Pages:
Author

Topic: Bitcoin'e vergi getirmek imkansıza yakın! - page 8. (Read 1774 times)

sr. member
Activity: 476
Merit: 251
February 01, 2018, 03:46:27 PM
Banka hesaplarından giriş çıkış takibi yaparak yatırımcıları rahatlıkla belirlerler, ancak vergi işi halen belirsiz, şu an mümkünatı olsaydı derhal düzenleme yapılırdı diye düşünüyorum.
sr. member
Activity: 434
Merit: 255
February 01, 2018, 11:23:15 AM
peki olurda bu işten zenginleştiniz maliye kaynağını sorarsa ne yapmayı düşünmektesiniz?
yo hayır vergisi neyse ödeyip kurtulamazsınız kaynağı belli olmayan gelir devletindir. hatta mebla çok uçmuzsa tüm mal varlığınızdan özgürlüğünüze kadar el konabilir.
devletten ancak devletin canı istediği noktaya kadar gelir kaçırabilirsiniz, ama canı istemediği noktada çok canınız yanabilir.

yastık altında dedemden babamdan kalan birikim ... dolar bozdum altın bozdum ... elden satış yapılınca bu iş bu kadar basit aslında kaldı ki zaten ülke durumunda nerden geldi sorusu da yok yeter ki ülkede tut ev al bina al araba al ...
newbie
Activity: 224
Merit: 0
February 01, 2018, 08:41:27 AM
nasıl getiremezler..hele ülkemizde?? saçma sapan bir şey vergisi adı altında gayette alırlar, yeter ki almak istesinler..zaten alacaklar da..
member
Activity: 252
Merit: 10
February 01, 2018, 07:33:50 AM
Vergiyi uzun süreli ve detaylı araştırma ile yapılır ki bunu olası görüyorum ben ama yapılan işin geriye dönük olması imkansız .
full member
Activity: 276
Merit: 100
Kripto paralardan vergi almak için yanına dahi yaklaşamazlar. İnternet üzerinden yapılan işlemleri kimseyi takip edemez. Onlar da biliyor yoksa çoktan vergi düzenlemesi yaparlardı.
newbie
Activity: 98
Ben de olabileceğini sanmıyorumhe ne kadar haberlerde vergilerin getirileceği hatta geriye dönük bile olacağını bile yazıyorlar ama bence olmaz
member
Aynen kesinlikle bir sabah vergi salınma haberi ile uyanabiliriz. Dikkatli olmalı hesabıı ona göre yapmalıyız. Bazı ülkeler sıfır vergi yasak çıkarırken çok yüksek vergi oranı olabilir.
full member
Activity: 434
imkansıza yakın gibi görmüyorum ben her an vergi haberi ile karşılaşabiliriz bu kadar emin olmamak lazım, vergi koyarlarsa onlar için güzel bir gelir kapısı olur, ama umarım dediğin olur ve imkansızdır.
member
Activity: 84
ya sunların vergı olayını cozselerde ınsanlar rahtlasın insanlar, parayı cekerken tedırgın olmaktan bıktı ınsanlar, neyse adını koysun devletımız de bızde vergımızı verelım rahatlıyalım
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
bence normal borsalarda uygulanan vergi nasılsa , bitcoin borsalarında da uygulanacak vergi öyle olur. Yüzdesini bilmiyorum ama en sağlıklısı öyle olur diye düşünüyorum. Para çekmekte de bi limit geleceğini zannetmem. Emsali gibi düşünün. Normal borsada siz paranızı 5-10 misli katladığınızda sizden herhangi bişey alıyor mu  ? Bildiğim kadarıyla almıyor sadece alım ve satımda komisyon oluyor. Eğer olacaksa da şu şekilde olabilir ,

https://www.borsarehberi.info/2017/06/araci-kurumlarin-komisyon-oranlari-2017.html

hocam normal borslarda vergi komisyon usulü alınıyor yani, adam binde 5 komisyon alıyorasa bunun %18-20 si vergi olarak kesiliyor, adama binde 4 kalıyor devlet te bin de 1 alıyor.
newbie
Activity: 28
Devlet Dünyadaki en örgütlü güçtür.Eğer bende az bir şey biliyorsam devletler vergilerini bir şekilde mutlaka alırlar
member
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
Bu şekil lbc durumuyla vergi kaçırmak çok zor eğer gerçekten devlet bitcoin de vergi almaya karar verip savaş açarsa ( bence aşırı kötü bir strateji) bu tarz yöntemlerle kaçıramayız. Hatta bana kalırsa piyasayı bir müddet  darma  duman edecektir. Ancak sonrada yüksek fee oranları gibi alışılıp insanlar tarafından umursanmayacaktır. bence
full member
Activity: 420
Yerli borsaların Btc alım satım karları üzerinden vergi alınsa yeterli olur. Günlük 60 milyon dolar hacim var. Yıllık 1 milyar dolar hacime yakında ulaşır. Yüzde 5 vergi alınsa büyük bir tahsilat olur. Sadece trading yapanlara tebligat göndermek yoluyla rahatsız etmek yanlış politikadır.
full member
Activity: 686
Merit: 111
bence normal borsalarda uygulanan vergi nasılsa , bitcoin borsalarında da uygulanacak vergi öyle olur. Yüzdesini bilmiyorum ama en sağlıklısı öyle olur diye düşünüyorum. Para çekmekte de bi limit geleceğini zannetmem. Emsali gibi düşünün. Normal borsada siz paranızı 5-10 misli katladığınızda sizden herhangi bişey alıyor mu  ? Bildiğim kadarıyla almıyor sadece alım ve satımda komisyon oluyor. Eğer olacaksa da şu şekilde olabilir ,

https://www.borsarehberi.info/2017/06/araci-kurumlarin-komisyon-oranlari-2017.html
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
Beyan usulü bir yol izlenebilir ama kimse bu sefer beyan etmez gelirini devlet gene denetleyip ceza yazmak zorunda kalır, bu da problem yaratır.
member
Activity: 154
Düşük oranlı bir vergi  gelebilir. Örnekleri var. Fazlası olmasın.
full member
Activity: 276
İmkansız aynen öyle. Tespiti bile yapılamaz.
sr. member
Activity: 658
Merit: 280
İmkansız mı 10 bin lira yatırdın 100 binlira oldu diyelim.Şimdi 10 bin yatırırken zaten falanca borsasına atıyorum diyorsun bu adamlar ilk orda izlemeye alıyorlar.ikinci aşamada 100 bin lirayı çekmek için geldiğinde devlet hesabına bakacak 10 gitmiş 100 gelmiş bi göster bakalım nereden geldi dediğinde imkansız dediğin şeyi gözüne gözüne sokarlar.

Eskiden Türk borsası mı vardı? Daha şurda 1 yıldır Türk borsalar kullanılıyor.
newbie
Activity: 12
İmkansız değilde kılıfına sokamadılar.Kılıfa soktukları gün aynı acıyı arkamızda hissettiğimiz gündür.
newbie
Activity: 17
Şimdi borsalara üye olmadan sisteme para sokamıyorsun (herhangi birisinden elden almadığını varsayıyorum ki ondada karşındaki adama güvenme ihtimalini çok düşük sayıyorum).Ben devlet olsam vergi koymak istersem bu borsalara çökerdim derdimki burada herkes onaylı falan getir bi isim listelerini derdim sonra bu adamların bütün banka hesap incelemelerini bi çıkarın derdim.Ki devletsin inceleme hakkın var.1 çıkmış10 girmiş gel buraya derdim yani senin çok deli hesap oynamalarına bakmasına gerek yok.Sadece mimli kişilere bile bakması yeterli bence hali hazırda.Devletle şaka olmaz Cheesy
Pages:
Jump to: