Pages:
Author

Topic: Zorunlu eğitim 12 yıl olmalı mı olmamalı mı? - page 2. (Read 505 times)

member
Activity: 294
Merit: 10
zorunlu eğitimden öte alana göre eğitim verilmeli. biz de aldık bu eğitimi aynı şeyler döndürüle döndürüle anlatıldı yıllarca. mühendis olacak adam ona göre eğitim almaya başlamalı daha o çağlardan.
jr. member
Activity: 154
Merit: 1
Zorunlu eğitimin kaç yıl olmasından ziyade zorunlu eğitim yılları boyunca öğrenciye ne kazandırıldığına bakılmalı. Bu dönem öğrenciyi en kısa zaman zarfında ilgi duyduğu alana yönlendirme zamanı olmalı .Bu zamanda 2-3 yıl bile olabilir. Bu tesbit yapılır yapılmazda ilgili alanında eğitime başlatılmalı. şte esas zorunlu eğitim zamanıda buradan başlamalı. Adam gibi adam yetişmeli.
member
Activity: 308
Merit: 11
yıldan ziyade çocuklar aynı tip eğitim sürecinden geçmemeki. sayısal sözel eşit ağırlık gibi sınıflamalar bile çok genel. küçük yaşta eğilim ve yatkınlıkları belirlenip ona göre eğitim verilmeli. süreyle oynamaktan çok daha büyük katkısı olur bu sistemin.

keşke öyle olsa da onun için toplumsal bir bilinç gerekiyor. Şu anda bile şaçma bir şekilde zeki ve başarılı öğrenciler sayısala, orta başarıdaki öğrenciler eşit ağırlığa, daha başarısız gibi görünen öğrenciler ise sözele yönlendiriliyor. Tamamen saçmalıktır bu. zamanında avukat olmayı düşünürken sırf eşit ağırlık sınıflarına gitmeyeyim diye hukuku düşünmemiştim. En önemlisi mühendislik sayısaldır anlarım da tıp bölümlerinin sayısalda ne işi var? biyolojinin sayısalla ne alakası var. Tamam fen bilimlerine giriyor olabilir ama sayısal değildir.
jr. member
Activity: 462
yıldan ziyade çocuklar aynı tip eğitim sürecinden geçmemeki. sayısal sözel eşit ağırlık gibi sınıflamalar bile çok genel. küçük yaşta eğilim ve yatkınlıkları belirlenip ona göre eğitim verilmeli. süreyle oynamaktan çok daha büyük katkısı olur bu sistemin.
V.
newbie
Activity: 20
Merit: 0
12 yıl zorunlu olması normal bence bu konu çok da kurcalanmamalı diye düşünüyorum. En azından disiplini öğrenirler.
newbie
Activity: 70
bana kalırsa zorunlu olsun. özellikle şu sıra pek çok genç okulu bırakıp saçma sapan şeyler yapıyor. özellikle lise tayfa arasında müthiş oranda sigara içme alışkanlığı var. belki zorunlu eğitim engeller bunu.
newbie
Activity: 140
hangi eğitim önce onu bir netleştirelim derim. imam hatipler buna dahil mi mesela? meslek lisesi dersen ona varım. adı üstünde meslek edindirecek okullar bunlar. ben şahsen ülkenin bu kadar imama ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. sonra arkeologlar gibi ülkenin 120 yıl yetecek kadar imam stoğu olmasın da...

Ben imam hatip lisesine okul bile diyemiyorum. Sadece imam hatipler değil ailelerin paralarını ve çocukların zamanlarını çalan özel liselerinde çoğu imam hatipler gibi vasıfsız okullar.
newbie
hangi eğitim önce onu bir netleştirelim derim. imam hatipler buna dahil mi mesela? meslek lisesi dersen ona varım. adı üstünde meslek edindirecek okullar bunlar. ben şahsen ülkenin bu kadar imama ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. sonra arkeologlar gibi ülkenin 120 yıl yetecek kadar imam stoğu olmasın da...
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
önemli olan boyu değil işlevi demişler ya aynı onun gibi burada kaliteyi sağladıktan sonra sayıların pek önemi yok. O kalitenin içinde en uygun yıl bulunur zaten. Bizim öncelikle kalite üstüne çalışmamız gerekiyor.
newbie
Activity: 152
eğitimin kaç sene olduğunun bir önemi yok.eğitimin kalitesinin önemi var.bizim eğitim sistemimiz gibi eğitimi 50 sene versen yine bir şey olmaz..
newbie
Activity: 210
bunun artıları ve eksileri olacaktır.toplum açısından eğitim verilmesi tabi önemli ama eğitime kapalı bireylere de ne yaparsanız yapın eğitmek imkansız oluyor.okullara yük olacak çok öğrenci olacaktır.
jr. member
Activity: 252
Merit: 3
okuma yazma öğretildikten sonra gerisinin zorunlu olmasını istemiyorum ben açıkçası. Eğer çocuk okuyacaksa okusun. Okumayacaksa da kendisini geliştirmeye baksın. Erken yaşta da öğrencinin eğilimini bulup ona göre eğitim devam etmeli. Hem bu sayede okumuş cahil kişi sayısı azalacaktır. Sevmediği işi yapmak zorunda olan kişi sayısı da azalacaktır.

aileler yeterince bilinçli olsa senin dediğine hak veririm ama aileler bilinçli değil. özellikle doğu bölgelerinde 2. sınıftan sonra kız çocukları okuldan alınır ve daha fazla baskılanır. eğitimsiz kalan çocuklara her türlü eziyetler yapılır. okul sadece eğitim vermenin yanı sıra diğer çocuklarla hocalarla beraber çocukların ufku açılır. kayserinin köyünde yetişmiş okul görmemiş bir genç ile üniversitesini istanbulda okumuş ve yurtdışını görmüş bir gencin düşünceleri arasında çok fark olacaktır. bu arada şehirleri öylesine söyledim kayseriyi kötülemek için falan değil yanlış anlaşılmasın.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 294
Olmamalı diye düşünüyorum ben. Okumak isteyen zaten okur zorunlu olmasa bile bir şey yapmak istemeyeni niye zorluyoruz ki ? Zorlasak da sonuç değişmez yani.
newbie
Activity: 44
okuma yazma öğretildikten sonra gerisinin zorunlu olmasını istemiyorum ben açıkçası. Eğer çocuk okuyacaksa okusun. Okumayacaksa da kendisini geliştirmeye baksın. Erken yaşta da öğrencinin eğilimini bulup ona göre eğitim devam etmeli. Hem bu sayede okumuş cahil kişi sayısı azalacaktır. Sevmediği işi yapmak zorunda olan kişi sayısı da azalacaktır.
newbie
Activity: 20
Zorunlu oldukça kalite daha da düşüyor. Çünkü hocalara da bu çocukları geçirmek zorundasın deniliyor ve bir çok şeyi bilmese bile okulu bitirtiyorlar. Ayrıca 12 yıl boyunca zorla eğitim görmüş kişi artık çıraklık çağını geçmiştir ve diğer arkadaşlarına da bakarak üniversiteye gitmek zorunda hissetmiştir kendisini. Bunlar da ister istemez okumuş cahilleri ve ülkeye katkısı gittikçe azalan insanlar oluşturuyor.
newbie
bence 12 yıl olmalı fakat eğitim sistemi değişmeli. doktor olacak adamın sivastaki ilk camiyi bilmesinin, matematik öğretmeni olacak kişinin lizozumu derinlemesine öğrenmesinin bir yararı yok.
jr. member
Activity: 294
Merit: 5
20 yıl olsun zorunlu eğitim. yaş zaten 26 olur. sonrada 1 yıllık askerliği düşünürsek kağıt üzerindeki işsizlik oranı rahatlıkla tek hanelere düşer. bence bunu düşünsünler.
newbie
Activity: 238
Zorunlu eğitimin 12 yıl olup olmamasından ziyade, Türkiye'de eğitim sistemi bir türlü düzene girmedi. Her gelen bu böyle olmaz, şöyle olur deyip inşaatı yeniden inşa etmeye çalışıyor. Mevcut sistemin üzerinde ne gibi iyileştirmeler yapabiliriz şeklinde düşünce olmadığı sürece, eğitim sistemi düzene zor girer.

amaçları mevcut sistemi düzelme değil kendi çıkarları doğrultusunda sistemi tekrar yapılandırmak. onlarda bilmiyor mu sanki eğitim sistemini çökerttiklerini. hatayla bile olsa bu kadar bozulamazdı bu sistem.
jr. member
Activity: 85
Zorunlu eğitimin 12 yıl olup olmamasından ziyade, Türkiye'de eğitim sistemi bir türlü düzene girmedi. Her gelen bu böyle olmaz, şöyle olur deyip inşaatı yeniden inşa etmeye çalışıyor. Mevcut sistemin üzerinde ne gibi iyileştirmeler yapabiliriz şeklinde düşünce olmadığı sürece, eğitim sistemi düzene zor girer.
newbie
Activity: 140
evet 12 yıl olması gayet iyi. hatta sanayi ile entegre edilmiş meslek liseleri ve üniversitelerde zorunlu olsun ama hepsinden önce eğitim olsun. sadece zaman öldürmesin çocuklar.
Pages:
Jump to: