Pages:
Author

Topic: Zorunlu eğitim 12 yıl olmalı mı olmamalı mı? - page 4. (Read 505 times)

jr. member
Activity: 154
Merit: 3
Her insan mühendis doktor savcı vs olmak zorunda değil. Para sadece bu sektörlerde yok. Çocuk okumak isteniyorsa bir mesleğe yönlendirilsin. Zorunlu okuma oldukça eğitim kalitesi düşüyor ve çocuklar da ister istemez ise yarar veya yaramaz bölümlerde okumak zorunda kalıyor.
Her meslek işe yarar tabi lakin sen ihtiyacın olmadığı bir bölümü her üniversitede açarsan kontenjanını 200 yaparsan oradan çıkanlar bir işe yaramaz.
jr. member
Activity: 252
Merit: 5
Kesinlikle zorunlu egitim 12 yil hatta uzeri bile olabilir fakat yapilmasi gereken egitim bu degil. Yili degil sistemin kendisinin degistirilmesi gerekiyor.
newbie
Activity: 28
Merit: 0
12 yıl olsa çok kötü olur
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
bu eğitim sistemi ile isterse 30 yıllık zorunlu eğitim olsun yine bir bok olmaz. isterse 6 yıl olsun yine değişen pek bir şey olmaz. biz sayılara çok takılıyoruz.
işte 500 tane üniversite açtık, 5000 tane lise açtık 30bin derslik inşa ettik. ee sayıların ne önemi var? sayılara bakacaksak PİSA'nın sayılarına bakın.

eğitim sistemi 3 5 ay düşünülerek veya birkaç cümle ile oturtulacak bir sistem değil. Eğitim alanında çığır açmış ülkelere profesörler, eğitimciler, psikologlar, doktorlar, büyük sanayi firmaları temsilcileri, sosyologlar vb insanların gönderilerek oraları inceleyecekler. daha sonra ortaklaşa fikir alış verişi ile altyapısı oluşturularak şekillendirilecek.
belki 3 yıl sürecek ama babalar gibi bir sistem olacak.
full member
Activity: 840
Merit: 111
Zorunlu olmamalı ama ilk 8 yıl zorunlu olmalı 12 yıl çok uzun süre.
Zorunlu eğitim olduğu sürece eğitim standartları düşer okumak isteyen okusun dayatma ile adam oldurulmaz.
newbie
Activity: 42
Bence cok uzun bir zaman dilimi olmamali
newbie
Activity: 98
Genel bir zorunlu eğitim 12 sene olmamalı. Ama ilgiye dayalı zorunlu eğitim olabilir belki
newbie
Activity: 84
12 yıl okuyan kişide aynı okumayan da aynı herkes değil ama çoğu okuyan kişilerde yaşanır bu durum okumak güzeldir hedefını belirlediğin sürece saygılarımla.
newbie
Activity: 280

education is a very important foundation of a person's personality, but it's also impossible to overestimate it! Already there is an oversupply of higher education in various countries. I think that the education system needs to be reformed, those who need real technical knowledge can be trained additionally.
full member
Activity: 182
Merit: 100
Eğitim anne karnında başlar. Sonradan olmaz.
sr. member
Activity: 370
Merit: 250
8 yıl bile çok bana kalırsa, bizim ülkede ki bir kesim andavallar boşuna sıra zaptediyor bu adamların kafasına yüklesen bilgileri bu adamlar yine değişmez bana kalırsa.
member
Activity: 280
Merit: 10
12 yıl olmalı ve 12 yıl modern bilimsel eğitim verilmeli.
newbie
Activity: 70
Eğitim Sistemi Degişmediği Sürece 30 Yılda Olsa 5 Yılda Olsa Hiç Bişi Fark Etmicek Öncelikle Sistem Değişecek Şafak Operasyonuna Gider Gibi Okula Gidiyolar Kim Mutlu Olur Bunlardan Saçma Sapan Hocalar Hİç Bir Bİlgisi Olmayıp Kitapdan Okuyup Okuyup Geçen Hocalar Bunlar Yerine Yani Sadece Okuyup Anlatma Yerine Uygulamalı Dersler Getirilmeli ..
newbie
Activity: 42
abi meraklı olmayan işin kolayına kaçan bi toplumda zorunlu olmassa ortalığı kan götürür.
jr. member
Activity: 203
Merit: 1
kesinlikle olmalı yoksa ülkenin gideceği durum çok kötü
newbie
Activity: 224
olmalı, çoğu kimsenin nasılsa dışarıda bir şey okuyacağı yok hiç değilse bir süre daha maruz kalır
member
Activity: 98
"Highest ROI crypto infrastructure"
Eğitim kalitesiz olduktan sonra süresinin pek önemi kalmıyor aslında. Eğitim 12 yıl olursa sonunda insanlar bir meslek sahibi olmuş olmalı. Din okulları değil meslek okulları açılmalı ki aptallar toplumu haline gelmeyelim.
member
Activity: 238
Merit: 14
eğitimin içi boşaltıldığı için 12 yıl 15 yıl fark etmiyor artık...acaba çocuğum cinsel tacize uğrar mı hocası döver mi tarikatlar cemaatlere karışıpta beyni yıkanır mı endişesi var artık

hadi zengine hayat her yerde kolay yollarsın özel okula ünlü bir kolleje.... ama garibanın çocuğu ne olacak ?
full member
Activity: 230
Merit: 100
Bence olmalı çünkü bizim türkiye nin en üst seviyeye kadar okumalıyız ki başarılı olalım...
member
Activity: 65
Eğitim toptan değişsin. Ülkemize hayrı kalmadı. Modern eğitim istiyoruz.
Pages:
Jump to: