Para basmalar böyle devam ederse ne alacağız diye düşünmeye başlayacağız hatta ben şimdiden düşünmeye başladım çoğu şey baya baya fiyatlandı. Özellikle yaz aylarında geçen senenin acısı da çıkacağı için, tatildir turizmdir gezmeler derken iyiden iyi para bollaşacak gibi duruyor zaten yaz her daim bereketi simgeler.
Ancak şu var para bol olsada fiyatlar uçtuktan sonra bir anlamı kalmıyor maksimum faydayı sağlayamıyorsunuz. Sende para yokken Bitcoin 3.000 dolarsa sende para bolken Bitcoin 50.000 dolarsa ne anladım ben o işten. ??
Bitcoin 3.000 dolar alacaksın para yok
Bitcoin 50.000 dolar para var ama alacak mısın ?
-
Fiyatlanmamış hisseleri bulmak için ekstra efor sarf edeceğimiz günlere doğru gidiyor olabiliriz. veya artık emlak arsa gibi girişimlere gireceğimiz dönemler başlamış olabilir zira borsalarda her şey ateş pahası yükseliyor. Abd borsalarına bakıyorum ama sadece bakıyorum çünkü resmen uçuyorlar. Kripto paralar aynı şekilde.
Borsa İstanbul'da ise bazı hisselerde ön aldım. Umarım beni yanıltmayacaklar. Zira insanların ne alsak diye düşünmeye başladığı şu dönemde fiyatı dip lokasyonunda dolanan pek az kağıt kaldı.
Borsa İstanbul bu konuda yatırımcısına en çok fırsatı veren borsa konumunda oturduğunu düşünüyorum. Özellikle Bist 30 kısmında gerçekten önümüzdeki sezonda ciddi kazandıracak büyük şirketler gözüme çarpmaktadır. Ve bu şirketlerden bazıları dolar bazında neredeyse dibe oturmuş konumdalar.
Şimdi burada güven falan diyenler oluyor hangi güven ? sen ekonomiye güvendiğinde lokal dipte dolanan hisseler çoktan katlamış olacak. Ekonomiye artık güveniyorum 3-4 hisse alayım desen grafiğe baktığında herhalde çoğu hissede tepe bulunmuş oluyor. Bitcoin 4.000 dolarken hepimiz tırsıyorduk yok yasaklanıyor yok bitcoin öldü bitti hackler derken biz güvenisiye kadar fiyatı 50.000 yaptılar.
Güven güven diyenlere diyeceğim para herkesin korktuğu çekingen olduğu ortamda kazanılıyor. Bunu en güzel Mart 2020'de yaşadık. Eğer zaten hiç bir şeye güvenmiyorsanız risk alamam diyorsanız istiflersiniz nakit parayı olur biter. Nakitte kalırsınız
Yatırım uzmanı Marc Faber, yatırımlar için Türkiye'nin cazip olduğunu söyledi.
Link :
https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/doktor-kiyametten-turkiye-aciklamasi-571133.htmlYTD.