Саме так, мені здається що є суттєва різниця, коли людина заходить на форум щоб поспілкуватись, і коли вона починає акцентувати увагу на великій кількості постів, щоб в підсумку отримати якийсь бонус. Підписна звісно виграє від цього, але участники навряд, всі хочуть той бонус, але отримають його одиниці, всі інші пробуйте наступного разу. Не у всіх бм такі напряги, є ті хто не буде видаляти учасника, якщо той пише більше на 1-2 пости більше від необхідного мінімуму, але оплата буде трохи меншою, адекватність ще присутня на форумі.
Хочу зауважити, що я нічого проти підписних не маю, я сама зараз беру участь в одній і вважаю, що можливість таким чином заробити якісь додаткові кошти, це дуже круто. Просто при цьому треба розмежовувати кількість і якісь постів, які люди пишуть, будучи в підписних. Я особисто вважаю, що написати більше 30 постів за тиждень, які дійсно варті того, аби їх хтось прочитав і дав якусь відповідь чи коментарі, майже неможливо. Є деякі учасники форуму з великим досвідом, або ті, хто робить якісь корисні штуки безпосередньо для форуму, от вони можуть писати і більшу кількість саме якісних постів. Ну але ж це точно не всі такі у доволі великій кількості підписних, які наразі тут представлені. Тому таке спонукання і заохочення від менеджерів виглядає для мене дивно, вони ж самі мають розуміти, що з однієї сторони таким чином наче краще просувається їхній продукт, але з іншої - пости їхніх підписантів з таким підходом будуть просто тонути в потоці того, що тут публікується.