Adana Demirspor ilk maçta savunmada basit bir hata yaptıktan sonra gol yemişti. Cluj da maç boyunca skoru korumak için oynadı sonrasında. Adana Demirspor ilk maçta bence kötü oynamadı. Bugün basit ve hatasız oynamayı başarırlarsa maçı kazanabilirler. Cluj'u eleyebilecek güçte olduklarını ben de düşünüyorum. Cluj'un en önemli avantajı Avrupa kupalarındaki tecrübesiydi. Adana Demirspor bu konuda rakibine göre biraz dezavantajlıydı. Buna kıyasla bence ilk Avrupa maçına göre iyi bir oyun oynadı Adana Demirspor. Taraftarlar takımlarına verecekleri destek sayesinde bu dezavantajlı konuyu tersine çevirebilir bugün belki. Adana Demirspor'un Cluj'dan daha kötü bir takım olduğunu veya Cluj'u eleyemeyecek bir takım olduğunu düşünmüyorum hiç.
Her iki takımın maçı 21:00'da başlayacak. Ben TV 8,5'tan yayınlanacak olan Adana Demirspor maçını izleyeceğim.
İlk maçta biraz şansızdı iyi pozisyonlar yakaladı ama deplasmanda oldukları için yine de iyi skorlar döndüler. Hatta attıkları gol çok iyiydi. İlk maçta topuğuyla asist yapan Ndiaye bu maçta takımını 2-1 öne geçirdi.
Dakika 62'de Gravilon'un kırmızı görmesiyle tüm işler terse döndü. Çünkü maçı 1-0 önde götürüyordu Adana Demirspor. 68'de Cluf penaltı vuruşuyla durumu 1-1'e getirdi. Çok büyük bir fırsatı kaçıracağımızı düşündüm hem 10 kişi kaldık hem skor berabere geldi. Futbolun güzelliği burada başladı. Maçı uzatmalara kadar 1-1'lik skorla götürmeyi başaran Adana Demirspor Yusuf'un topu orta sahadan alıp çalımlarla ceza sahası üstüne getirirken aldığı faulle duran top kazandı. Ben direkt kaleye vuracağını sandım ama bir organizasyon yapmayı denedi Demirspor'lu topçular. Duran topu pas ile kullandıktan sonra rakipten seken top Ndiaye'nin önüne düştü ve takım 2-1 öne geçti. Tur bu şekilde geçilmiş oldu.
Seyircinin sahaya yabancı madde atması ve maçı etkilemesi gerçekten artık son vermemiz gereken bir davranış. Tamam futbolu çok seviyoruz ama bir ceza gelse ülke puanına ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda gereksiz ceza çekmiş oluruz. Bu şekilde puan lamaya devam edersen belki seneye bu ön elemeleri oynamayacağız. Her puanın önemli olduğu maçlarda taraftarların bazılarının böyle davranması kabul edilemez.
Adana Demirspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı ve bu avantajı en güzel şekilde kullanmak istiyorlar. Cluj gibi bir takımı elemeleri gruplara kalma ihtimallerini de arttırır. Konferans ligi elemelerinde en değerli 10 takımdan birisi Adana Demirspor. Umarım gruplara kalırlar ve ülkemize gereken puanı sağlarlar.
Cluj gibi bir takımı elemek büyük başarı. Bundan sonraki maçına Cluj'u elemiş bir takım olarak gitmek artı bir özgüven verir. Umarım gruplara kalırlar ve puan toplarlar. Adana sıcağında böyle bir performans gösteren Adana Demirspor'lu futbolcuları tebrik ederim.
İlk maçtan rahat bir skorla dönen ve ikinci maçta da puan kazanan Beşiktaş'ı da tebrik ederim. İki takımımız da kırmızı kart yedi ama sonraki turlarda çok fazla etkilemez.