Nasıl planları mevcut merak ettim şimdi. Elde gerçekten somut bir şeyler varsa dört gözle bekliyorum yapmalarını. Ancak her zamanki sözde kalan durumlardan biri olacaksa çok da heyecanlanmamak en iyisi olur. Bugünkü verilere göre, çok kısa bir süreliğine 8.59 görülüp yeniden 8.60 üzerine çıkmış. Acil adımlar atılmazsa 9 olmasını engelleyemeyecekler. Faiz artırarak düşürme gibi bir işe kalkışmazlar diye tahmin ediyorum, saçma olur. Reform niteliğinde adımlar gerekiyor.
Katılıyorum ciddi adımlar ve reformlar getirilmeli gidişin çıkmaza doğru olduğunu görmek bu kadar zor olmamalı alım gücü aşırı düştü her geçen seneyi arar olduk. Sayelerinde vatandaş bile ülkesine ülke parasına güvenmiyorken yabancı yatırımcı ne diye güvensin iş yapsın. Yabancı yatırımcı fırsat buldukça yerli markaları satın alıyor bçyle giderse yerli markadan çok yabancı markamız olacak.
Yabancı yatırımcıya güven ortamı sağlamak için yapılması gereken o kadar çok şey var ki. Her boş geçirdiğimiz gün daha da acı verici sonuçlara yol açacaktır. Ne yapmayı planlıyorlarsa çabuk yaparlar umarım. Eğer mantık dışı bir hareket ise de lütfen yapmasınlar. Yanlış atılan adımlar yüzünden TL yok oldu adeta. İthal edilen ürünlere (hemen hemen her şeye) zam üstüne zam geldi. Dediğiniz gibi her geçen sene, geride kalan yılları arar olduk.