Pages:
Author

Topic: Bitcoin'e vergi getirmek imkansıza yakın! - page 5. (Read 1774 times)

newbie
Activity: 196
Merit: 0
Ne kadar imkansiz olsada cogu ulke bunu yapmayi basariyir hemde buyuk oranlarda.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Umarim oyle olur ama eminim bircok ulke vergi getirme konusunda ellerinden geleni yapacaklardir.
member
Activity: 308
Merit: 10
Onu bunu gecelim hocam ulkeler getirecek olduktan sonra her turlu yapiyor.
jr. member
Activity: 294
Merit: 5
Vergi kullaniciya yansiyinca sacma oluyor zaten. Eger vergi gelecekse borsaya gelsin sirkete gelsin.
sr. member
Activity: 602
Merit: 255
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
bilmiyorum ilerde ne olurda şuan pek mümkün gözükmüyor vergilendirme bana göre en fazla borsalardaki giriş çıkışı kontrol eder kullanıcıya yansıtırlar.
jr. member
Merit: 1
Takibi zor ama şuan bağımsız olarak kullanılamıyor. Şimdiki sistem olmadan çalışması zor. Yani banka hesaplarımız olmadan yerel borsalar olmadan kullanmak şuan gerçekten zor. Ama ilerleyen zamanlarda dediğiniz gibi olabilir
full member
Activity: 624
Merit: 125
alcedoplatform.com
Bitcoine vergi getirmek imkansız değil malesef hatta bir çok ülke en üst vergi oranları talep ediyor. İllegal yöntemleri kullanacak olanlar da şimdilik bu devletlerin umrunda değil. Dürüst vatandsştan alacakları yüksek vergilerin peşindrler şimdilik.
member
Activity: 252
bitcine vergi getirmek imkansız değil. belki bitcointakip edilemiyor ama banka hesaplarındaki paralara gelir verdisi koyar ve kazandının paranın vergisini alır bu kadar bait aslında.
newbie
Activity: 252
Merit: 0
Devlet isterse Bitcoine vergi getire bilir gerekli mevzuat düzenlemesi yaparak kişinin banka hesapları arasındaki hareketlerden ne kadar kazandığını bulur ona görede vergisini alır.
jr. member
Merit: 2
PLATIO - Smart Banking Ecosystem
Elden alıp satma işi için ya çok yüksek oranlarda vergi alınırsa ya da yasaklanırsa gerçekleşir. Vergi alınma da er ya da geç gerçekleşecek bir durum. Önemli olan bizi üzecek miktarda olmaması.
member
Merit: 12
otisbey
Neden imkansız olsun amerika rusya ve çinde bu yönde çalışmalar başlatıldı diye biliyorum adamlar yasal yapar vergisinide alır kardeşim yani imkansız falan değil devletle baş edilmez yeter ki para kokusu alsınlar
full member
Activity: 294
Merit: 101
Bu devirde hiç bir şey imkansız değil merak etmeyin birgün onuda göreceğiz şuan için borsalardan alıyor olsalarda kar edenlerden de seve seve alacaklar sadece izleyin diyorum.
full member
Activity: 721
Merit: 100
Hale bir düzenlemek TR için ki yakın zamanda yapabileceklerinide sanmıyorum umarım TL oalrak çekim işlemlerinde geriye dönük sıkıntı çıkarmazlar pek sanmıyorum ancak yinede belli olmaz.
member
Activity: 336
Merit: 11
Umarim en dogrusu olani secerler ve vergi oranlari en fazla %5 olur cunku fazlasi yatirimciyi farkli yollara itecektir.
jr. member
Activity: 58
Bitcoin den tabiki vergi alınması diye bir şey söz konusu olamaz. Aama Bitcoin ticaretinden elde edilen kazançlar pekala tespit edilebilir ve bu da vergiye tabi kazançların karşınıza çıkmasını sağlar.  günümüzde bir çok işlem yapılıyor insanlar arasında, hangileri için vergi ödeniyor? tabiki kayıt altına alınan işlemler için. Kayıt dışı kalan tutarlar ile ilgili vergi uygulanması zaten imkansız. aynı şey bu piyasa içinde geçerli. farzedelim iki kullanıcı kendi arasında transfer yapıp ticaret yaptı, bu durum vergi daireleri tarafından takip edilemediği için vergi söz konusu olmayacaktır. Ancak alım satım farkından ötürü vergi ödeyen bir bitcoin borsası kullanılarak BTC ticareti sonrasında elde edilen gelirler ülkedeki yasal bankalar vasıtasıyla vergi dairelerine bildirilebilir veya bu işi doğrudan vergi daireleri yapabilir. bu durumda kullanıcı bir gelir elde ettiği için vergi ödemek zorunda kalacaktır. bundan daha doğal bir şey yok. BTC ve vergilendirme hususu bundan öteye gidemez.
jr. member
Activity: 364
Merit: 5
hollanda %1 lik sembolik denebilecek bir vergi getirecek diye okumuştum .bu deneme amaçlı yatırımcıyı üzmeyecek bir miktar . devletler vergi almazsa bitcoinin ödeme aracı olarak kullanılması zor .
member
Activity: 546
3-5 tane bitcoin cüzdanda bulunuyor. türkiyede kripto borsaları yasak hale geldi diye düşünelim. forumda bozdurursun. tethere çevirirsin cüzdanda saklarsın. stablecoin çıktı oda tether işlevi görüyor paraya geçmiş oluyorsun. yurtdışında kripto geçen alışveriş sitesinden sipariş verebilir ihtiyacını yine karşılarsın. yani seçenek çok. vergilendirme ise gerçekten zor.
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
Bitcoinleri elden alıp satınca nasıl vergilendireceklerini anlamadım.
Ben gittim bitcoinleri bi adamdan satın alsam devletin bundan haberi olmaz
hero member
Activity: 728
Merit: 500
MenaPay - Crypto made easier than cash
Vergi düzenlemelerini yapmaya karar vermelerine bakar bir aya vergi gelir, imkansız diye bir şey yok bu konuda, umarım vergi koyma zamanı geldiğinde insaflı davranırlar burada kazanç sanıldığı kadar kolay değil yani.
member
Activity: 154
Bence hiçte imkansıza yakın değil devlet gereken çalışmaları yaparak bir anda kimse beklemezken bile bitcoine hatta diğer coinlere de vergi getirilebilir
Pages:
Jump to: