Pages:
Author

Topic: Zorunlu eğitim 12 yıl olmalı mı olmamalı mı? - page 3. (Read 505 times)

newbie
Activity: 32
Merit: 0
Okumak istemeyen birine ister 12 olsun ister 16 isterse 8 fark etmez okusa da bir şey değişmiyor yani zorla olduktan sonra.
newbie
Activity: 77
zorunlu eğitimin 12 olması ya da olmaması sorusu herhangi bir sorunu çözecek nitelikte cevaplar vermez bize. şu an kalifiye eleman bulma sorunu yaşayan ilk 10 ülke arasındayız. tümör gibi artan imam hatip liseleri açmak yerine meslek liselerine ağırlık verilmesi gerekiyor. asıl sorun burada bence.
newbie
Activity: 81
eğitimin içi boş olduktan sonra 30 yıl yapsanız bir şey fark eder mi? öncelikli olarak müfredatın, sistemin ve en önemlisi öğretmenlerin ta kendisinin (düşünce yapısı ve donanım) değişmesi gerek. kalitesiz, boş bir eğitici okulun ilk yıllarında öğrenciyi okuldan eğitimden soğutuyor.
jr. member
Activity: 168
Merit: 1
Bu aistemle okula gitmek bile saçma eğitim diyince sadece türkçe matematk vs gibi şeylerle dolduruyolar çocukların kafalarını ahlak toplumsal davranış gibi şeylerde öğretilmeli

keşke o doldurulan bilgiler de kaliteli ve düzenli bir şekilde verilse. bilgileri sadece ezberleterek çocukları soru kitaplarına, denemelere gömüyorlar.
ezberletsinler bakalım sinüsleri kosinüsleri.
newbie
Activity: 77
Okul ve eğitim tabiki aşırı derecede önemli ama 12 yıl mevzusu örgün eğitim için şart.
newbie
Activity: 13
Bu aistemle okula gitmek bile saçma eğitim diyince sadece türkçe matematk vs gibi şeylerle dolduruyolar çocukların kafalarını ahlak toplumsal davranış gibi şeylerde öğretilmeli
member
Activity: 210
Merit: 10
Kesinlikle olmali fakat sistem bu sekilde olmamali. Egitim sistemi bastan sona degistirilmeli cocuklarin kafasini gereksiz bilgilerle doldurmak cok bir ise yaramiyor bence.
sr. member
Activity: 588
Merit: 251
Olmalı olmaması bu yüzyılda zaten garip karşılanmalı ama insanlara uzun süre eğitim verip sonra işsiz bırakılacak bir eğitim içeriği olmamalı ihtiyaçlara göre eğitim içeriği düzenlenmeli yani eğitim sonunda  meyve alınmalı.
newbie
Activity: 70
Olmalı ancak eğitim sistemi değiştirilmeli ve bir daha değiştirilmemeli bu eğitim sistemiyle olmamalı olsa da bir şey olmuyor zaten.
copper member
Activity: 224
Merit: 1
Eğitim sistemi boktan. Ve bu sistemde 12 yıl zorunlu eğitim tamamen saçma. 12 yıl eğitim sistemi kesinlikle değiştirilmeli. Yoksa yakında usta bulamayacağız.
member
Activity: 308
Merit: 11
Hele bu sisteme göre kesinlikle lise zorunlu olmamalı. Farkındaysanız sırf o yaptıkları imam hatipleri doldurabilmek için tercih şeklini değiştirdiler.
5 tercih hakkı sadece 3 tanesi aynı tip okul olabilir. Eğer tercih ettiği Anadolu liselerine yerleşemezse  ya imam hatip ya meslek ya da özel lisede okumak zorunda kalacak.
newbie
Activity: 217
olabilir belki bu sayede çocuk işçi sayısında bir azalma olur ve kesinlikle o yaşlarda ki bir çocuğun dışarıda olmasındansa okulda olması daha iyidir.
newbie
Activity: 56
Eğitimin kötüsü olur mu hocam ? bence sadece sistem yanlış olabilir. 12 Yıl olması tabiki daha iyi lakin sistemde sorun var
newbie
Activity: 32
12 yıl zorunlu eğitim geldi geleli meslek dallarında yetiştirilcek çırak kalfa kalmadı resmen herkes okucak die birşey yok ki bnde bir okulöncesi öğretmeniyim keşke elimde bir zanaatım olsaymış işsiz işte
newbie
Activity: 15
Liseyi zorunlu yapmalarına karşıyım nedne derseniz gerçekden herşey üniversiteli olmak değil bn ögretmen oldumda noldu sanayide o kadar çok iş bilen adam arıyolarki ve gayet iyi paralara..Bırakın isteyen okusun isteyen çalışsın esnaf olsun
newbie
Activity: 161
zorla güzellik olmaz..okumayacak adam zaten okumaz keza okuyacak adam da ne olursa olsun okur.biz okumanın önemini aşılamaya çalışmalıyız..
newbie
Activity: 224
kesinlikle olmalı ama istisnai durumlar göz önünde bulundurularak düzenlenmeli.biz toplum olarak zaten kendimiz okumuyoruz bari bu sayede maruz kalırız.
newbie
Activity: 59
Eğitim kaliteli olmadiktan sonra zorunlu olsa ne olmasa ne.
jr. member
Activity: 252
Merit: 3
ortada eğitim mi var da zorunlu eğitimden bahsediyoruz. Önemli olan önce eğitim yapılsın sonra süresi tartışılır. Şu anda gençlerin beynini boş beleş bilgilerle doldurmaktan başka bir şey yapılmıyor.
member
Activity: 994
Merit: 20
Açıkçası bir insan gerçekten zeki ise üniversite,lise okumadan bile neler neler başarabiliyor. O yüzden bu konunun tartışmaya açık olduğunu düşünüyorum.
Pages:
Jump to: