Pages:
Author

Topic: Bitcoin'e vergi getirmek imkansıza yakın! - page 12. (Read 1774 times)

hero member
Activity: 840
Merit: 532
December 17, 2017, 06:29:32 AM
O halde direkt olarak Türk borsasından yapılan çekimlere otomatik kesim koyulmalı e o zamanda insanlar yurt dışı borsalarından bozdurur ya da arbitraj durma noktasına gelir herkes türk borsasından bozdurduğu için fiyatlar düşer.
newbie
Activity: 10
Merit: 0
December 17, 2017, 06:26:55 AM
Ben vergilendirmenin saglikli yapilabilecegine inanmiyorum. Yapilmasinda zaten,  döviz trade ettiğimizde vergi ödüyormuyuz komisyondan başka birşey ödemiyoruz.
full member
Activity: 1358
Merit: 193
December 17, 2017, 06:10:36 AM
Bitcoin'e vergi getirmek imkansız falan değil, banka hesabındaki para miktarı arttığı anda devlet kapına gelir ve bu paranın kaynağını sorar e doğal olarak kaynak gösteremezsin ve eğer para 75 bin liranın üstündeyse %35 vergiyi dayarlar.
malesef yanlış biliyorsunuz kaynağı açıklanamayan paranın vergisi olmaz tamamı devletindir. zaten bu inanış bu bitcoin işinde milleti yakacak ben kafama göre el altından çalışayım sonra en kötü ihtimal öderim vergisini mantığı.

Bana göre de arkadaşın dediği doğru, siz yanlış biliyorsunuz. Paranın kaynağı ortada işte zamanında Bitcoin alındı ve para değerlenince satıldı. Kimsenin el altından falan çalıştığı yok insanlar yatırım yapmış, devlet kendi ayağına kurşun sıkmaz istemez o da paşa paşa vergisini alır.

işte o zamanında aldığınız bitcoin in nerden ne kadara aldığınız ve nerden ne kadara sattığınızın kaydı olması lazım bu kaydı tutmanın tek yoluda borsalar üzerinden iş yapmaktır. sizin dediğiniz gibi olsa kara para aklama diye bir sektör olmazdı maliyeye  işte ben zamanında şu fiyattan şunu aldıydımda sonra şu fiyattan sattım diye beyanat verir vergisi ödenirdi kimsede kara parasını aklamak için 10 takla atmazdı.
member
Activity: 434
Merit: 14
December 17, 2017, 05:41:42 AM
Bitcoine vergi getirilsin sorun değil karlar banka sistemi dışında zararlar da kazançtan düşülür. Bir nevi borsadaki paranın sigortası olur vergi.
hero member
Activity: 910
Merit: 503
December 17, 2017, 05:18:32 AM
Bitcoin'e vergi getirmek imkansız falan değil, banka hesabındaki para miktarı arttığı anda devlet kapına gelir ve bu paranın kaynağını sorar e doğal olarak kaynak gösteremezsin ve eğer para 75 bin liranın üstündeyse %35 vergiyi dayarlar.
malesef yanlış biliyorsunuz kaynağı açıklanamayan paranın vergisi olmaz tamamı devletindir. zaten bu inanış bu bitcoin işinde milleti yakacak ben kafama göre el altından çalışayım sonra en kötü ihtimal öderim vergisini mantığı.

Bana göre de arkadaşın dediği doğru, siz yanlış biliyorsunuz. Paranın kaynağı ortada işte zamanında Bitcoin alındı ve para değerlenince satıldı. Kimsenin el altından falan çalıştığı yok insanlar yatırım yapmış, devlet kendi ayağına kurşun sıkmaz istemez o da paşa paşa vergisini alır.
full member
December 17, 2017, 05:17:04 AM
sr. member
Activity: 518
Merit: 251
December 17, 2017, 05:06:37 AM
full member
December 17, 2017, 05:02:17 AM
peki olurda bu işten zenginleştiniz maliye kaynağını sorarsa ne yapmayı düşünmektesiniz?
yo hayır vergisi neyse ödeyip kurtulamazsınız kaynağı belli olmayan gelir devletindir. hatta mebla çok uçmuzsa tüm mal varlığınızdan özgürlüğünüze kadar el konabilir.
devletten ancak devletin canı istediği noktaya kadar gelir kaçırabilirsiniz, ama canı istemediği noktada çok canınız yanabilir.
legendary
Activity: 1540
Merit: 1016
December 16, 2017, 07:50:57 PM
Elden işlem yaparken başınıza neler gelir, hiç farkında değilsiniz. Bütün kanı bozuklar LBC'ye toplanacak.

LBC için geçen sözcü de haber çıktı. Oraya erişimi engellerler. Sonra mali polisler BTC alıcısı, satıcısı gibi ilanlara gelir. İşlem yapılırken de paketleyip götürürler.
sr. member
Activity: 840
Merit: 253
December 16, 2017, 07:28:55 PM
boşunamı haberlerde elden satış yaparken gasp edildi haberleri çıkıyor.sebebi bu tür elden satışlara kaçmayın diye.
newbie
Activity: 7
Merit: 0
December 16, 2017, 07:01:55 PM
Ya adam gibi %1-2 en fazla %5 getirecekler ya da kimseden vergi alamayacaklar. Neden mi? Bu vergi olayı patlak verince localbitcoins gibi escrow sitelerinden alışveriş yapılacak. Bunlarda vergi diye avuçlarını yalasın
Pages:
Jump to: