Воно і не дивно. Якщо самі українці розуміють і відчувають усю необхідність донатів саме на армію, то з іноземцями в цьому плані все набагато складніше. По-перше, багато хто з них взагалі не розуміє, навіщо потрібні донати від населення, якщо передбачається, що ці «донати» і так присутні в якості податків. І що якщо армія не дотягує до якихось стандартів - то це вже проблема держави, а не людей. І хоч би як ти їм пояснював, що без цих громадських ініціатив є велика загроза - що щоденна у вигляді обстрілів, що більш глобальна у вигляді можливого захоплення територій - вони не чують цього, бо за їхніми поняттями «має бути» фінансування армії з податків. І на цьому все.
По-друге, деякі іноземці взагалі надають перевагу створенню ілюзії, що війни немає. Що у нас тут дамби самі по собі руйнуються, а мільйони людей переїжджають через якісь непридатні умови життя (а які, то краще не знати, занадто це все жахливо і concerns them a lot, too much stress). Але ж при цьому хочеться вважати себе добрими філантропами, тому і жертвують на гуманітарні ініціативи. Головне не згадувати про причини, які взагалі ці ініціативи зробили необхідністю.
Так, з форуму донатили. Я на початку війни робила пости з посиланнями на офіційні гаманці, просила туди кидати. Сама теж саме крипту скидала, причому не лише біткоїн, там приймали і ефір, і юздт. Добре, що здогадалися ці канали підключити, все таки крипту простіше скинути. Бо коли пишуть реквізити для свіфт-платежів, я завжди замислююся, чи залишаються ті, в кого такий метод не відбиває взагалі бажання донатити. Чекати бозна скільки, банк може заблокувати платіж та ще й кінські комісії.
У монобанку те саме є, що і в приваті. Зручно, але мені краще, наприклад, самій суму встановлювати і відправляти вручну, бо кожен раз різні є можливості задонатити.