activity: 82
Merit: 2
February 15, 2018, 07:56:15 AM
Panik satışı yapmamak yalnızca kripto dünyasında olan bir şey değil. Ekonomi bilimi yıllardır var. Borsada ve dövizde al sat yapmayı denemediyseniz kripto para dünyasında hiç kalkışmayınız. Borsada bir düşüş sınırı var. Kripto para konusunda düşüş ya da yükseliş sınırı yok. Bu da insanı aşırı panikletiyor. Yükseliş trendinde ise aşırı aç gözlü yapıyor. Bu sabah nakit ihtiyacımdan dolayı elimdeki ethereumun bir kısmını satmak istedim. Tam satacakken inanılmaz bir şekilde yükselmeye başladı. 3 dakika boyunca aralıksız yükseldi ve beklediğim tutardan 200 TL fazlasına kadar geldi. Ama işte aç gözlülük. Satmadım ve aniden düştü. 50 TL anca aldım fazladan. Bu çok çok basit bir örnek tabi. Bu işi iyi kötü bildiğimi düşünüyorum ancak açgözlülüğe karşı koyamıyorum yeri geldiğinde. Panik satışı daha kötü tabi bundan. Kaybedip paylaşım yapan arkadaşa teşekkür ediyorum. Geçmiş olsun.
member
Activity: 196
February 15, 2018, 07:48:20 AM
Kesinlikle bunu bende tavsiye ediyorum kulaktan duyma bilgiler ile sakın bir işe girmeyin. Ama bu zamana kadar kazanmamanız biraz size kalmış birşey. Piyasaları ve gelişmeleri takip etmek bu konuda çok önemli.
U20
full member
Activity: 546
Merit: 103
CAT.EX Exchange
February 15, 2018, 07:27:30 AM
Cok dogru, Kesinlikle iyice araştırıp emin olup yatırım yapmak gerek. Her dalgalanmada panik yapmadan sabretmek lazım.  Al sat değil uzun vadede kazanmak daha garanti🖒
sr. member
Activity: 980
Merit: 257
February 15, 2018, 07:12:55 AM
Üzülmek istemiyorsanız kural çok basit, gözden çıkaramayacağınız parayı bu işe yatırmayın. Haberlere çıkan Avustralyalı genç gibi bir duruma düşmeyin.
member
Activity: 210
February 15, 2018, 06:17:27 AM
Baya olmus ya ama yapacak birseyde yok zaten dibe inmissin satmak mantiksiz gibi bana oyle geliyor. Ama tercih sizin
newbie
Activity: 98
February 14, 2018, 07:13:38 PM
Bitcoin'i yüksek bi mevlada alıp daha fazla yükselmesini beklediyseniz bi anda da düştügü icin kaybedilmiştir .
member
Activity: 182
Merit: 11
February 14, 2018, 04:48:25 PM
Kesinlikle çok gerekli bir konuya değinmişsiniz her giren zannediyor ki aldığı koinler hemen atak yapacak ve bir kaç güne paralarını katlamış olacaklar ama ne yazık ki gerçek bundan çok uzak
member
Activity: 280
Merit: 71
February 14, 2018, 04:36:34 PM
Deneyimlerini paylaşan arkadaşlardan genel olarak anladığım 3 temel ve altın kural Cheesy

1- Sabır
2- Piyasayı bilmeyen eş dost akrabadan uzak dur
3- İniş çıkışlarda heyecanlanma

Çok güzel belirtilmiş kurallar. Evet son market çöküşünde neredeyse piyasadakilerin %80i dolar bazında zarar etmiştir. Ama piyasanın dönüşü her zaman muhteşem olmuştur. Sabretmek lazım ki kar edelim. Ben son market çöküşünde kardan zarar ettim. O bile insana koyuyor.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1000
February 14, 2018, 04:33:44 PM
piyasanın toparlanmış haline göre bile zararım şuanda 60 bin doların üzerinde.ha bi miktarını düşüşten önce fiata geçirmiştim ne olur nolmaz diye ama sadece portföyün %20 lik bi kısmıydı bu.yani elimdeki tokenlerin çoğu zarar yazmış durumda ve bekliyorum çünkü yatırım yaptığım projelere güveniyorum.ihtiyacım olmadıkça veya fırsat görmedikçede satmayı düşünmüyorum
newbie
Activity: 27
February 14, 2018, 04:33:17 PM
Birde al sat işinden yorulup, kazandığım parayıda koyup, üzerine dahada para ekleyip ASIC miner alayım diyip 51000 tl ye Baikal Giant B almak var.

Parayı ödediğimde 20 günde 51000 tl getiren aletin elime ulaştığında 20 ayda o parayı çıkartacak hale gelmesi de zarar etmenin ayrı bir yolu.

Mutlaka Mining yatırımı yapılmadan önce de iyice araştırılmalı.

Belki Ekran kartı yatırımı daha sonra kartların satışının yapılabilmesi açısından ve 3 yıl garanti durumundan daha mantıklı olabilirmiş.

Herkese bol kazanç dilerim.
newbie
Activity: 5
February 14, 2018, 11:10:31 AM
Deneyimlerini paylaşan arkadaşlardan genel olarak anladığım 3 temel ve altın kural Cheesy

1- Sabır
2- Piyasayı bilmeyen eş dost akrabadan uzak dur
3- İniş çıkışlarda heyecanlanma
Pages:
Jump to: