şu an bist'te işlem yapan kaç tane tanıdığım varsa hepsi ya kripto paralara kaydı ya da her an geçmeyi düşünüyor. bunda da en büyük etmen geçtiğimiz günlerde merkez bankasının başındaki kişinin bir anda lap diye görevden alınması. sonuç olarak kripto paralarda regulasyon yok ama bist ile arasında da bir pek fark kalmadı. hacmin son günlerde oldukça düştüğünden bahsediyorlar.
bu arada turex inanılmaz büyüklükte bir firma. yandaş mandaş ayağına girmeden sadece servis sektöründe istanbul'u tek başına çekiyorlar. kiralık araç olayına girmiyorum bile.
Hocam benim danışanlar da Ethereum 2000$ ı geçince cayır cayır ether satıp
zaten dolar olarak bedava olan bist hisselerine yatırım yapıyorlar.bu sirkülasyon karşılıklı demekki
Bende şuan bu mantıktayım... Hayırlısı bakalım
Borsa İstanbul'un bazı şirketleri, bist30 kısmında da çok var, 2018 kripto para piyasasına benzetiyorum artık dolar bazlı baktığınızda özellikle.
3-4 yıl sonra bu seviyeden alanlar ya büyük zengin olacak ya da aldığı noktada olacak. Denemeye değer buldum. En kötü herhalde aldığımız noktada oluruz herhalde. Çünkü dolar bazında baktığımda yani bunun daha aşığısına düşeceklerine artık inanmıyorum
dibin dibine yaklaşanlar bile var. Dolar bazında %80 %90 aşağıda olan şirketler var.
Diyorlar ki güven yok abi dalga mı geçiyorsunuz güven olsa dev gibi şirketler bu seviyede olur mu ? Güven olduğunda sen zaten ne olduğunu anlamayacaksın ki her şey tavan tavan gidecek. Ha bugün alayım ha yarın alayım derken zirveyi vuracak adamlar. Bunu yaşadık biz çok kere..
Sonuç olarak Böyle bir dünya yok olduğuna inanmıyorum arkadaşlar. İnananlar olabilir saygı duyarım ama hiç bir şey bu kadar düşemez düşse de bir yere kadar bir yerden sonra elbet çıkış yapar. Bu rüzgar er ya da geç döner.
Çok büyük yatırımcı kitlesi var bu kişiler şuan kripto paralarda emtialarda dolarda dolanıyor ama dolar bazında dipleri oynayan şirketleri gözden kaçırdıklarını düşünüyorum. Ben kripto paralarda da Borsa istanbul'da da büyük fırsatlar görüyorum. Umarım herkes kazanır.
Ytd.[Yatırım Tavsiyesi Değildir]