Pages:
Author

Topic: Zorunlu eğitim 12 yıl olmalı mı olmamalı mı? - page 6. (Read 505 times)

full member
Activity: 434
Merit: 112
zorunlu 12 yılı geçtim 50 yıl da olsa 4 yılda olsa bu şekilde bir eğitim sistemi ile bi b.k olmaz.
tedx konferansında izlemiştim sanırım veya başka biyerde tam hatırlamıyorum da çok hoşuma gitti.

bu eğitim konusunda gelişmiş ülkelerde diyor ki;
çocuk okuma yazma falan öğrendi sonra bakıyorlarmış neye yatkınlığı var. edebiyat konusunda ilgisimi var çat edebiyat dersi aldırıyorlarmış ha bizdeki gibi şu kitabı kim yazmış ne zaman yazmış mefailü falan değil. edebiyatın özünü veriyorlarmış
müzik mi. müzik eğitimi aldırıyorlarmış gitar yan flüt falan
spor mu? spor türüne göre kamplara götürülüyormuş
matematik mi matematik ile ilgili ders almaya başlıyormuş.
daha çocukluktan en iyisi olması için hazırlıyorlar. ona göre eğitiyorlar.

bizde?
türkçesi iyi matematiği kötü. matematik dersi.
müzik spor resim ise bizim oğlan serseri olacak
teknik alanlar mı okumazsa gönderilir zaten ona.

en büyük hayal. doktor olsun avukat savcı mühendis olsun. bi bok olmaz. bu kafayla bi bok olmaz.
sen çocuğuna derslerin kötü giderse sanayiye gidersin artık demeyle çocuk sanayiye gönderilmez. meslek okullarından korkutulmaz.

newbie
Activity: 12
Merit: 0
Herkes okuyacağına meslek eğitimlerine yönlendirilebilir imamdan çok  çalışacak ara elemana ihtiyaç var.
jr. member
Activity: 106
Merit: 2
Arkadaşlar şu kafadan çıkmalıyız artık,herkes okumak zorunda değil.bide bizde eğitim mi varda eğitimden bahsediyoruz 12 yıl olmuşları ezberleterek geçen bir süreç.
newbie
Activity: 17
Zorunluyken gitmiyorlar her fırsatta kaçıyorlar ama 12 yıl değilde 8 yıl olmalıydı.Okumak istemeyen öğrenciler hocalarının arkadaşlarının burnundan getiriyor.
Arkadaşa tamamen katılıyorum haklı bence
newbie
Activity: 30
Zorunluyken gitmiyorlar her fırsatta kaçıyorlar ama 12 yıl değilde 8 yıl olmalıydı.Okumak istemeyen öğrenciler hocalarının arkadaşlarının burnundan getiriyor.
member
Activity: 1022
Merit: 10
Hem olmalı hem olmamalı diyeceğim ama garip olacak biraz.  Grin Olabilir ve bu sayede üniversite mezunu insan sayısı artmış olur.Olmayadabilir çünkü liseden sonra üniversite okumadan orjinal fikirleriyle çok iyi yerlere gelen insanlar da görülüyor.İş kafanı iyi kullanmaya bakıyor.
newbie
Activity: 126
bence eğitim yaygınlaştıkça değersizleşiyor kalifiye eleman bulunamıyor bence gereksiz düzenleme
full member
Activity: 350
Merit: 100
bence olmamalı kardeşim, 8 yıl kafi, isteyen okusun istemeyen zaten okulda müdürü falan bıçaklıyor sanki görmedik haberlerde
newbie
Activity: 252
insanların vaktini ömrünü buralarda tüketiyorsunuz daha sonra insanlar hayata atıldıklarında ve düzen kurduklarında bakıyorlar yaşları 30-32 olmuş.bence çok geç bazı şeyler için.kesinlikle üni. bile dahil zamanı daraltılmalı
member
Activity: 196
Eğitimde kalite çağdaşlık yerlerde sürünüyor. Gençleri heba ediyoruz.
newbie
Activity: 50
Egitim sistemimiz degismedikce  8 yil veya 12 yil olmus ne farkeder egitimin kalitesi onemli, evet toplumun egitim seviyesinin yukselmesi gerekiyor ama dedigim gibi  lise mezunlarinin  universiteye gidemiyorsa. is bulabilmesi lazim bu turde bir sistem gerekli. avrupa da sistem boyle isliyor.
member
Merit: 12
otisbey
Zorunlu eğitim 12 yıl olmalı mı olmamalı mı? Ne düşünüyorsunuz

olmamlı çok büyük bi süreç okumak istemeyen için
sr. member
Activity: 266
Merit: 271
Olmalı ama, liselerde ilgi ve yeteneklerine göre bölüm seçebilecekleri bir sistem olsa okusunlar 12 yıl, sonra yine ilgi ve yeteneğe göre bi üniversite. 12 yıl eğitim 18 yaş demek, 18 yaşından önce herhangi bir çocuğun çalışması taraftarı değilim, o yüzden okula gitsinler.
newbie
Bir yandan olmalı bir yandan da olmamalı. Zorunlu olmasa okula gidemeyecek birçok çocuk var. Zorunlu olduğu halde cümle kuramayan çocuklar lise okumak zorunda kalıyor.. o yaştan sonra hangi mesleğe sahip olabilir? Okulla alakası olmayan çocuklar diğerlerinin de eğitim kalitesini düşürüyor ama dediğim gibi zorunlu olmasa özellikle kızlarını okula göndermeyecek o kadar çok aile var ki!
full member
Merit: 100
EndChain - Complete Logistical Solution
Bence çok gereksiz herkes okursa iş sorunu bir çok sorun olmaya başlayacak 8 yıl yeterli en az lise okumalı .
sr. member
Activity: 672
Merit: 251
Önemli olan eğitimin süresi değil kalitesidir. Zorunlu eğitim isterse 24 sene olsun, nitelikli bir eğitim süreci öğrencilere yaşatılmadıkça topluma bir fayda sağlamaz. Bu sebeple eğitim yılı değil, kalitesi artırılmalı.
legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
Bu eğitim sistemi ile olsa ne olur olmasa ne olur? Liseyi örgün okumasa bile en azından açık lise ile tamamlaması zorunluluk olmalıdır.
Şahsen ben ilkokul birinci sınıftan beri hiç adapte olamadım hayatımda hiç ders çalıştığımı hatırlamıyorum ama notlarım hep yüksek oldu Smiley
member
Activity: 252
bana görede eğitim olmalı ama küçük yaştaki çocukların boynuna ağır yükler yüklenmeden .çocuk önce çocukluğunu yaşamalı  okula başlar başlamaz ödevlerle eğitilmemeli. koşmalı oynamalı çocuk bu arkadaş robot değil.
newbie
Activity: 5
Zorunlu egitim degilde genel olarak egitim 8-10 yil olmali sanki cok basarili bir sistem varmis gibi insanlarin yillarini harcamalari hos degil. En azindan erkenden bitirir ilgi alanlarina gore bir isle ugrasirlar. Bu kadar yilini harcayip birde ygs lys vs. ugrasip, universite ve en son gelinen noktada istenen basari olmayinca cocuklarin psikolojisi bozuluyor.
member
W12 – Blockchain protocol
Eğitim olmalıda çocuklarımız yarış atı gibi yetiştiriliyor sistemden dolayı çevreyle ilgileri yoktur sürekli ders ders
Ayrıca herkes okuyacak diye birşey de yok herksei ilgi alanı farklı
Pages:
Jump to: