15k'lardan 3-5 ayda 240k'ya gelmiş, btc uçmuş, bu dönemde düşmemesine şaşırmak gerekiyor. Dex hacim az, hacim olmadan en kral borsa olsan ne fayda! Tek ayakta tutan söylentiler söylentiler söylentiler... Söyleyince de kızıyorlar. 120kx100=12m satoshi biraz zor ama dolar bazında birkaç sene sonra belki.
Bence bittrex ya da polonun değerini ölçün, üzerine de balon için %100 koyun bakalım ne kadar ediyor Waves ile kıyaslıyalım.
Günlük 100k btc işlemden senede düz hesap 200 milyar dolar işlem olsa 0.015 fee desek 3 milyar dolar kar var bittrexte, üst limitten hesaplarsak
Amerika'daki vergi sistemini de göz önünde bulundurularak, masrafları vs 2 milyar dolara iner.
Waves günlük 1m dolar işlem desek hadi yıllık 500m dolar olsun, gerisini siz düşünün.
1 milyar dolar diyelim hadi arttı, 200/1 eder.
Yıllık kar 2 milyar dolar/200=10 milyon dolar
Waves ne kadar? 500 üstünde
Yıllık 50'de bir kâr yüzde 2
O halde Waves 500m dolar ise bittrex 100 milyar dolar eder (mi?)
Waves 100 dolara çıkarsa bittrex 2 trilyon dolar eder
Sonuç: Waves her sene btc artış hızından fazla işlem hacmi artmazsa büyüyen dev bir balon olur. Paranız dolar bazında belki artar ama btc hatırına artar.
Bunu sadece Waves için değil diğer borsa coinleri için de uygulayabilirsiniz.
Bol kazançlar
kazananlara diyeceğim: Allah bereket versin güle güle yemeyi nasip etsin, eski yorumlarımda waves'in pahalı olduğunu söylemiştim bir ara, işin gerçeği şimdi daha da pahalı ancak bir ay öncesinde 5-7 dolardan 3 dolara gerilediğini bilmeyen 120k'dan 35k'ya indiğini görmeyen bazıları şimdi 14-15 doları gördü diye "nerdesiniz wavese bok atanlar" şeklinde çağrılarını görünce bir iki kelam edeyim dedim. aynı şekilde dibi gördüğünde de ucuz olduğunu "öldü bitti" diyenlerin de yanıldığını ifade etmiştim. marketcap büyümesi etkisiyle en bilinen coinlerde hissedilir derecede özellikle dolar bazlı artışlar olduğundan waves de bundan nasibini aldı. özellikle türkler ve doğal olarak ruslar arasında yaygın bir coin ancak yukarıdaki hesaplamalarda pek de bir değişiklik olduğunu (oransal olarak) sanmıyorum. öncelikle btc bazında eski değerine ulaşamadı, ikincisi bir süredir takip etmemekle birlikte hâli hazırda bir büyük gelişme olmadı bildiğim kadarıyla. yani tamamen konjonktürel, btc'den taşan paranın waves'in doğal satoshi bazlı hareketiyle denk gelmesi sonucu bir fiyat bazlı artış olduğunu düşünüyorum. waves de tıpkı diğer coinler-tokenlar gibi btc bazlı hareketler yapıyor, btc'nin olağanüstü artışıyla o hareketlerin denk gelmesi fiyatı buralara getirdi kanaatindeyim. yoksa waves dex'in 100 milyar dolar işlem hacmi falan yok ortada! hemen herkesin dediği "balon" kısmına yavaş yavaş giriliyor yarın bir gün tekrar 3-5 dolar olursa da bu defa "waves öldü" diyenler türer. o yüzden kimse kimseye çamur-laf atmadan kazanmaya bakalım, herkese bol kazançlar. ytd
Balon yok ortada, btc balon değil ama waves mi balon. Herkes alım yapıyor deli gibi çok fazla satışta olduğu için daha doğrusu uzun zamandır bekleyen kitle kalabalık senin dediğin gibi olsaydı çoktan patlardı bu fiyat.
Fiyatı henüz artmadı bekle gör artacak mı azalacak mı ondan sonra konuşuruz şimdi ne yazsam olmayacak sen farklı bakıyorsun ben farklı. Kullanım yok ki fiyat artsın millet bitcoin gönderiyordu işlem yapamıyordu. Kullanım olmaz dersen ona bir şey demem bunu da zaman gösterecek neyin ne olacağını bilemem bitcoin gibi sorunlu ve eskide kalmış madencilik sistemi en başı çekiyorsa mantık yürütmem mümkün değil al sana gerçek balon, sürüye uyma hareketleri. Biraz daha zaman gerekiyor ondan sonra ak mı kara mı ortaya çıkacak kullanılmazsa tutulmaya devam ederse sen haklı çıkacaksın.
Hocam btc kısa zamanda bu kadar artmasaydı waves belki satoshi bazında da artardı ve yeni bir rekor gelebilirdi ama herşey biraz da algıyla ilgili! tamam waves güzel coin, smart contrat-yeni dex vs şu bu ama zorlamayla da bir yere kadar, belki bir delilik yapıp 40-50 doları da görebilir kısa zamanda, ortam müsait şu an ki daha önce gördüğü btc bazlı fiyatları görmesi yeterli (240k'lar)
piyasada sanallıkla gerçeklik arasında gidip-gelen bir durum olduğunu hepimizin anlaması gerekiyor. bugün dünyanın en bilinen reel şirketleri dahi örneğin hp markası 22 milyar dolar değerinde! yani şu an yazdığım pc'yi üreten, yazıcısından çıktı aldığım ıvır-zıvır yüzlerce REEL ürünü olan markanın toplam ederi-değeri 22 MİLYAR DOLAR! o kadar! şimdi diyeceksiniz ki ripple niye 20 milyar dolar!? bilmiyorum açık ve net bilmiyorum
yılların IBM'i 142 milyar dolar, ethereum 70 milyar dolara dayandı!!! tamam blockchain geleceğin teknolojisi ama bunlar da bugünün teknolojisi! yani biraz birbirini gazlayan bir durum var ortada, hepsi de dönüp dolaşıp btc'ye geliyor. neden? dünyada 16.739.312 BTC var, herkes "bende de 1 dene olsun" diye diye bir de haberlerde fazla göründü bu aralar, abd'de borsalara girdi falan!
btc çok artınca altcoinler tepe taklak oldu, sonra altcoinler dedi ki "uleyn daha geçen ay şu kadar satoshi idim bu kadar aşşaaa gelemem" birden düşüşün düzeltmesini yaptılar. yani aslında para eden bir btc var bir de vitalik smart contrat falan ethereum gerisi düzene ayak uydurdu. yoksa gerçek dünyada öyle bir para edecek ÜRÜN falan yok henüz birçoğunda!
normal bir piyasada beklenti satın alınır (yakın-orta vade gelecekteki), "ederi-edebileceği" neyse o olur, burası afedersiniz birbiriyle sidik yarıştıran projelerle dolu! biri "dogecoin bile 400m dolarsa ben BEŞYÜZMİLYONDOLAR olacam uleyn" diyor öteki gün içerisinde 10 MİLYAR DOLAR artıyor rakamla 10.000.000.000 amerikan doları! ama bi yerde patlar bu! sağlıksız bir durum maalesef...benim BAT da garip köşeye çekilmiş halbuki geleceğin google'ı Forbes’un 2016’da yayınladığı bilgilere göre google– Piyasa değeri: 500 milyar dolar, bu yıl 800 milyar doları geçmişti galiba ee bu BAT da oluversin 100 milyar dolarcık!!!
Market hacmi ile şirketlerin değeri aynı mı. Market hacmine göre değerlendirme yapılıyor ve piyasanın büyüklüğünden dem vuruyorlar işte bu çok yanlış.
Kullanım oranı nedir? Kullanım yok ama market değeri uçmuş durumda işte bu korkutucu, gerçekleri söylemek yerine piyasa şu kadar değerlendi diyoruz genelde. Gerçekleri duymak hoşumuza gitmiyor.
Hepimiz genelde para kazanmak için buradayız yani %90 para diyelim veya %80 diyebiliriz. Bazıların ki tamamen duygusal.
İyi ama hem paramızı kazanalım ama gerçekçi olmayı da elden bırakmayalım, bu ikisi bir arada çok iyi gider. İşte bu sebeplerden dolayı waves veya herhangi bir x coin bizi şaşırtabilir zaten her gün görebiliyoruz.
Waves şu an btc nin ilk yıllarında ki hareketleri yapıyor yani kullanıma göre değer biçiliyor ama böyle kalacak değil. Kullanım oranına bakarsak büyük bir potansiyel var. Reklam tarafı var, pump tarafı var marka tarafı var, anlaşmalar projeler var cüzdanı olan sıradan bir coin değil ki. Merkezsiz yapısı var, digilira var. Var oğlu var yani daha ne gerekiyor. Bir sorum olacak ether olmasaydı sizce waves neler yapabilirdi? Piyasanın büyüdüğünü düşündüğümüz de işte ben diyorum ki çok sağlam coin'ler çıkmadığı sürece waves'de market değeri olarak ilk 10 da kolayca yer alabilir. Sağlam projeler çıkmayacak mı elbette çıkacak ama burada zaman çok önemli.
2 yıl değilde 4-5 yıl sonra waves belki çok yükselecek diyenlerin olumsuz olan bu görüşlerine hiç katılmıyorum çünkü 4-5 yıl sonra yükselmesini değil düşmesini beklerim. 2 yılda bir yerlere gelememişse daha sonra gelmesi büyük şans eseri olacaktır. Nice projeler coin'ler unutulup gitmiştir. Sürekli gelişmeye devam ederse kullanım alanları oluşursa çıkacak rakiplerinin gerisine düşerek unutulmazsa evet 5 yıl sonra kalıcı olacaktır. Aynı risk ethereum için de var hatta bitcoin için de var. Değişmeyen tek şeyin değişimin kendisi olduğunu lütfen unutmayalım.
Seneye Putin Sasha'ya gel oğlum buraya nedir bu waves dese bak fiyata nasıl uçuyor. Belki de Vitalik olmasaydı Sasha olacaktı bu şansı yakalayan.
Bir diğer konu vardı değinmek istediğim ama genişçe yer vermek istiyorum sonra değinirim. Kısaca değineyim, şu olacak bu olacak, olabilir olamaz gibi sözler bilgimizi göstermiyor. Bence bu forumda rekor kırılmıştır tahmin yürütme bakımından, yüzde kaçının tuttuğunu tahmin etmemi istersen %74 ü doğru tutmuştur diyemem ama çok azının gerçekleştiğine eminim.