Bu sıcak para (nakit) denen şey güveni sever yani güvenli yer neresiyse paraya oraya rahatça sürekli akar. Zengin insanların sürekli olarak İsviçre bankalarına para yatırma sebebi de budur hatta İsviçre'de bankalarda eksi faiz uygulanır buna rağmen param güvende olsun diyen insanlar paralarını buradaki hesaplarda tutarlar. Kısaca güvendiğiniz arkadaşınıza istediği borcu rahatça verirsiniz ama güvenmediğiniz insanlara asla borç vermez geçiştirirsiniz değil mi?
Sürekli karşılıksız para basılması yüksek enflasyon ve güvensizlik dolayısıyla yabancı yatırımcı borsamızdan çekildi, küçük yatırımcılarıda manipülasyon yapanlar piyasadan çıkardı. Borsanın bu seviyelerini halen suni yükseliş olarak görüyorum ve güvenmiyorum eğer siz güveniyorsanız yatırımınızı yapabilirsiniz.
Hocam borsada çoğunluk birşeyleri anlamaya başladığında tepe bulunur zaten. Millet bitcoini anlayasıya kadar fiyatı 70 bine geldi. 10 sene önce 1 dolardan satılan ürüne 50-60 bin doları acımadan bastı herkes. Tonlarca zararı olan var.demek ki birşeyleri ya erkenden anlayacaksın ya da hiç anlayamacaksın.
Yani fiyatlar dolar bazında xu100 için konuşuyorum 10-20 senelik grafiğe bakıyorum dibe yakın dipte dolanıyor, siz güven enflasyon diyorsunuz. O güven size geldiğinde zaten adamlar satacak tepeden malları.
Ben anlayamıyorum ki, yani ne bekliyorsunuz fiyatlar dipte olsun muaazam bir güven harika bir ekonomi olsun süper güç olalım ama borsamız o kadar ucuz olsun ki bütün herkes alsın sonra yükselsin herkes zengin olsun falan mı?
Yahu bu dünyada güvenin merkezi Amerika'da bankalar batıyor Detroit iflasını istemiş bir şehir harabeye dönmüş İngiltere'de hükümet kurulamıyor hangi güven ? Fiyatlar dipteyken size verecekleri tek şey korkudur güven arayan varsa boşuna beklemesin gidip dolar falan alırlar biraz buhran videosu biraz ekonomi çökecek falan izlerler.
Güven falan yok Tek guveneceginiz şey ongorunuz hisleriniz girişimci ruhunuz. 4-5 sene sonra nerede oluruz nasıl bir yere geliriz bunu tahmin edebiliyorsan zengin olabiliyorsun.
Para güveni sever buna katılmıyorum , para fırsatı sever. Fırsat nerede para oradadır. Para yanında güveni getirir. Nasıl kripto paralar çökerken piyasadan para çıkarken güvende gidiyorsa bu da öyledir. Şimdi herkes soruyor borsa İstanbul nasıl yükselebilir bu ortamda falan demek ki fırsat var para fırsata koşar bunuda kimse engelleyemez. Ülke bazında da bakalım Çin dediğimiz ülke bir fırsat yarattı dünya ekonomisini ele geçirdi.