Pages:
Author

Topic: Bitcoin'e vergi getirmek imkansıza yakın! - page 3. (Read 1774 times)

newbie
Activity: 140
Merit: 0
Devlet vergi alacak olduktan sonra imkansiz diye birsey yok. %20nin uzerinde vergi alan ulkeler var nasil hala imkansiz diyebiliyorsunuz ki.
newbie
Activity: 82
bitcoin vergilendirilebilir ama bir kere bitcoine ve blockchain teknolojisine hakim olmak zorundalar. vergilendirilirse eğer bu konuda mağdur olanların sayısı baya çok olur diye düşünüyorum.
member
Activity: 462
Merit: 42
bitcoine vergi düzenlemesi getiren ülkeler yokmuydu ya bir ara bununla ilgili bir ton haber vardı ?
member
Activity: 308
Merit: 11
Bu para bir şekilde senin cebine girecekse devlet onu bir şekilde bulur ve vergisini getirir. İstediği zaman bunu yapar. Elbette farklı ihtimaller ile kurtaran olacaktır ama bu o kadar da çok olmaz.
jr. member
Activity: 630
Merit: 1
Normalde ayni fikirde oldugumu soyleyebilirdim ama soz konusu vergi olunca isler degisiyor. Denetleyici kurumlar o kazancin bi sekilde normal paraya donustugu anda orada olacaktir.
member
Activity: 392
Merit: 10
Şu durumda kripto parlar ile ilgili herhangi bir vergi çıkarılması ve bunun dayatılması gibi bir durum söz konusu olacağını düşünmüyorum, kripto piyasası için bir vergilendirme getirilmesi için henüz daha çok erken 2 yıldan önce olmayacaktır.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
simdi bizimkiler herhangi bir torba yasa icine soksa da su kadar vergi alalim dese bu yasanin gecerliligi resmi gazete ilanindan sonra olur ki bu durumda da daha oncesinde yapilan islemleri kapsamaz.
gelir vergisi kapsaminda degerlendirilir vergilendirilirse o zaman %18 20 30 falan vergiyi doserler gikimizi bile cikaramayiz
sr. member
Activity: 746
Merit: 251
Bitcoin yatırım aracı olarak kaldığı sürece vergilendirmemeleri için bir neden yok ama vergi oranları konusu tartışmaya açık bir konu. Bitcoin bir ödeme aracı olursa vergilendirmeleri daha zor olur.
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
Onca devlet vergi getirmisken bu basligi oldukca sacma buluyorum.

Hangileri getirmiş mesela? Almanya'da 2 yıl tuttuktan sonra vergisiz şekilde nakite dönüştürebiliyorsunuz. Birçok vergi cenneti varken, parayı saklamak bu kadar kolaylaşmışken kim kripto paralardan makul olmayan düzeyde vergi talep edebilir ki?
sr. member
Activity: 1092
Merit: 254
Forumda gezinirken içimi ferahlatan tek konudur bu konu Cheesy Düşündükçe rahatlıyorum dediğiniz gibi verginin bokunu çıkarırlarsa bitcoin sahipleri farklı yollara gideceklerdir.
jr. member
Activity: 182
Merit: 3
Onca devlet vergi getirmisken bu basligi oldukca sacma buluyorum.
newbie
Activity: 168
Keske oyle olsa. Hadi gelecekse bile %1-2 civarinda olsun ama bazi devletler oldukca abartiyor bu vergi isini.
member
Activity: 238
Getirirler hocam. Imkansiz degil kesinlikle. Devlet senden vergi alacak olduktan sonra her turlu alir onu.
newbie
Activity: 210
Yil basina hesabina belli bir miktarin uzerinde para girerse ve senin bunun icin vergi vermedigin anlasilirsa gelir alirlar. Bu kadar basit.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Zor olsa da imkansiz demek sacma dusununce bir cok devlet bunu basardi.
member
Activity: 252
eğer hesabına para girerse her türlü vergi alırlar. ama elden satış yaparsan o zaman vergilendirme olmaz o zamanda can güvenliğin tehlıkeye girmiş olur. malum gasp olaylarını gördünüz.
newbie
Activity: 154
Devletten vergi kaçırmak imkansıza yakın desek daha iyi olur Smiley devlet istedimi istediği kişiden vergisini alır ondan kaçış olmaz. İster bitcoinden kazan ister başka şeyden kaçışı olmaz.
hero member
Activity: 784
Merit: 502
Aslında cok basit, türk borsalarindan nakit cekenleri takibe alıp gel bakalim aslan parcasi btc/tl cevirmissin vergi yüzdesi atiyorum %30 ver bakalim cektiginin o kadarini diyebilirler. Hic bi bok yapamayiz bir kanuna bakar
newbie
Activity: 112
Beni daha çok verginin miktarı ilgilendiriyor miktar ve oran düşük olduğu sürece herhangibir sıkıntısı olmaz
hero member
Activity: 756
Merit: 541
Merhaba;

Vergi getirmenin imkansız olduğunu düşünmüyorum.Zaten getirilecek vergi oranı makul olursa bundan birçok kişi bundan rahatsız olmaz.

İyi dileklerimle
Pages:
Jump to: