Pages:
Author

Topic: Bitcoin'e vergi getirmek imkansıza yakın! - page 9. (Read 1774 times)

newbie
Activity: 30
Merit: 0
İmkansız mı 10 bin lira yatırdın 100 binlira oldu diyelim.Şimdi 10 bin yatırırken zaten falanca borsasına atıyorum diyorsun bu adamlar ilk orda izlemeye alıyorlar.ikinci aşamada 100 bin lirayı çekmek için geldiğinde devlet hesabına bakacak 10 gitmiş 100 gelmiş bi göster bakalım nereden geldi dediğinde imkansız dediğin şeyi gözüne gözüne sokarlar.
newbie
Activity: 98
Hem geç kalınmış bir gelişme olması hasebiyle hem de devletin çekingen politikası sebebiyle bitcoinde daha koşa vadede vergi geleceğini sanmıyorum daha uzun yolu  var
full member
Activity: 210
Merit: 100
Sadece işi kitabi boyutunda düşünürsek bir para birimini kullanmaya vergi gelmesi imkansız gibi gözükebilir fakat pratikte ciddi kazanç sağladığı için çokta imkansız görünmüyor verginin gelmesi
newbie
Activity: 100
vergi olabilir mi ki daha başlamadan vergi vermeyeyim de
full member
Activity: 238
Peki bitcoin ile sadece para transferi yapan kişilere ne vergisi getirecekler bunu çözemedim.Gerçekten çok sıkıntılı bir mevzu.Devlette anladığım kadarıyla şimdilik bu topun altına girmek istemiyor.Bir düzenleme yapılmayacağı açıklandı son zamanda.
member
Activity: 224
Merit: 12
Bitcoine vergi getirilebilir mi neden olmasın  ölçülü mantıklı bir vergi sistemi ve herkes için aynı şeklide bir vergi sistemi çalışır ise ozaman aykırı sesler azalır ama büyük patronlar vergi vermemek için bir sürü yasal kılıf hazırlarken bizim peşin vermemiz insana koyuyor
member
sahibinden, gittigidiyor ve n11 tarzı siteler escrow görevi görüyor bir nevi, vergilerini vermiyorlar mı? Bitcoin için kurulan escrow sitelerinden yeterki devlet vergi almak istesin her türlü alır.
legendary
Activity: 1320
Merit: 1001
şaka maka bu BTC tehlikeli olmaya başladı. hayır para kazanıyorsun ülkeye sokmaya korkuyorsun. elden desen o daha kötü. çok para var zannedip canından bile olursun, Allah korusun. Devlette cüzi bir miktar vergi alsın millet rahat rahat soksun dövizleri içeriye.

turiste falan gerek kalmaz bence. Cheesy
member
Activity: 336
Merit: 10
vergi kesinlikle gelecek kimse kendini kandırmasın ... Angry Angry Angry
sr. member
Activity: 658
Merit: 280
Devleti biraz zorlayacak bir durum. En azından cüzdanında tuttuğun coine el koyamaz. Ama bankaya çektiğin her para takibe alınabilir. O yüzden abartmadan çekin kazancınızı. Tamamını parça parça çekin siz de üzülmeyin bizi de yakmayın. Birini alacaklar bize patlayacak en sonunda.
sr. member
Activity: 546
Merit: 262
Zaten hükümetin bu raporundan sonra bitcoin ile ilgili herhangi bir yasal düzenleme yapılmayacağı konusunda hükümetten açıklama yapıldı.Yine de borsa işlemlerinden vergi alabilirler diye düşünüyorum.
member
Activity: 112
Deli dumrul hikayesine döner bu iş. Burda imkansız diye bişey yok. Her türlü getirir bizimkiler.
full member
Merit: 119
#Root
bitcoine vergi getiremezler zaten heryerden para kasıyorlar para yatıracam para kesildi para alacam para kesildi borsada işlem yap para kesildi bunların zaten bir kısmı vergi daha ne istiyorlar sonrada diyanetten bu şey haram ne oldu vergi alamadım diye harammı oldu ozaman normal borsada haram.
full member
Activity: 149
Arkadaşlarında dediği gibi elden satış yapmak çok çok riskli. Eğer devlet vergi almak isterse her türlü alır zaten merak etmeyin, elden alım satım olmadığı sürece vergiden kaçış yok.
full member
Activity: 840
Merit: 103
Ben olsam parami turkiyeye getirmez yurtdisinda yasardim boyle bir durumda.
member
Activity: 124
Bilgisi olan birisi crypto debit card'lar hakkında bu konuya bilgi girebilir mi?

Olurda vergi durumu olursa Türkiye içinde atm'lerde kullanım olayı ne gibi olabilir vs vs. gibi
member
Activity: 322
Merit: 15
Vergi getirmek mumkun degil bence. Getirilirse de uygun bir yol bulunur para aktarimi icin.
member
Activity: 266
bende vergi konusunda sizinle hem fikirim. bizim derdimiz vergi vermemek değil fakat bitcoin varlığı türkiyeye ait değildir bu yüzden verginin açaıklaması nasıl olacak
member
Activity: 322
uygun bi vergi oranı olursa hiç esrow ile veya elden alışveriş ile kendimi riske atmam. desin %5 vergi buyur al. yok derse ki %20 işte ozaman o vergiden kaçmak için elimden gelen her şeyi yaparım.
full member
Activity: 602
TL ye çektiğimiz borsalardan alabilirler vergiyi yada el den satsan banka hesaplarından alabilirler. Ancak her turlu yapılan saçmalık olur. Düğünde takılan altınların bozdurulmasından da alsınlar madem. Hatta aldığımız nefesten bile alsınlar!
Pages:
Jump to: