Pages:
Author

Topic: Bitcoin zengini oldun diyelim, ülkemizde bu parayı en mantıklı nasıl harcarsın? - page 3. (Read 2909 times)

aly
full member
Activity: 312
Merit: 103
Beşiktaş.
Bitcoin'den zengin oldunuz varsayalım. Yurtdışında bir bankada kendime hesap açardım, sonra parayı bu banka hesabına çeker, oradan Türkiye'ye yollardım. Göndereni ve alanı siz olduğunuz zaman çok fazla sıkıntı olmaz, MASAK bu tarz durumlara fazla müdahil olmaz çünkü ülkeye döviz sokarsanız bu devletin işine bile gelir, birde parayı TL yaparsanız, oof değmeyin devletin keyfine, müthiş vatandaşsınız bence artık.

Yurtdışına çıkmadan parayı içeri sokmanın da diğer yolları var tabi fakat bu ihtimale göre biraz daha riskli diyebiliriz.
member
Activity: 602
Merit: 12
Bir çok yatırım imkanı var örneğin arsa alırım ev alırım. Kimisi iş kurar kimi ise bankadan faiz yer ama tarcihim arsa emlak olur.
jr. member
Activity: 230
Merit: 9
Yurt dışı daha mantıklı   tabi daha önce yurt dışı deneyiminiz varsa yoksa Tr  vergi  kdv baş edilmez durum ortada
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
Valla şu anda USD ye %0.1  vergi geldi. böylelikle hükümetin vergi almadığı bir döviz vardı. dövizden bile vergi alır oldu. bildiğiniz cash paraya bile vergi getirdiler, yakında onu da %0.3 yaparlar  sonra %0.8 yaparlar sonra derler bin de 8 olmasın da düz %1 olsun.  zaten 100 lira da 1 lira bir şey değiş göze batmaz. böyle böyle geliyor vergiler hükümete.
full member
Activity: 686
Merit: 100
İşten ayrılır, kendi işimi kurarım. Bitcoinden zengin olduysam, bir kısmını saklarım kalanı alternatif yatırım kanallarına aktarıp keyfime bakarım.
full member
Activity: 742
Merit: 140
Eğer bir şekilde zengin olabilseydim yüksek ihtimal ile iş kurmazdım hele ülkemiz ekonomisi göz önünde olduğunda. Yaşlılığımı garanti altına almak için küçük bir miktar emlak yatırımı yapar geri kalan para ile uzun bir dünya seyahatine çıkardım ve bitene kadar harcardım. Sonuçta kefenin cebi yok.
hero member
Activity: 938
Merit: 501
Son durum ne bilmiyorum ancak bir ara varlık barışı ile parasını getirenler olmuştu, ileride karşıma yüksek vergi çıkar mı diye korkan biri için gayet güzel bir alternatif yöntemdi aslında. Uygulama devam ediyor mu bilmiyorum. O kadar param olsun da gerisini sonra düşünürüm. Şimdilik basit miktarları kazanmak için bile kendimizi parçalıyoruz hala.
member
Activity: 532
Merit: 29
Zengin olsak harcaması en son düşüneceğim şey olurdu sanırım.

Sonuçta vergisini ödeyerek o parayı ülkeye sokarsın ve burada çeşitli iş sahalarında değerlendirebilirsin. Diğer yandan güzel bir tatil yapardım. O konuda cimri davranmazdım kesinlikle. Sektör olarak ise girişimcilik alanında faaliyetlere ağırlık verirdim diyebilirim. İyi fikirlere yatırım yapmak güzel olabilirdi.
jr. member
Activity: 462
Merit: 2
yatırım yapardım türkiyeye kesinlikle ama bir ayağımı da mutlaka yurt dışına atardım bir yerlerden ev vs alarak.
member
Activity: 630
Merit: 37
bu ülkede harcamam!

1 milyon dolar kazandın diyelim hocam bu ülkede 5 yılda yersin o parayı başka ülkede bir yıl bile sürmez ayrıca parası olana bu ülke cennet gibi benim çok bildiğim tanıdığım emekli insan var türkiyede yaşayan yabancı ingiliz alman adam emekli maaşı ile burada krallar gibi yaşayabiliyor
jr. member
Activity: 322
aslında bizim ülkemiz parası olanlar için ciddi manada cennet gibi bir şey. o yüzden burada da değerlendirebilirdim ben.
member
Activity: 299
Merit: 11
jr. member
tavuk dünyası benzeri bir sistem de kurulabilir. en dandik yerde açılanları bile çok fazla ciro yapıyor.
reklam, sürümden kazanç ve az da olsa lezzet varsa ilerleyip gidilir.
member
Activity: 630
Merit: 37
dönerci zinciri kurardım arkadaş bu ülkede iş yapmama olasılığı olmayan tek olay döner. kazandığım parayla 5-10 şube açar işletirdim mis gibi ...
full member
Merit: 107
Bir çoğumuz bu soruyu kendi içinde cevapladı mutlaka çünkü bu işi yaparken hayallerimizide kuruyoruz. Ben büyük bir kazanç elde edersem doğrusu emlak ve arsa yatırımı yaparım doğrusu.
member
Activity: 933
Merit: 10
Ben olsam ailedeki herkes adına hesap açar parça parça sokarım göze batmayacak miktarlarda örneğin karmaşık olarak 5 bin 10 bin 8 bin gibi rakamlarla çeker burada bir araya toplarım.
jr. member
üretimde kullanırdım ben. bu üretim hayvancılık olabilir, tarım olabilir.
ne olursa olsun sağlık, beslenme, iletişim ve ulaşım ihtiyacı tükenmeyecektir.
copper member
Activity: 196
Merit: 1
toprağa basardım, bizim ülke insanı olarak parayı toprağa basma gibi bir huyumuz var ama benimki biraz çiftlik gibi bir fantezi ile hastalığı devam ettirme olurdu. küçük bir çiftlik iyi olmaz mı?
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Şu anda Türkiye'de kripto paralar için belirlenmiş bir vergi dilimi yok. Fakat buradan elde edilen kazançlar "gelir vergisi" dilimlerinden biri üzerinden kesintiye uğratılabilir. Elbette banka kanalından para çektiğimizde olacak olan budur.

Önceki sayfalarda arkadaşların belirttikleri ise escrow üzerinden al-sat işlemi. Banka kanalına takılma olmayacağı için vergilendirmesi de olmayacaktır. Nakit parayı dövize çevirip yine nakitte tutmak gerekecektir. Bu parayla geyrimenkul alınacağı zaman ne olacağı konusunda emin değilim.
jr. member
Activity: 448
valla ne yaparsam yapayım çatıya çıkıp da para atmayacağım kesin benim. manyaklığın lüzumu yok en nihayetinde.
Pages:
Jump to: