Ben bu konuda cahilmişim, daha doğrusu benim telefonum sanırım tırtmış veya update etmemişim, bayadır var olan bir uygulamayla tanıştım bu deprem sayesinde. Android telefon "aman dikkat deprem olabilir!!" diye uyarı veriyormuş, ne kadar önceden veriyor ne kadar sonradan bilmiyorum, uyuyodum dümdüz ve bi anda ne telefon çalması, ne sms, ne whatsapp, baya gürültülü çok yabancı bir sesle resmen "bağırdı" telefon. Hemen aldım baktım, ulan bu ne nükleer mi geliyor bu nasıl ses diye, deprem olduğunu görünce hemen evin kapısına (apartmanın değil dairenin) çıkıp tam kapı aralığında durdum, artık doğru muydu değil miydi akıllı bir hamle mi salakça mı bilemiyorum, öyle kalmış aklımda orası güvenli diye, aradan bi kaç dakika geçti baktım herkes deprem oldu o bu falan diyor, hissetmediğimi farkettim. Fakat bu uygulamayı yapandan allah razı olsun, çok güzel bir şey, ne kadar öncedendi anlayamadım ama bence çok mantıklı bir iş, 10 saniye bile olsa kendini yatağın yanına atar insan o sürede.
Öncelikle herkese geçmiş olsun. Dün otururken bir anda İstanbul’da deprem oldu dediler inanın İstanbul’da beklenen deprem yüzünden o kadar fazla tedirgin ki insanlar aklıma binbir türlü şey geldi. Hemen detaylara baktım nerede gerçekleştiğini falan öğrendim. Deprem hepimizin en büyük korkularından biri. Yakın zamanda yaşadığımız büyük depremin etkileri hala devam ediyorken en ufak bir deprem haberinde çok korkuyoruz.
İphone kullananlar herhangi bir bildirim gelmemesinden dolayı şikayetçi. Anlattığınıza bakıyorum ve o kadar önemli bir şey ki bu bildirim bir kez daha önemini anlıyoruz. Herkese tekrardan geçmiş olsun.