Pages:
Author

Topic: Bir Miktar Param Var Yatırım Yapmayı Düşünüyorum, Bitcoin Riskli Mi? - page 11. (Read 3145 times)

member
Activity: 448
Merit: 11
bence  o parayı minumum 1 sene unutsan dahi % 30-40 değerlenir ha zaten uzun dönemse katlanır riske gelince max %1-2 zarar eder oda imkansız gözüyle bakıyorum
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
Bana göre yatırım yapacaksanız paranızla tabiki riskide göze alacaksınız(risk olmadan kazanç olmaz)altcoinler için şuan bir alım fırsatı var.İleride değerlerinin şimdiki kura oranla çok daha fazla olacağını ön görüyorum.Yine de son karar sizin.
full member
Activity: 350
Merit: 100
Bitcoin tabiki riskli ama bunun nedeni Türkiye'de yasaklanma ihtimali değil. Türkiye de yasaklansa dahi başka yollarla da yatırdığınız parayı geri alma imkanlarınız var. Riskli olmasının sebebi yarın hangi fiyatta olacağının belli olmayışı.
full member
Activity: 434
Merit: 107
evet riskli. riskin sebebi ise uzun vadede değil kısa vadeli dönemlerde fiyatın aşırı oynak olması. bir gün içinde %10 değer kaybedip kazanabilen, bir ay içerisinde yarıya inip 2 katına çıkabilen bir para birimi. borsa forex gibi yerlerde işlem yapan ve küçücük dalgalanmalarda stres yaşayan panik yapanlar için asla uygun değil.

risk ile kar arasında doğru bir orantı var. risk ne kadar yüksekse kar beklentisi de o kadar artar. kısa vadeli riski uzun vadeliden çok daha fazla. eğer 1-2 yıl dokunmayacağım diyorsan rahatlıkla al derdim. ama 2 ay içinde bozdurmam gerekebilir diyorsan % 20 den fazla kar veya zarar seni bekliyor.
full member
Activity: 182
“Decentralized Transportation Economy”
Arkadaşlar da belirtmiş zaten şu an almak için uygun değil daha uygun fiyatlara gelecek nasıl olsa. Önünde 2 seçenek var 25 ekimden sonraki düşüş ya da segwit2x kasımdaki düşüş. Bunlardan birini değerlendir derim ben. Uzun vadede zaten kaybetmessin ama neden en uygun yerden alıp daha çok kazanmayasın ki.
sr. member
Activity: 420
Merit: 252
Risk elbet var ancak kısa vadeli zarar etseniz bile panik yapmazsanız zararı kapatıp üstüne de kara geçersiniz. Tamamen yasaklanması vs. imkansız şimdilik.
member
Activity: 140
Merit: 20
Panik satışı yapmadığınız müddetçe riskli değildir bitcoin bir düşse beş artıyor herzaman ama düşerken panik havası yaratıldığı için millet hep elden çıkarmak istiyor ozaman zarara girmiş oluyorsunuz.Bence yatırımı yapıp unutun o parayı 5-10 sene bi süre bekleyin sıfır riskle en az 100 kat bir kar yaparsınız.
sr. member
Activity: 473
"Proof-of-Asset Protocol"
Her coinde çeşitli riskler olmakla beraber BTC'e herkesin ne kadar güvendiği gün gibi ortada diye düşünüyorum. Birçok kişinin de belirttiği gibi aslolan en ufak gerilemede panikleyip hemen panik satış yapmamak. Aşırı uzun zamanlar beklemeye de gerek yok orta vadede bile btc her türlü kazandırıyor. İlla şunu yap bunu yap diye tavsiye verilemez zaten herkes kendi bildiği-uyguladığı şeyi buraya yazıyor. Dolayısıyla ben BTC alabildiğim zamanlar alıp wallete atıp bekle diyenlerdenim kendi adıma. Ne olduğu belli olmayan aniden hortlayan bazı altcoinler gibi paranı eritme ihtimali de yok. Al ve unut yani kardeşim. Bunun elbet sana faydası olacaktır.
member
Activity: 322
Merit: 12
yakın zamanda kullanacağın bir para değilse,
ne oldu acaba benim param aa düşmüş hemen satayım veya ohh yükselmiş daha fazla alışveriş yaparım diye açılmayacaksan,
daha benim gibi öğrenmeden saçma sapan pump gazlarına gelip saçma sapan coinlere zıplamayacaksan,
zengin olurum ben ha oldum ha olacağım hayallerine kapılmayacaksan

şu ortalık durulana kadar az daha bekle sonra al walletine at unut gitsin

benim bir abim mesala yapıyor aynısını. her ay düzenli alır wallete atar dokunmaz daha da oradaki btclere diyor bu para bana dokunmuyor dursun kenarda yıllar sonra ihtiyacım olur açarım kumbarayı ev mi araba mı neye yeterse onu alırım.

bankada veya bes lerde para harcanıncaya kadar veya çarçur edinceye kadar en mantıklısı bu

sr. member
Activity: 840
Merit: 253
hayır arkadaşım ortada hiç risk yok ve sadece foruma üye seçilmiş kişiler bundan haberdar oluyor.
foruma giriş özel şartlar altında zaten ayin falan yapıyoz.

öyle bir soru sormuşki risksiz bir para kazanma metodu var paramı aldım geldim bende kazanayım
sr. member
Activity: 1750
Merit: 293
Şu an için inanılmaz riskli hem de özellikle 5-6 ay öncesine göre. Çok fazla artış oldu ve bence sorun yaratabilir bu artış. Açıkçası beni korkutuyor düşüşe geçebilir her an.
hero member
Activity: 700
Merit: 553
herşeyde oldğu gibi risk mevcut tabiki, ancak btc diğer assetlere göre daha volatil olduğu için bu tamamen sizin tercihinize bağlı olacaktır. Uzun vadeli yatırımcı iseniz bitcoin size kaybettirmez, gerçi uzun vadeli yatırımcıya hiçbirşey kaybettirmez ama, bitcoin görece olarak daha fazla kazandırabilir.
sr. member
Activity: 378
Altcoinlere yatıırm yapmanızı öneririm şuan özellikle Waves'in şu günleri atlattıktan sonra tekrar kendini 6 dolar seviyesine kadar çekeceğini düşünüyorum ancak yatırım tavsiyesi değildir ben sadece düşüncemi söylyüroum sizlere  Grin
sr. member
Activity: 454
Merit: 300
Bir miktar birikimim var ve bitcoin son birkaç ay takip ettiğim kadarıyla sürekli yükselişte. Bu yükseliş devam eder mi veya düşüş söz konusu olur mu veya birden yasaklanıp bütün paramı kaybedebilir miyim? Bilgili arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim

Şu anda yatırım yapmak çok riskli ve gereksiz biraz bekleyip Bitcoin'e biraz düzeltme geldikten sonra yatırım yapmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Altcoinlere şuan yatırım yaparsanız eğer karlı olacağınızı düşünüyorum ben.
full member
Activity: 135
uzun vadeli düşünüyorsan bitcoin dışında iyi bir analiz ve araştırmalar sonucu altcoin yatırımı yapıp bekleyebilirsin

burada ki amaç herkesin dedigi gibi panik satış yapmamak
full member
Activity: 378
Merit: 103
uzun vadeli bir yatırım düşünüyorsan özellikle altcoinlerde sağlam coinler hariç yatırım yapma 1 sene sonra ne olacakları belli değil delist vs olma ihtimalleri çok yüksek. btc'ye direk yatırım yapacaksan şayet 2-3 sene o paraya hiç bakma kar etme ihtimalin çok çok yüksek tabi 2 3 sene bitcoinin yasaklanma durumu vs olma ihtimali varmı bilmiyorum. Smiley
full member
Activity: 424
Merit: 103
Kolay yoldan anlatayım 2 yıl ve üzeri süre ihtiyacın olmayan bir parayla düşünürsen güzel kazanırsın nerden alırsan al fiyat farketmez..
Ancak her saat fiyat ne oldu.. eyvah 200 dolar aşağı düştü diye bakarsan hep zarar edersin..
Sonuçta ev araba alıyoruz bir ton parayla her gün ev ne kadar kazandı arabanın değeri düştümü diye bakıyormusunuz?
BTC ye de gerekli değeri ver o sana çok güzellik yapar..
sr. member
Activity: 560
Merit: 256
Bitcoin çok riskli bir yatırım aracı ama,aldığınız riskin karşılığını size fazlasıyla veriyor kaybedince çok üzülmeyeceğiniz bir miktar ile bu işe başlamanızı öneririm zaten sonrasında kararı siz verirsiniz.
full member
Activity: 224
Any store can buy, sell, and accept Crypto
Paranızı bankada bile tutmak bir risk Para,altın, döviz,borsa vs her biri küçük ya da büyük risklere sahip yatırım araçlarıdır.Kripto paralar ise bilmeyenler için çok daha fazla riskler barındırıyormuş gibi görünüyor Burada kriter riske girebileceğiniz miktarı belirlemek olmalı diye düşünüyorum.gelişen teknoloji ile birlikte yatırım araçları da çeşitlenecek gibi görünüyor.
full member
Activity: 490
Bnce bütün koinler kripto paralar yani hepsi tehlikeli en güvenli olanı Bitcoin tabikide altcoinler çoğu daha çok kumar gibi bence
Pages:
Jump to: